Snelevacature Amsterdam

Cluster hoofdpijn

 • Overzicht
 • Oorzaken
 • Symptomen
 • Diagnose
 • Behandeling
 • Preventie
 • Het Cluster hoofdpijn is een relatief zeldzame hoofdpijn stoornis met ernstige unilaterale hoofdpijn in de omgeving van de tempel en achter het oog. De aanvallen van Pijn optreden over een periode van gemiddeld één tot twee maanden, meestal meerdere keren per dag, bij voorkeur ‘ s nachts. Naast de hoofd pijn en andere typische symptomen, zoals rode of waterige ogen, een hangend ooglid, of een lopende of verstopte neus.

  Wat is een Cluster hoofdpijn?

  Hoofdpijn is een van de meest voorkomende lichamelijke klachten van de bevolking: Maximaal 70 procent van alle mensen lijdt van tijd tot tijd, tot 20 procent van de chronische of terugkerende hoofdpijn. In de meeste gevallen is de zogenaamde spanningshoofdpijn of migraine. Het Cluster hoofdpijn is relatief zeldzaam, met Slechts ongeveer 0,1 procent van alle mensen die getroffen zijn door de ernstige aanvallen van Pijn, mannen zijn ongeveer vijf keer zo vaak als vrouwen. In de meeste van de ziekte tussen het twintigste en veertigste jaar begint.

  Junger Mann mit Clusterkopfschmerzen

  Cluster hoofdpijn zijn altijd van goede, meestal achter het oog of in de omgeving van de tempel,

  Cluster hoofdpijn afwijken van de typische hoofdpijn

  Het Cluster hoofdpijn is anders dan de normale manier van andere kopzorgen: De pijn is altijd eenzijdig en achter het oog of in de omgeving van de tempel. Ze optreden tot acht keer per dag, meestal op vaste tijden en vaak in de nacht en aan te houden van 15 tot 180 minuten. Tijdens de aanvallen van Pijn, verschillende begeleidende symptomen, zoals een rood of bloedend oog, een verstopte neus of loopneus, of een hangend ooglid.

  Voor veel mensen, het Cluster hoofdpijn optreedt bij voorkeur in het voorjaar en in de herfst en duurt een aantal weken tot een aantal maanden. Na het herstellen van pijn periode, veel van de Getroffen over een langere periode van tijd, soms zelfs jaren, klacht gratis. Slechts ongeveer een vijfde van de mensen met de klachten chronisch zijn. Van chronische Cluster hoofdpijn Artsen altijd te spreken, als de pijn optreedt zonder een pauze van meer dan een jaar, of over de afstand tussen de pijn perioden korter dan vier weken.

  Meer: oorzaken

  Geef een reactie

  Scroll To Top