Snelevacature Amsterdam

Cystitis: pijnstillers in plaats van antibiotica

Frau mit Blasenentzündung
In het geval van een blaasontsteking, is het vaak voldoende om de behandeling van de pijn, Een nieuwe studie toont aan dat de meeste infecties van de urinewegen vanzelf genezen. In plaats daarvan, antibiotica moet worden genomen, dus eerst alleen de pijn.

Het succes van antibiotica is ook haar vloek. Na Alexander Fleming in 1928 ontdekte de Penicilline, het eerste antibioticum, kwam 15 jaar later in de militaire hospitalen van de Tweede wereldoorlog, hun triomf, en te genezen dan dodelijke ziekten zoals, bijvoorbeeld, bloedvergiftiging of longontsteking.

Antibiotica-Resistente Bacteriën

Daarna was er geen houden meer aan. Het wonder pillen hebben geslikt tegen bijna alles en komen tot op vandaag in de dierlijke massa kweken, vooral omdat bleek dat ze versnellen de groei van de dieren.

Voor meerdere jaren, de donkere kant van dit succes, echter, Veel antibiotica verliezen hun effectiviteit als bacteriën weerstand ontwikkelen. Ziekten, zoals tuberculose, gonorroe, of bloedvergiftiging, die had verloren, althans in Duitsland, hun terreur, terug. Politici zijn nu vechten om het verminderen van het gebruik van antibiotica en onderzoekers werken koortsachtig nieuwe stoffen.

Toegevoegd op: het is Ook speciaal antibiotica schade onnodig het lichaam. Omdat ze een last op de gevoelige darmflora. De waarde van de bescherming tegen ernstige ziekten, zoals depressie of dementie ontdekt de wetenschap.

Antibiotica worden aanbevolen

Nog belangrijker is het resultaat van een onderzoek van duitse wetenschappers, Onlangs gepubliceerd in het Britse medische tijdschrift BMJ is over. “Het doel van de studie was om te onderzoeken of in het geval van ongecompliceerde urineweginfecties het ongemak, alleen met een pijnstiller kan worden behandeld, terwijl de infectie geneest vanzelf,” zegt het hoofd van de studie Dr. Ildiko Gágyor van het Instituut voor Algemene geneeskunde van het Universitair medisch centrum Göttingen. “We wilden een bijdrage leveren aan een rationeel gebruik van antibiotica.” Want: zo ver, de nationale en internationale richtlijnen voor Artsen raden dat de diagnose van “blaasontsteking” is de onmiddellijke toediening van een antibioticum.

Om tot de conclusies van de wetenschappers bestudeerden 494 vrouwen in de leeftijd van 18-65 jaar die lijden aan een acute infectie van de urinewegen. Werden beschouwd als overigens gezonde vrouwen met de typische symptomen van een infectie van de urinewegen, zoals het Branden wanneer u het water van uw huisarts. Ze werden willekeurig toegewezen aan een van de twee behandelingsgroepen. Een groep kreeg meteen een antibioticum. De andere groep kreeg Ibuprofen. Naast de onderwerpen die werden behandeld met placebo ‘ s. De vrouwen werden gevraagd om, in het geval van aanhoudende of toenemende klachten in de praktijk.

Urinewegen infecties genezen zonder antibiotica

Het resultaat: Ongeveer twee derde van de vrouwen in de Ibuprofen Arm was, zonder antibiotica en alleen met pijnstillers weer gezond. “Voor overigens gezonde vrouwen met milde tot matige symptomen, de symptomatische behandeling is vaak al voldoende en het risico van complicaties is laag,” zegt Dr. Jutta Bleidorn van de Medische faculteit van de Universiteit van Hannover, die eveneens betrokken was bij de studie.

Voor de wetenschappers, is de volgende logische stap is het integreren van deze kennis in de richtlijnen voor de behandeling van een blaasontsteking. “De resultaten van het onderzoek versterking van de rol van niet-antibiotische behandeling opties voor de getroffen patiënten”, zegt Dr. Guido schmiemann door het Instituut voor Volksgezondheid en verpleegkundig onderzoek van de Universiteit van Bremen, lid van de nationale richtlijnen van de groep voor infecties van de urinewegen. Dit zou het extra handig: Het is voor de ontwikkeling van verdere resistent zou zijn tegen het invoeren van ziektekiemen en op hetzelfde moment het gevoelige darmflora van de Getroffen beschermen.

Dus antibiotica veroorzaakt resistente bacteriën

Hoe meer antibiotica in het milieu terecht komt, wordt het moeilijker de bacteriën om te overleven. Als we het medicijn niet goed of het is niet precies afgestemd op de aanwezige bacteriën doodt alle bacteriën – de aanhoudende radicale veranderingen, vaak op een manier dat het medicijn werkt, de volgende Keer veel minder. En niet enkel met ons op: Via afscheidingen, we blijven geven antibiotica en bacteriën – zelfs als we zijn al weer gezond. Dus pathogenen kunnen ontstaan die trotseren zelfs de sterkste drugs.

Deskundigen bekritiseren, bijvoorbeeld, dat kinderen krijgen veel te vaak antibiotica. Volgens een onderzoek van de Bertelsmann Stichting, is elk jaar bijna 40 procent van alle kinderen en jongeren, de sterke drugs, in de Drie – tot zes-jarigen zijn zelfs 50 procent. Het is aangetoond in een aantal van de typische kinderziekten, zoals otitis media, en dat je weer met antibiotica sneller en sneller. “Deze overbodige regelgeving zijn de belangrijkste redenen voor het groeiende Probleem van de weerstand”, zegt Prof. Dr. Franz Daschner, een expert op het ziekenhuis Hygiëne en Professor Emeritus van de Universiteit van Freiburg. Maar ook hij weet niet dat de patiënten zijn niet geheel onschuldig aan het Probleem. Veel gevraagde uitdrukkelijk en heftig aan een antibioticum, klagen Artsen. Daschner hoger beroep van: “Verwacht niet noodzakelijkerwijs een recept, en niet rush naar de dokter voor een antibioticum, want ze zijn snel, gezond en in staat om te werken.”

Hamburg-harburg, 8. Januari 2016

Geef een reactie

Scroll To Top