Snelevacature Amsterdam

Constipatie

 • Overzicht
 • Oorzaken
 • Symptomen
 • Diagnose
 • Behandeling
 • Preventie
 • Constipatie wordt gekenmerkt door harde en droge ontlasting en zeldzame stoelgang. Het is een van de meest voorkomende gastro-intestinale stoornissen, neemt toe met de leeftijd en is één van de belangrijkste oorzaken van constipatie. Constipatie is een vertraging in de beweging van de darm, vooral van de dikke darm. Het kan worden veroorzaakt door bepaalde ziekten of medicijnen.

  Wat is constipatie?

  Constipatie is een vertraging in de beweging van de darm, vooral van de dikke darm, en is een van de meest voorkomende gastro-intestinale klachten. Het is naast de zogenaamde evacuatie aandoeningen van de belangrijkste oorzaken van constipatie. Constipatie treedt op toeneemt met de leeftijd, vooral na de leeftijd van 65 jaar. Jaar. Vrouwen lijden significant vaker voor bij dikke darm inertie en de gevolgen zijn dan mannen.

  Im Alter kann der Dickdarm träge werden

  In vele ziekten en in de leeftijd van dick kan worden darm traag

  Een verstopping is een vertraging in de beweging van de darm, vooral van de dikke darm. Daarnaast is de darm kan niet meer trek dus sterk samen. Het resultaat: de darminhoud normaal geduwd door de golvende beweging van de buikspieren (peristaltiek) in de richting van de endeldarm, waar het zich ophoopt in. De spijsvertering componenten, de overgang van de dunne darm voortdurend, het comprimeren van de stoel in naast. Bovendien is de dikke darm meer tijd om te ontsnappen aan de stoel van water en zouten. Mensen met constipatie, een droge en harde ontlasting en zeldzame stoelgang.

   

  De darm duurt inertie, dus het ontwikkelen van een verstopping. De arts spreekt, wanneer Patiënten klagen over indigestie ten gevolge van de harde en droge ontlasting minder dan drie keer per week om een stoelgang te hebben. Zelfs baby ‘ s en peuters kan worden beïnvloed door de intestinale atony, als gevolg waarvan een blokkade wordt gevormd. Hier geldt het volgende: een Keer per week stoelgang of minder, en een harde, droge ontlasting wijzen op obstipatie. Een verstopping is, langer duurt dan drie maanden, dan is het een chronische constipatie.

  Voor constipatie er zijn verschillende oorzaken. Niet zelden is het ontbreken van intestinale activiteit gaat terug tot een slechte werking van de darm zelf. Een exacte oorzaak niet kan worden vastgesteld. Constipatie ontwikkelt als gevolg van deze disfunctie, zodat de arts heet een primaire, functionele obstipatie. In de meeste van deze gevallen de constipatie wordt ziekten als gevolg van een verschillende reden, zoals Diabetes mellitus (zogenaamde suiker ziekte), ziekte van Parkinson, of het prikkelbare darm syndroom veroorzaakt. Ook hormonale schommelingen kunnen de darmen traag, zoals optreden tijdens de zwangerschap of als gevolg van een traag werkende schildklier. Verschillende medicijnen, bijvoorbeeld, voor Astma, hypertensie, depressie of sterke pijn kan leiden tot de werkzame stof in regelmatige inname tot constipatie. Een blokkade, die in het resultaat, het is dus een secundaire constipatie.

  Pflaumen helfen gegen Verstopfung

  Er is iets te eten, en wat onze darmwand steken een beetje uit en ga te werk: ballast gemotiveerd stoffen. Ze worden niet verteerd in de dunne darm en kan kloppen in de dikke darm vriendelijk aan de muren en laat hen weten dat er iemand is die wil om verder te worden vervoerd. De beste resultaten psyllium zorgen kommen en een aantal leuke proeven pruimen

  Ook voeding en beweging spelen in obstipatie een rol, zo niet de enige oorzaken. Deskundigen zijn van mening dat de aard van de voeding en de noodzaak van de oefening kan stimuleren intestinale activiteit triggers of remmen. Zo kan de beweging versterken tekort, een weinig vloeistof en een vezelarme voeding constipatie. Omgekeerd, een evenwichtige levensstijl met voldoende lichaamsbeweging, en een laag-vet, hoog-vezel heeft een dieet en met een voldoende hoeveelheid vloeistof voldoende stimulerende werking op de darm-activiteit en de totale welzijn.

  Constipatie zorg, om verschillende redenen, in het bijzonder de ouderen:

  • De intestinale activiteit afneemt met toenemende leeftijd. Het is een natuurlijk gevolg van het verouderingsproces.
  • Met toenemende leeftijd, het risico van ziektes die worden geactiveerd als gevolg van constipatie is groeiende.
  • Het aantal en de hoeveelheid ingenomen geneesmiddelen toeneemt met de leeftijd. Een verscheidenheid van medicijnen tegen wijdverspreide ziekten zoals hoge bloeddruk, Depressie of pijn kunnen veroorzaken als bijwerking van constipatie.
  • Oudere mensen bewegen minder. U bent meer kans om te worden bedlegerig is en zorg nodig hebben, dat maakt de darmen traag.

  De behandeling van constipatie is afhankelijk van de oorzaak. De arts vindt er geen organische oorzaak, zal hij adviseren de regelmatige inname van natuurlijke of oplosbare vezels zoals psyllium zaad kaf of zemelen. Het niet toegestaan om de stoel op te zwellen, die op zijn beurt drukt tegen de darmwand, met name op het gebied van de dikke darm en dit stimuleert u om wat meer te bewegen. De zwelling veroorzaakt ook, dat de verhouding van water in de ontlasting toeneemt, en de ontlasting wordt zachter. Verschillende laxeermiddelen met stoffen zoals Macrogol of Bisacodyl stimuleren darm activiteit onmiddellijk. Andere voorkomen dat de stoel water wordt verwijderd. Een voorbeeld van dit is het werkzame bestanddeel is Lactulose.

  Meer: oorzaken

  Geef een reactie

  Scroll To Top