Snelevacature Amsterdam

Congestief hartfalen

 • Overzicht
 • Oorzaken
 • Symptomen
 • Diagnose
 • Behandeling
 • Preventie
 • De expert zegt
 • De taak van het hart is voor de bevoorrading van het hele lichaam met vitale zuurstof-rijk bloed. Echter, verschillende aandoeningen kunnen leiden tot het feit dat het niet meer uitvoeren van deze functie adequaat – artsen spreken dan van hartfalen.

  Wat is hartfalen?

  Men niet meer spreekt van een hart zwakte of congestief hartfalen wanneer het Orgel is in staat om genoeg bloed pompen in de circulatie. De wereld gezondheids organisatie (World Health organization, WHO) gedefinieerd hartfalen zoals een verminderde fysieke capaciteit door een storing in een van de hartkamers. De oorzaken kunnen zeer verschillende – vaak, echter, hartfalen met hoge bloeddruk (hypertensie) en hart-en vaatziekten (CHD).

  Hartfalen is een ziekte van de ouderdom: het meest zieke mensen die ouder zijn dan 70 jaar oud. Mannen worden getroffen iets vaker dan vrouwen, maar er zijn aanzienlijke verschillen in de diverse vormen van hartfalen.

  Eine Grafik des menschlichen Herzens

  De taak van het hart is het lichaam te voorzien van zuurstof-rijk bloed

  Acuut en chronisch hartfalen

  Een onderscheid in het bijzonder acuut en chronisch congestief hartfalen: Terwijl de chronische Vorm ontwikkelt zich over een aantal maanden of jaren, ontwikkelde een acuut congestief hartfalen binnen een paar dagen of uren. Dit kan worden gedaan om, bijvoorbeeld, in het geval van een hartaanval als de hartspier krijgt plotseling voldoende zuurstof, of als er plotseling een hartklep is zwaar beschadigd. Acuut hartfalen is een medische noodsituatie die moet onmiddellijk worden behandeld!

  Vaker voor dan de acute Vorm, chronisch hartfalen optreedt. Niet meer weet is het begin van de Getroffen vaker wel dan niet, dat het hart is zo krachtig. Dit is de zogenaamde gecompenseerd chronisch hartfalen. Wanneer het lichaam niet meer gemaakt, maar het hart is de zwakte van evenwicht, je ervaring merkbare symptomen. De Patiënt heeft een congestief hartfalen. De typische symptomen zijn kortademigheid tijdens inspanning, en snelle vermoeibaarheid. Het zijn vaak de mensen in Kwestie niet denken aan een Probleem met het hart, maar de klachten op hun leeftijd.

  Linker hartfalen en Rechts hartfalen

  Tot slot, de vormen van hartfalen, zelfs volgens de meest getroffen hartkamer (ventrikel) kunnen worden onderscheiden: Een niet meer spreekt van een Links-hartfalen als de linker hartkamer naar behoren werkt, meer zelden, Rechter ventrikel falen van de rechter hartkamer wordt beïnvloed. Beide kamers van het hart is niet langer de vervulling van hun taak naar behoren, spreekt men van een globale hartfalen.

  Ein älterer Herr wird vom Arzt abgehört

  Mannen worden vaker getroffen door hartfalen dan vrouwen. De meerderheid van de patiënten zijn ouder dan 70 jaar oud

  Hoe effectief is het hart, het werken, voor het meten van artsen op basis van verschillende waarden. De zogenaamde ejectiefractie, het pompen van het hart. Het wordt berekend op basis van de slag het volume (de hoeveelheid bloed die het hart kan pomp in het lichaam, als het samen trekt – in relatie tot de totale hoeveelheid bloed in het hart kamer. Het resultaat is een percentage dat aangeeft of het hart verzwakt: Een ejectiefractie van meer dan 50 procent als normaal wordt beschouwd; hoe lager de waarde, hoe slechter het hart kan pomp.

  Systolische en diastolische dysfunctie

  In het geval van een verminderde ejectiefractie, een systolische disfunctie. Echter, het gebeurt niet meer is, dat het hart goed werkt, hoewel de arts legt op onderzoek, een normale ejectiefractie. In het geval is verstijfd in de regel van de hartspier en / of verdikte. Deze zogenaamde diastolische disfunctie goed voor 40 procent van hartfalen gevallen. Van je worden beïnvloed, in tegenstelling tot de systolische disfunctie, vrouwen iets vaker dan mannen. De diastolisch hartfalen blijft vaak onopgemerkt.

  Een andere belangrijke waarde is de hart-tijd volume. Dit is de hoeveelheid bloed kan de hart-pomp in een bepaalde periode van tijd door middel van de cyclus. Het vermindert zowel de systolische als de diastolische hartfalen. Een normale waarde is ongeveer een Minuut (Cardiac output). De berekening gaat als volgt: De stroke volume wordt vermenigvuldigd met het hart frequentie, dat wil zeggen het aantal hartslagen per Minuut. Gezonde mensen in rust, een van de Cardiale output van 4,5 tot 6 liter per Minuut. Tijdens fysieke inspanning, het kan oplopen tot 25 liter per Minuut. De ernst van het hartfalen Artsen een deel, onder andere dingen, of het hart time volume kan aanpassen is voldoende om een fysieke stress. In ernstige gevallen kan het hart geen pomp, zelfs in rust genoeg bloed door het verkeer.

  Meer: oorzaken

  Geef een reactie

  Scroll To Top