Snelevacature Amsterdam

Chronische Vermoeidheid Syndroom (Vermoeidheid)

 • Overzicht
 • Oorzaken
 • Symptomen
 • Diagnose
 • Behandeling
 • Preventie
 • Een Chronische vermoeidheid syndroom, Chronische vermoeidheid syndroom of Vermoeidheid syndroom is een aandoening van de plotse, aanzienlijke en langdurige zwakte, maar ook sneller mogelijkheid dat duurt ten minste zes maanden volledig te zijn. De power voor dagelijkse activiteiten is teruggebracht tot ongeveer de helft van wat slapen door de nacht, geen verbetering.

  Chronische vermoeidheid syndroom – wat is het?

  Het Chronische vermoeidheid syndroom (Vermoeidheid) wordt vooral gekenmerkt door een enorme, verlammende vermoeidheid. De slachtoffers zijn zowel fysiek als mentaal ernstig verarmd.

  Chronische Vermoeidheid Syndroom: Typische Symptomen

  • Slaap problemen
  • Pijn in de ledematen
  • Hoofdpijn
  • Maag-Problemen

  Chronische vermoeidheid syndroom en de oorzaken

  De oorzaken van Chronische vermoeidheid syndroom is geen medisch gewist eindelijk. Als een mogelijke aanleiding voor Chronische vermoeidheid syndroom, infecties, het immuunsysteem gebreken, hormonale stoornissen, depressie, of vergiftiging in aanmerking komen. De sterke uitputting, maar kan ook optreden als een begeleidend symptoom zijn van een kwaadaardige ziekte (kanker) en tijdens of na chemotherapie. Een Chronische vermoeidheid syndroom voorkomt, maar meestal geheel zonder aantoonbare onderliggende ziekte.

  Geen curatieve therapie voor Chronische vermoeidheid syndroom

  Voor de Chronische vermoeidheid syndroom, is er nog geen curatieve therapie. Begin van de individuele behandeling kan verzachten van de negatieve gevolgen van Chronische vermoeidheid syndroom bij sommige patiënten. De arts behandelt, in het bijzonder de begeleidende symptomen ter verbetering van de kwaliteit van het leven. Het betreft, is het aanbevolen dat de bestaande mentale en fysieke krachten zijn goed georganiseerd en een uitgebreide periode van rust in acht worden genomen.

  Frau mit chronischem Erschöpfungssyndrom

  Een Chronische vermoeidheid syndroom (Vermoeidheid) wordt vooral gekenmerkt door een enorme, verlammende vermoeidheid

  Een Chronische vermoeidheid syndroom meestal begint heel plotseling. De Getroffen hebben vaak een bepaalde periode van tijd, wanneer de eerste symptomen is opgetreden. Typisch voor de Vermoeidheid van de verlammende uitputting en vermoeidheid die langer dan zes maanden. Daarnaast zijn veel symptomen optreden, die individueel kan worden anders uitgesproken. Betrokken kunnen uitoefenen in beperkte mate, beroeps -, persoonlijke-en sociale activiteiten. De cursus van Vermoeidheid is onderworpen aan willekeurige schommelingen: zeer Vaak de symptomen verbeteren en verslechteren opnieuw wegens een lichamelijke of geestelijke stress. Ongeveer de helft van de mensen met Chronische vermoeidheid syndroom is gedeeltelijk of volledig gezond. Begin van de individuele behandeling van het Chronische vermoeidheid syndroom verhoogt de Kans op herstel aanzienlijk.

  Chronische vermoeidheid syndroom bij kanker

  Veel kankerpatiënten hebben last van tijdens een dag van de behandeling van kanker met een sterke uitputting. De vermoeidheid verdwijnt na de voltooiing van de behandeling, maar vooral snel. Bij chronische Vermoeidheid syndroom (in het frans: vermoeidheid = uitputting), maar deze vermoeidheid is het verbeteren van de slaap. Een Chronische vermoeidheid syndroom kan vele weken of maanden na de voltooiing van de behandeling van kanker, zonder aanwijsbare reden bestaat nog steeds. Bekende oorzaken van slaap – of een gebrek aan lichaamsbeweging en emotionele belasting van kanker, in aanvulling op de na-effecten van de chemotherapie, bestraling of immuun therapie.

  Meer: oorzaken

  Geef een reactie

  Scroll To Top