Snelevacature Amsterdam

Cysten

 • Overzicht
 • Oorzaken
 • Symptomen
 • Diagnose
 • Behandeling
 • Preventie
 • Een cyste is een met vocht gevulde holte kunnen vormen in bijna alle weefsels in het lichaam. Artsen verschillen afhankelijk van de structuur tussen de verschillende soorten cysten. Cysten veroorzaken vaak geen ongemak en onschadelijk zijn, zijn vaak een cosmetisch Probleem.

  Wat de cysten zijn?

  In het geval van cysten zijn tumoren of tumor-gerelateerde veranderingen in de huid. Cysten zijn gemaakt van een veelheid van met vocht gevulde holtes in het weefsel. De inhoud van een cyste is van een andere aard, variërend van vloeistof naar vaste stof. Dus cysten bevatten, onder andere, het bloed, de talg, weefsel vloeistof of pus. Ook de grootte van de cysten is variabel: ze variëren van de grootte van een plug-in speldenknop tot de grootte van een menselijke vuist. Een cyste kan vormen in vrijwel elk Orgaan, bijvoorbeeld in de longen, nieren, eierstokken, Borsten en lever, alsmede op de huid of in de mond.

  Zysten werden durch Ultraschall entdeckt

  Cysten in de interne organen kan de dokter voor een echo-onderzoek

  Een cyste is ingekapseld uit hun omgeving, en van een bepaalde stof bekleed. Artsen maken een onderscheid tussen twee belangrijke soorten cysten, elke extra cyste soorten: true cysten en pseudo-cysten. De indeling in verschillende types wordt meestal gedaan op basis van het weefsel rond de cysten.

  Verschillende soorten cysten – de verschillende ontwerp

  Een van de belangrijkste groep zijn de echte cysten. Deze worden omgeven door een cyste muur van de zogenaamde epitheliale. Waar cysten zijn verder onderverdeeld in veel verschillende cyste vormen. Onder hen zijn de zogenaamde epidermale cysten, ook folliculaire cysten. Deze bal-vormige, pea – pruim-grote cysten de meest voorkomende cyste soorten zijn: zo goed als iedereen is beïnvloed in de loop van het leven ten minste een keer.

  Große Zyste an den Eierstöcken

  Grote cysten op de eierstokken moeten vaak operatief worden verwijderd

  Een ander voorbeeld van een vaak voorkomende echt cysten genoemd Milia. Het is bal-vormige, witte tot gele cysten. U bent de één tot drie Millimeter-en kleinbedrijf knooppunt (vergelijkbaar met het hoofd van een pin-code) en komen voornamelijk voor op de slapen en wangen. De cysten komen vaak voor bij jonge kinderen en adolescenten. Als deze cysten bevatten geen bacteriën en zijn niet brandbaar, vormen ze maar een cosmetisch Probleem.

  De twee belangrijkste soorten: True cysten en pseudo-cysten

  Te onderscheiden van de echte cysten, de zogenaamde pseudo-cysten. Deze zijn bekleed in vergelijking met de echte cysten met een muur van het bindweefsel. Onder deze groep, de mucocele, een slijmvlies, onder andere, het behoud cyste, of traumatische de cyste genoemd. Het ontstaat als in de mond, bijvoorbeeld door middel van een hapje, speeksel klieren kan oplopen, waardoor de vloeistof van de klier niet afvoer en zich ophoopt. Voor het tellen van de pseudo-cysten cysten ook veroorzaakt worden door een infectie met parasieten.

  Cysten in zeldzame gevallen leiden tot symptomen

  Cysten zijn meestal goedaardig en vaak geen symptomen veroorzaken, dat is waarom ze blijven vaak lange tijd onopgemerkt. Als een arts detecteert cysten vaak tijdens een routine-onderzoek. Of een cyste moet worden behandeld, wordt besloten of ze veroorzaakt ongemak. Dit hangt onder andere af van de dingen, hun grootte, de plaats en het aangetaste Orgaan. Bepaalde cysten kunnen ontwikkelen tot kanker (kwaadaardig), en vervolgens elk geval moet de behandeling. Vaak zijn de klachten zijn enkel van cosmetische aard, bijvoorbeeld wanneer de cysten ontstaan die duidelijk zichtbaar zijn in het gezicht.

  Mönchspfeffer

  Monnik peper helpen kan, volgens een studie-analyse in het geval van cysten op de eierstokken

  Nieuwe onderzoeksresultaten op het onderwerp van cysten

  In het geval van cysten op de eierstokken, veroorzaakt door de zogenaamde PCOS syndroom, kan een monnik helpen peper, een enquête analyse toont. PCOS is een van de meest voorkomende vrouwelijke hormonale stoornissen, en kunnen in aanvulling op de vorming van cysten ook voor onregelmatigheden in de cyclus en voor onvruchtbaarheid. In de analyse van de gegevens van 33 studies werden vergeleken. Naast monnik peper zijn onder de zoethout en Chinese pioen hebben dus een positief effect op de symptomen van PCOS syndroom. Alle resultaten van het onderzoek kunt u vinden in ons artikel “Help monnik peper voor cysten op de eierstokken?”

  Meer: oorzaken

  Geef een reactie

  Scroll To Top