Snelevacature Amsterdam

Cystitis – diagnose door urine monster

 • Overzicht
 • Oorzaken
 • Symptomen
 • Diagnose
 • Behandeling
 • Preventie
 • Om de diagnose van een blaasontsteking, een interview met de arts, de patiënt, eerst aan zijn klachten en verduidelijkt of reeds infecties van de urinewegen hebben plaatsgevonden. Vervolgens, een lichamelijk onderzoek en een urine monster.

  Een bewolkte kleuren met slijm of bloed in de urine kan duiden op een infectie van de urinewegen. Voor de diagnose van blaasontsteking, de urine met een teststrip wordt onderzocht; dit wordt aangegeven door een kleur-reactie, bijvoorbeeld, of het aantal witte bloedcellen (leukocyten) wordt verhoogd, of als nitriet aanwezig is, is een metaboliet van bacteriën die normaal niet in de urine gevonden. Positieve resultaten zijn duidelijke tekenen van een blaasontsteking.

  Cystitis: diagnose door urine monster

  Urin-Messstreifen zeigt Blasenentzündung an

  Een belangrijk onderdeel van de diagnose blaasontsteking: De urine test strips toont het aantal witte bloedcellen

  Het onderzoek met een teststrip voor de diagnose van een blaasontsteking, maar is niet altijd voldoende. Met een microscopisch onderzoek in het laboratorium, de urine kan worden onderzocht in meer detail. Het exacte aantal van de opgenomen bacteriën, witte bloedcellen en rode bloed cellen kan worden vastgesteld. Ook een bloed test draagt bij aan een veilige diagnose: het blijkt, bijvoorbeeld, of het in het lichaam een ontstekingsreactie aanwezig is.

  Diagnose van recidiverende cystitis

  In het geval van een terugkerende of gecompliceerde cystitis, een echo-onderzoek (echografie) van de urine van de blaas en de nieren is de diagnose te stellen is aan te raden. Met behulp van dit onderzoek van de arts, bijvoorbeeld, blaasstenen, pyelonefritis of in mannen, op te sporen die een vergrote prostaat hebben. Ook een cystoscopie (cystoscopie) kunnen u meer informatie geven. Met deze methode worden onderzocht met een mirror device (endoscoop) urineblaas en urinebuis van de binnenkant.

  Een urineweg infectie treedt op na een verblijf in de tropen of subtropen, het kan een worm ziekte genaamd schistosomiasis of Schistosomiasis is de oorzaak van een blaasontsteking. De trigger voor de ontsteking wormen (Schistosomes) in de urinewegen in dit geval. De Schistosomiasis kan worden overgedragen van persoon tot persoon.

  Lees meer: behandeling

  Geef een reactie

  Scroll To Top