Snelevacature Amsterdam

Creatine helpt bij de bloeddrukregulatie

Creatine is bekend om de vele sport als een aminozuur, maar is, in waarheid, een peptide, d.w.z. de combinatie van verschillende aminozuren. Creatine als een energie-leverancier, de meest bekende. Het kan schepen, maar volgens een Braziliaanse studie heeft ook een positief effect op de kleine bloed, de bloedtoevoer naar de organen als de bloeddruk. Het zou kunnen zijn in de toekomst, een belangrijke bouwsteen voor een voedingssupplement dat is gunstig voor het hart en de bloedsomloop.

Op het gebied van sport creatine is bewezen door de prestatieverbeterende effect. Dit wordt nog eens bevestigd door de Europese autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA) toegestaan let op de gevolgen voor de gezondheid of de Gezondheid van de Vordering. Daarnaast zijn er talrijke studies suggereren dat creatine leidt ook tot een vermindering van het risico van de cel beschadigen tijdens zware inspanning. Dus, het letsel vermindert het risico.

Braziliaans onderzoek op de capillaire bloedvaten

Wetenschappers van de Braziliaanse Nationale Instituut voor cardiologie in Rio de Janeiro, studeerde creatine nu onder heel verschillende aspecten. Voor hen is het doel was om te verkennen van de effecten van de stof, die is afgeleid uit de aminozuren arginine, glycine en methionine, op de micro-vasculaire Systeem. Het is klein, capillaire genaamd de bloedvaten.

In hun studie, 40 gezonde mannen namen deel aan de de gemiddelde leeftijd van 27,7 jaar. Alle individuen werden ook op een gematigd niveau in de sport. Ze kreeg over een periode van één week, in de handel verkrijgbare, gemicroniseerde creatine monohydraat in een dagelijkse dosering van 20 gram is toegediend.

Dit is een vrij grote hoeveelheid, die op de bovenste rand van wat nemen de atleet tijdens het laden fase. De normale dosis van ongeveer drie gram per dag. Voorafgaand aan het nemen van-periode zo goed als na de onderzoekers voerden een Laser-Vlek contrast-analyse (LASCA). Deze laser zal gemaakt worden op basis van hoge-resolutie contrast beelden waarin de bloedtoevoer naar de weefsels, vooral in de capillair niveau is goed zichtbaar. Bovendien, Video-microscopie werd gebruikt voor het beoordelen van de capillaire dichtheid en reactiviteit. Met de Laatste, de reactie van de kleine bloedvaten van het milieu-invloeden.

Bij gezonde deelnemers, een lichte daling van het homocysteïnegehalte

Aminosäuren gegen ArterioskleroseEerste van alles, de onderzoekers ontdekten dat de deelnemers was toegenomen, na een week iets van 74.9 kg, van 75.4 kg in de Middellandse zee. Uw Body Mass Index (BMI) dienovereenkomstig verhoogd, van een gemiddelde van 25,2 25,5.

Echter, dit is een heel normale bijwerking. Bij het nemen van creatine, het gaat om de toegenomen vasthouden van water in het lichaam, dat is, natuurlijk, door een toename in gewicht merkbare bijdrage. Echter, dit effect is slechts tijdelijk. Het extra gewicht is verminderd na de voltooiing van het nemen van creatine snel.

Een ander resultaat was dat de gemiddelde homocysteïne niveau zijn gedaald van 10,5 micromol per Liter Serum 10.1. Deze niet-significant resultaat is in tegenspraak met eerdere studies werden echter uitgevoerd op personen met bepaalde ziektes, die vaak verband met een te hoog homocysteïnegehalte. Dit was hier niet het geval, en daarom is Een normaal homocysteïne niveau te normaliseren door creatine kan slechts in zeer nauwe grenzen. De vitaminen B6, B12, foliumzuur en betaine zijn geschikt voor de verbetering van homocysteïne niveau is aanzienlijk beter.

Echter, de Braziliaanse wetenschappers plan voor de toekomst, studies met patiënten die lijden aan Diabetes, hoge bloeddruk en vetstofwisseling aandoeningen. Ook groepen van mensen moeten in aanmerking worden genomen, de homocysteïne waarden verhoogd.

Creatine verlaagt de bloeddruk, verbetert de bloedsomloop

Hypertonie Bluthochdruck ZimtDaarnaast vonden de onderzoekers dat de inname van creatine tot een toename van de capillaire dichtheid en verbeterd vorming van deze micro-bloedvaten. Beide zijn afhankelijk van de microvasculaire functie van de cellen, de vasculaire vorm binnenmuren en endotheelcellen.

Echter, de bloeddruk waarden van de deelnemers werden verlaagd. De arteriële midden-druk was in het begin van de intake, op EUR 92,1 te mmHg, het was na het einde van de week voor 89.8 mmHg. De gemiddelde arteriële druk wordt berekend op basis van tweemaal de diastolische bloeddruk waarde op basis van de systolische. Het resultaat wordt gedeeld door drie. Deze waarde wordt gebruikt, dient tussen de 70 en 105, want het kunnen er betrouwbare uitspraken over de doorstroming van het bloed naar de organen.

Met de daling van de bloeddruk, de hartslag steeg van 56.7 beats per Minuut naar een nog uitstekende 57,5. De onderzoekers vermoeden dat creatine verhoogt de biologische beschikbaarheid van Epoxy-Eicosatrienoic zuren (EET). Deze metaboliet is betrokken bij de controle van de bloeddruk, evenals de uitbreiding van de bloedvaten, die wordt gedaan door de functie van het endotheel cellen. Te ondersteunen, evenals het opsporen van mechanismen van actie, wetenschappers van Rio de Janeiro naar voorstellen voor verdere studies.

Bron: de Moraes, R., et al., Effecten van voeding creatine suppletie op systemische microvasculaire dichtheid en reactiviteit bij gezonde jonge volwassenen, J. Nutr 2014 15 Dec;13(1):115. doi: 10.1186/1475-2891-13-115.

Geef een reactie

Scroll To Top