Snelevacature Amsterdam

Curcumine bevordert het herstel na de spieropbouwende training

Curcumine kan de toename van de schade en ontstekingen niet uitoefenen laag

Een onaangename gevolg van intense fysieke belasting, alsmede, onder andere, in de macht en kracht van sport, inflammatoire processen, alsmede micro-letsel aan het spierweefsel. Een kleine, korte-termijn studie werd uitgevoerd door wetenschappers van de AMERIKAANSE Universiteit van Noord-Texas, suggereert dat de inname kan worden van Cucumin, echter, een goede preventie.

Wat is Curcumine?

Curcumine is een gele plant pigment, heeft zijn naam van de kurkuma plant, of gele wortel. Het wordt vaak gebruikt als een natuurlijke voedsel kleurstof en valt door zijn typische Indo-Oriëntaalse Geur, die draagt onder andere sterk bij aan het karakter van de curry poeder.

De anti-inflammatoire eigenschappen van Curcumine, bijvoorbeeld, worden onderzocht in verband met artritis, maar ook kanker-remmende effecten heel goed.

Kan Curcumine spier schade en ontstekingen te verminderen na de leg press Oefeningen?

Voor de wetenschappers van Texas 28 jonge, volwassen deelnemers waren te voltooien intensieve excentrieke leg press Oefeningen, die meestal de typische ontsteking en spierschade. Twee dagen voordat ze nam dagelijks een Supplement dat bevatte 80 mg Curcumine of een Placebo. De intake was bleef ook na de leg press Oefeningen voor vier dagen.

45% kleinere toename van creatine Kinase

Voor en na de intake fase, een bloed vond plaats collectie. Eerste van alles, de onderzoekers geanalyseerd en vergeleken hier zijn de waarden voor het enzym creatine Kinase. Dit enzym is niet alleen een indicator, bijvoorbeeld in het myocardinfarct diagnose, maar over het algemeen een Merker voor spierschade. In beide groepen werd gevonden, wat verrast, vier dagen na de Oefeningen, een toename ten opzichte van de baseline. In de Curcumine groep, deze stijging was maar 45 procent lager dan onder personen die in de gemiddelde leeftijd van 20 jaar, de Placebo.

Voor twee markers van Ontsteking, betere waarden

Daarnaast zijn de waarden voor een verscheidenheid van ontsteking werden bepaald marker. Hier is de stijging in het geval van de tumor necrose factor-alpha (TNFalpha) met Curcumine van 25 procent lager was dan het Placebo-waarden. De Interleukine-8 (IL-8), het is nog steeds 21 procent. Wanneer IL-6 en IL-10, de wetenschappers waren in staat om te bepalen, echter geen verschillen tussen de twee groepen. Dit geldt ook voor de frequentie van voorkomen van spierpijn in de quadriceps femoris boven de bovenbeenspier.

Een sneller herstel en een beter vermogen om te functioneren op hergebruik

Zelfs als Curcunim geen vermindering van het specifieke spierpijn, het Team geleid door de studieleider Prof. Dr. Brian McFarlin, echter, dat de verlaagde tarieven van de toename in het ontstaan van een lagere intensiteit en een sneller herstel van spier-schade en ontsteking geeft. Daarnaast is bij de daaropvolgende trainingen verbeterd vermogen om te functioneren is waarschijnlijk merkbaar.

Bron: McFarlin, Brian K., et al., Verminderde inflammatoire en spierschade biomarkers na orale suppletie met biobeschikbaarheid, curcumine, BBA Klinische, jaargang 5, juni 2016, blz. 72 – 78.

Display Gezamenlijke supplementen in vergelijking www.GelenkExperten.com

Producten en samenstellingen vergeleken.Aanbevelingen voor gezonde gewrichten.

Display aminozuren info portal www.aminosaeuren.org

Dus aminozuren om te helpen. Belangrijk fürMuskeln en voor de gewrichten!

Geef een reactie

Scroll To Top