Snelevacature Amsterdam

Co-enzym Q10 anti-rimpel: hoe Q10 werkt als een voedingssupplement?

Door de inname van co-enzym Q10 rimpels verdwijnen in het gezicht – de huid is soepeler en steviger. Dus de resultaten van een Sloveense studie, die werd uitgebracht in 2016.

In elke cel van het organisme bestaande co-enzym Q10 is een belangrijke bijdrage aan de productie van cellulaire energie. Helaas, de Q10 in het lichaam vermindert met de leeftijd. Deze daling doet zich in het bijzonder, wanneer statines worden genomen, die worden voorgeschreven om het cholesterolgehalte te verlagen. Dit verklaart pijn, onder andere, de spieren en Zwakte, die kunnen voorkomen als bijwerkingen van statines.

Daarnaast is het co-enzym Q10 is bewezen dat door de manier, structurele Overeenkomsten met de vitamines E en K, als een Anti-Aging stof in vele cosmetische producten. Het is dus gebruikt voor heel wat tijd in de huid crèmes en andere Anti-Aging producten met succes. Dat Q10 verjongt van binnen, is nu bezet door een onderzoek van wetenschappers aan het Instituut van cosmetische in Ljubljana, Slovenië.

Wat een 12 weken van het nemen van 50 of 150 milligram Q10?

Was dit getoond in het kader van een gerandomiseerde, Placebo-gecontroleerde interventiestudie, 32 gezonde proefpersonen met een gemiddelde leeftijd van 53 jaar, namen deel. Ze werden verdeeld in drie groepen. De deelnemers ontvangen een dagelijks 50 milligram Q10. De tweede werd genomen met 150 milligram per dag, een hogere dosering. De mensen in de derde groep kreeg alleen een Placebo. De inname duur was in elke groep, 12 weken, en strekte zich uit over de drie wintermaanden.

150 milligram dosis toont significante verbeteringen

Daarna is de werkzaamheid werd beoordeeld in elk van de groepen. In dit geval, al is de inname van 50 milligram Q10 met voordelen. In deze groep kan de huid rond de ogen minder rimpels dan de Placebo-groep. Meer nog, de Q10-effect, echter, was bij een dagelijkse inname van 150 mg. Hij zorgde ervoor dat de rimpels vervaagd ook de mond, de neus en de lippen.

Dit waren een verbeterde gladheid en stevigheid van de huid, evenals het behoud van een jeugdige micro-reliëfs. Met de laatste, de lijnen en Groeven in het oppervlak van de huid, wordt de wijziging als gevolg van de leeftijd. Een opmerkelijk succes tegen UVB-geïnduceerde versnelde veroudering van de huid, echter, kunnen worden gevonden, zo klein als een invloed op het vochtgehalte van de huid.

Lange-termijn studie te Q10 en rimpel vorming is wenselijk

Problematisch in de studie bleef dat sommige van de parameters voor de evaluatie van de huid zijn zeer variabel. Het was zo moeilijk om een duidelijke conclusie, vooral omdat factoren zoals, bijvoorbeeld, de dikte van de huid worden gemaakt, laag in de beoordeling. Daarnaast is het nemen van een periode, waarin meerdere tijdstippen van het jaar zinvol is. Een geselecteerde langere periode van observatie zou meer zinvolle resultaten, mede als gevolg van wijzigingen die in de loop van een groter aantal van de regeneratie van de huid van de cycli, en rekening te houden met de verschillende omstandigheden kunnen worden. Verder, meer nauwkeurige uitspraken over de effecten op verschillende doseringen kunnen worden gemaakt.

Bron: Zmitek, K., et al., Het effect van de inname van co-enzym Q10 op de huid parameters en toestand: Resultaten van een gerandomiseerde, placebo-gecontroleerde, dubbel blinde studie, Biofactors. 2016 22 Aug., Epub gepubliceerd voorafgaand aan de gedrukte versie.

Geef een reactie

Scroll To Top