Snelevacature Amsterdam

Co-enzym Q10: Verbetert de prestaties bij sporters

Was Ubiquinol, een Vorm van co-enzym Q10, een onderdeel van de beroemde Toverdrank van Getafix? Dus de wonderbaarlijke effect dat het heeft, zeker, maar dat co-enzym Q10 werkt een prestatiebevorderende effect, aangetoond door sport wetenschappers nu.

Het co-enzym Q10 is niet geclassificeerd, maar het heeft Overeenkomsten met de vitamines E en K, en dus als een Vitamine, omdat het is van essentieel belang. Dat is, het lichaam synthetiseert Q10 in, zoals in het verleden werd aangenomen dat voldoende hoeveelheden jezelf. Omdat co-enzym Q10 is ook in vele voedingsmiddelen in overvloed, zou dit kunnen leiden tot het oordeel dat studies uit te voeren omgaan met de absorptie van Q10, is er geen reden.

Dit is echter niet zo. Vandaag al een aantal positieve eigenschappen die kunnen worden bereikt door een extra inname van Q10 een antioxidant is bekend. Deze invloeden op de bloeddruk, de beweeglijkheid van sperma bij mannen, om te voorkomen dat Diabetes mellitus, dementie, aderverkalking en andere hart-en vaatziekten.

De biologische beschikbaarheid van co-enzym Q10

Een beetje problematisch hier is de biobeschikbaarheid van Q10. Hier is het vaak het geval dat het lichaam van buitenaf wordt geleverd aan de Q10 accepteert de slechte. Dit is niet het geval, schakel alle variaties van de Q10. Normaal Q10 komt in de vorm van ubiquinon-10 of Ubiquinon. De elektronenrijke Vorm van 2,3-Dimethoxy-5-methyl-6-polyprenyl-1,4-benzochinol of gewoon Ubiquinol, respectievelijk, analoog aan de engelse uitdrukking van Ubiquinol genoemd, wordt gekenmerkt door een hogere biologische beschikbaarheid.

Daarnaast Ubiquinol kunnen verhogen, als een duitser, uit sportwetenschappers, medewerkers onderzoek toont aan, de macht.1 Hier zou een overdrijving om te zeggen dat Ubiquinol is van invloed op de Q10, omdat het gemaakt was door Getafix persoonlijk. Echter, de wetenschappers waren ook onder de hoog opgeleide sport, een significant effect van het leren.

Verhogen van de prestaties, die beslist over de medaille succes

coenzym q10 Energie LeistungWerden geselecteerd voor de Placebo-gecontroleerde, dubbelblinde studie van 100 actieve jonge sporters, waarvan 53 mannen en 47 vrouwen. Het was een prestatie sporter de voorbereiding voor de Olympische spelen in Londen in 2012. Verdeeld in twee groepen, waarvan één dagelijks 300 mg Ubiquinol ontvangen Q10, terwijl in de andere een Placebo werd ingenomen.

Na drie en na zes weken, alle deelnemers waren ergo op een fiets meter een Tekst, wanneer het wordt blootgesteld aan de anaërobe drempel, d.w.z. de intensiteit van de Belasting, die niet mogen worden overschreden zonder de ineenstorting van het effect van de training werd gemeten. Op dit punt registreerden de onderzoekers de gemeten prestaties van elke individuele sporter in watt per kilogram (W/kg) lichaamsgewicht.

Echter bereikt door de intensieve training van de atleten tijdens de onderzoeksperiode een aanzienlijke toename in prestatie. In de Placebo-groep had een verbetering van 3.64 was na zes weken op het gemiddelde 3,94 in W/kg gevonden. Dit komt overeen met een stijging van 0,3 W/kg, of 8,5 procent.

In de Ubiquinol-Q10-groep, de deelnemers bereikt, maar op een gemiddelde initiële waarde van 3.70 W/kg na zes weken van 4.08 W/kg, hetgeen overeenkomt met een verbetering van de prestaties van 0.38 W/kg, ofwel ongeveer 11 procent. Dit significante verschil van 2,5% kan beslissen over een gouden medaille of een plek op de achterkant van het veld.

Hogere werkzaamheid van Q10 Ubiquinol wordt vermoed in het geval van minder opgeleide en oudere mensen

Laufen Ausdauer Q10Uw waardering van deze uitkomst, de wetenschappers benadrukken dat de toename van de prestaties waar er al een top van het assortiment wordt bereikt, is altijd erg lastig en niet veel ruimte over blijft. Daarom zijn de onderzoekers suggereren dat oudere sporters, of zelfs casual of recreatieve sporters door het nemen van Q10 Ubiquinol, een significant hogere toename van de piek intensiteit in W/kg lichaamsgewicht.

Zelfs als de mechanismen van de werking van Q10 Ubiquinol waren niet het onderwerp van de studie, de wetenschappers vermoeden dat het co-enzym zorgt voor een toename in adenosine trifosfaat en creatine fosfaat synthese. Een andere verklaring kan zijn dat Q10 Ubiquinol werkt rechtstreeks op het lichaam is gespierd, maar betwist de beschikbaarheid van Q10, wat suggereert dat de aërobe of cellulaire stofwisseling in verband met de omzetting van energie zijn het gevolg van een remming van de productie van ammoniak uit adenosine monofosfaat verbeterd.

Studie:

Geef een reactie

Scroll To Top