Snelevacature Amsterdam

De autistische Clay Marzo: Einstein van de golven

Clay Marzo ist Autist
Clay Marzo is een surf-genie: De autistische kan worden gezien in elke golf nauwkeurig te voorspellen wanneer en waar het breekt en Clay Marzo is goed, zelfs uitzonderlijk goed. Hij voelt de pols van de oceanen als geen andere Surfer. Hij heeft een unieke mogelijkheid die hij dankt zijn autisme. Omdat Marzo is een Savant is autistisch met een buitengewoon talent.

U brengt de nacht door te spelen van de piano, om te onthouden de 20.000 Nummers in de juiste volgorde of om te leren 25 talen in drie maanden. Wereldwijd zijn er ongeveer 100 Wetenschappers – autistische personen met een eiland van talent dat er geen andere persoon in de wereld. Clay Marzo is één van hen. Hoewel elke golf is uniek, het water, de bergen behoren tot de meest ingewikkelde systemen van de planeet en zelfs kan de Computer niet berekenen van uw koers, hij weet precies wanneer en waar een golf breekt. Een ongelooflijke hersenen macht. “Hij herinnert zich elke golf in het geheugen, kunt u deze Kennis, op elk moment, en weet wanneer zij moet peddel naar de golf, hoe om te surfen,” zegt dokter Tony Attwood. “Dat is de reden waarom hij is vóór alle andere surfers altijd.”

Diagnose van het Syndroom Van Asperger

Clay Marzo is een jaar oud, niet ziet zijn moeder dat er iets mis is: uw Jongen is geïnteresseerd in noch voor speelgoed voor andere kinderen of zijn broers en zussen. In slaap vallen, hij kan dat alleen doen als zijn moeder wiegt hem in het water van het bad. Op de leeftijd van drie, hij surft op zijn eerste golf. Er zijn tienduizenden meer te volgen. Maar Klei voorkomt mensen, ziet er bij iedereen in het oog. Rondkijkt, zie je hem aan het lachen. Zijn familie is wanhopig. Toen hij 18 jaar oud, diagnose: De Hawaiianen lijdt aan het syndroom van Asperger. Een zeldzame aandoening van de hersenen, die beperkt mensen in hun sociale vaardigheden, uitrusting tegelijkertijd, echter, met een uniek talent. Zoals Albert Einstein, Asperger wordt vermoed. Echter, terwijl Einstein ’s speciale talent lag in het gebied van de natuurkunde, het is op Clay’ s Surfen.

Uitzonderlijk talent in de Branding

Kelly Slater heeft alles gewonnen wat er te winnen. De negen keer wereldkampioen heeft afgelegd voor 17 jaar rond de wereld, het huis van hoge golven naar beneden, en kent elke Plek en elke vijand in het geheugen opgeslagen. Als Slater waargenomen, echter, vier jaar geleden, de toen 15-jarige Clay Marzo in het water, hij was bevreesd voor de eerste Keer in zijn leven. “Toen ik hem zag, surfen, ik wist dat Het Kind weet dingen over de golven, die kennen geen andere surfers.” Een paar maanden later, Clay Marzo ontvangen voor een as rit op de AMERIKAANSE Kampioenschappen door de rechters tien punten – een beoordeling die eerder bereikt alleen Kelly Slater. Voor de meeste deskundigen, dus de enige erfgenaam van de troon: Klei.

$ 500.000 voor de vrijheid

Tactiek, regels, kan de rechter – Clay Marzo kunt beginnen met deze dingen net zo weinig als met de Interviews, feesten en partijen Bikini Meisjes, die een deel van alle surf-wedstrijd. Voor autistische mensen in deze wereld van vreemde en beklemmend. Hij is een gratis surfer: Terwijl de meeste van de andere professionals strijden voor het prijzengeld en de titel, zit Marzo op zijn Raad voor de kust van Maui of reizen met vrienden over de hele wereld en surf naar de meest afgelegen plaatsen in de wereld. Gesponsord door Quiksilver, de grootste surf bedrijf in de wereld. Ze betaalt de jonge Hawaiianen, elk jaar 500.000 dollar. Enige voorwaarde: Marzo Surfen films en Video ‘ s worden verkocht. Een lucratieve business voor beide kanten…

100 golven elke dag

“Neem op het laatst een golf,” roept zijn broer voor hem. Voor 20 minuten Clay Marzo zit in het water. Echter, in plaats van de andere surfers in het water bergen tuimelen naar beneden, zag de 19-jarige elke kleine golf. Gefascineerd, hij bestudeerde haar Vorm, haar structuur, en het Moment breekt ze. Als hij besluit echter om een as, is, als je zou van hem af onzichtbare ketenen. Hij surft zo diep in de Tunnel van de golven als geen ander, springen meter hoog en draait tot 360 graden rond de eigen as. Tot acht uur brengt hij elke dag in het water en rijdt vaak meer dan 100 golven.

Geef een reactie

Scroll To Top