Snelevacature Amsterdam

Creatine bevordert de spieropbouw, maar verhoogde oxidatieve Stress

Creatine is een essentieel aminozuur, wat vooral bij bodybuilders bekend. Iedereen die wil bevorderen spiergroei en ook door gerichte voeding, creatine en BCAA. Wetenschappelijk, zijn de spier ontwikkeling is aangetoond door creatine. Alleen het effect op de oxidatieve Stress is onduidelijk.

Creatine is één van de voedingssupplementen gebruikt door sporters wordt het meest gebruikt voor de ondersteuning van spier-gebouw. Volgens een representatieve enquête in de Verenigde Staten, zijn er meer dan 40 procent van de sporters die kiezen voor de biologische zuur waarvan de naam is afgeleid van het griekse woord voor vlees, en te vinden is precies hier, in het voedsel.

Voor Duitsland zijn er geen vergelijkbare Cijfers. Maar het is waarschijnlijk dat creatine in dit land is verdeeld in een soortgelijke manier.

Creatine Inname – “Snel Laden” Methode

De typische inname van creatine heeft een speciale functie. Aan het begin van een goede een-week een hoge dosis fase, de betekenis is betwist, in de loop waarvan de sporters nog steeds een dagelijks laden van de dosis van meestal vier-vijf gram-is in de regel. Natuurlijk, dit is slechts een aanvulling. Over het eten ongeveer 4,5 kilo rauw zou je nodig hebben om te eten van rundvlees. Dat is veel, overweldigd zeker de grootste Steak Fan.

Na deze Fase, de dagelijkse inname wordt dan gereduceerd tot een onderhoudsdosis, die individueel kan variëren tussen de twee en vijf gram.

Bijwerkingen van creatine? Nauwelijks onschadelijk.

In het bijzonder, voor de hoge-dosis fase, Vaak gemelde bijwerkingen. De nieren zijn om aangevallen te worden, het kan leiden tot spierspasmen en dergelijke. Al deze vermoedens kunnen worden opgelost. Alleen een opgeblazen gevoel kunnen voorkomen bij een sterk verhoogde opname.

Professionele handbal speler in de creatine Test

AntioxidantienHoe creatine invloed op het profiel van de oxidatieve Stress, goed bestudeerd door wetenschappers van de Braziliaanse Federale Universiteit van Pará (Universidade Federal do Pará) in de Belém in meer detail.1 een kleine gerandomiseerde, Placebo-gecontroleerde, dubbel-Blinde studie, 26 mannelijke professionele handbal spelers namen deel. Uit de studie, het ontwerp, zodat de resultaten zinvol zijn.

Creatine suppletie tijdens uw sterkte opleiding gevolgd in een groep van proefpersonen eerst de gebruikelijke laden dosis van 20 g per dag, maar slechts ongeveer vier dagen en werd voltooid door een 27tägige onderhoud dosis van vijf gram. Deelnemers van de andere groep nam een Placebo en in een derde groep, noch de een noch de andere te nemen.

Creatine maakt je sterker, maar bevordert ook de distributie van vrije radicalen

Muskelaufbau durch Aminosäuren KreatinOp basis van de toename in spierkracht was het resultaat na ongeveer een maand van de onderzoeksperiode, is duidelijk: Alleen in het geval van de mannen in de creatine groep aanzienlijke vooruitgang is aangetoond. Echter, deze werden ook begeleid door een daling van de algemene oxidatieve Status. Dit betekent dat er meer vrije radicalen, en dus oxidatieve, cel-schadelijke Stress werd gemeten.

Dit moet daadwerkelijk leiden tot een toename in de oxidatieve Stress, de schadelijke activiteiten van de zogenaamde thiobarbituric acid-reactieve stoffen (TBARS). Een TBARS meting bleek echter geen verhoogde waarden. Ook geen veranderingen in de ureum -, creatinine, lichaamsgewicht, lichaamslengte, bleken lichaamsvet percentage, of de bovenste spier gebied. Hoewel de Algemene oxidatieve Status van het bewijs, de wetenschapper, dus dat het nemen is niet betrokken bij creatine eerder tot een toename in oxidatieve Stress, waarbij ze echter beseffen, is dat de TBARS meting als van de technische toestellen zijn niet specifiek genoeg voor het vastleggen van de verschillen in elk van de groepen nauwkeurig, en om definitieve uitspraken.

Daarom blijft het als een gevolg van de toekenning van creatine tijdens een krachttraining programma tot een significante toename in spierkracht zonder enige verandering in de lichaamssamenstelling. De toename van urinezuur waarden en de daling van de oxidatieve Status suggereren dat de inname van creatine geeft het organisme met een verdediging situatie, in de context van vrije radicalen verdeeld en antioxidant reserves zijn uitgeput.

Onderzoek

Geef een reactie

Scroll To Top