Snelevacature Amsterdam

Dat is de reden waarom MERS is zo griezelig

Wie groß ist die Gefahr durch MERS?
Hoe groot is het gevaar van de MERS? Het Coronavirus voor een aantal gezondheids-experts Zorgen – al binnen drie jaar de wereld nog slechts iets meer dan 1000 mensen ziek. Maar er zijn twee goede redenen waarom ze gelijk hebben.

“Ik zorg over de meest voor de nieuwe Coronavirus,” zei Margaret Chan, hoofd van de world health organization (WHO) al twee jaar geleden. Ze voegde eraan toe: “Wij weten van het Virus tot nu toe is veel te weinig, gezien het feit hoe groot is de dreiging van hem.” Op het moment, was besmet slechts 46 mensen op alle met hem, maar vandaag de dag zijn er 1218. Van deze, 449 werden gedood.

MERS in het bijzonder dodelijke

Er is geen twijfel dat Vooral de dreiging van het Coronavirus maakt de high geval sterftecijfer (mortaliteit). Uit een honderd Besmette gestanst 37. In het geval van de seizoensgriep, het is slechts ongeveer één op de Duizend. Hoewel er besmettelijke ziektes zoals Ebola, die vaker fataal, maar er is een groot verschil: In het geval van Ebola, de Besmetting van de kanalen waren niet duidelijk.

De koorts, de verspreiding in het afgelopen jaar in West-Afrika, worden alleen verzonden via lichaamsvloeistoffen, zoals zweet, bloed of speeksel. Een Overdracht via de lucht is nog niet aangetoond. Dat maakt de ziekte relatief eenvoudig te controleren, ten minste in landen met een goed functionerende gezondheidszorg.

Onduidelijk Routes Van Infectie

Midden-Oosten Respiratory Syndrome coronavirus (MERS-CoV)

De meest opvallende symptomen zijn ernstige longontsteking, kortademigheid, koorts, hoesten en diarree

Het Coronavirus, het ziet er anders uit. Een lange tijd deskundigen geloofden dat kunt u de overdracht van het Virus van het ene dier host voor de mens. Die iemand moet hebben met een kameel, de werkelijke host contact. Opnieuw en opnieuw, er zijn echter ook onverklaarbare uitbraken: bijvoorbeeld, in 2013, zoals in Saoedi-Arabië, vier mannen die bij een gezin betrokken partij en geen oorzaak kon worden gevonden. De mannen hadden kamelen, geen contact, woonde een Westerse levensstijl, en kocht hun voedsel in de supermarkt en (lokale markten werden soms beschreven als een Transfer punt). Een van de mannen is overleden.

Vandaag de dag, de artsen weten dat het Virus kan ook van de ene persoon naar de andere. Het blijft echter onduidelijk hoe precies. Het enige dat leek te wees er zeker van: De Transmissie werkt slecht. Na een uitbraak, experts geloven dat de ziekte afneemt en verdwijnt.

Wetenschappers noemen de waarde van R0 (R-nul). Hij staat voor de gevallen de oorzaak van de Zieke. R0 is boven één, meer en meer mensen. De ziekte zich niet kan verspreiden. Is R0 is nul kleiner is dan één, uitbraken stoppen.

Een persoon die besmet 36 meer

MERS wordt gezegd dat het een R0 van minder dan één. Echter, in Zuid-Korea, is het beeld anders op dit moment, zoals gegevens van het Europese Centrum voor ziektepreventie en-bestrijding, aan te tonen: Een man die besmet was in Saoedi-Arabië, om een verdere 36 personen. Deze besmette op zijn beurt een verdere 40. Wat daarna komt is nog onduidelijk. Significant, er is echter één ding: De Corona Virus blijft onvoorspelbaar en vaak gedraagt zich niet zoals het is, experts voorspellen. Alleen Margaret Chan lijkt te houden met uw beoordeling, helaas, niet.

Hamburg-harburg, 11. Juni 2015

Geef een reactie

Scroll To Top