Snelevacature Amsterdam

De beste therapie voor prikkelbare darm

Eine Frau hält sich den Bauch
In het geval van een prikkelbare darm syndroom psychotherapie bereikt de beste lange-termijn effect. Dit toont een huidige AMERIKAANSE studie, diarree, winderigheid, buikkrampen – in Duitsland, elke Tiende van een symptomen van een prikkelbare darm. Echter, er is een therapie die helpt op de lange termijn, toont een recente AMERIKAANSE studie.

Sinds het prikkelbare darm syndroom is er geen duidelijke oorzaak, de pijn meestal alleen de symptomen, zoals de buik, diarree en winderigheid behandeld met medicijnen. Echter, er is een therapie, die kan maken de drug behandeling op de lange termijn is overbodig – dit is het resultaat van een in het tijdschrift “Clinical gastro-Enterologie en Hermatology” studie gepubliceerd.

Voor hun meta-analyse hebben de onderzoekers van de Vanderbilt University Medical center in Nashville geanalyseerd 41 studies uit verschillende landen (UK, USA en Zweden) met een totaal van 2.200 onderwerpen. Alle studies onderzocht het succes van psychotherapie in prikkelbare darm.

Lange-termijn een verlichting van de prikkelbare darm symptomen met psychotherapie

Onderzocht werden verschillende vormen van psychotherapie, zoals ontspanningsoefeningen, cognitieve gedragstherapie en hypnose. Al deze therapieën toonde effect – de klachten van de proefpersonen waren meer dan 75 procent van de patiënten in de controle groepen. En zelfs twaalf maanden na het einde van de therapie, is het effect nog steeds.

Volgens de auteurs van de studie, deze resultaten spreken voor het bestaan van een zogenaamde ‘ gut-brain-as. Dus, de darmen kan van invloed zijn op de gezondheid van de geest en de Psyche omgekeerd, de gezondheid van de darmen. Bijvoorbeeld, 2015 een studie is gebleken dat kinderen, gemiddeld genomen, een beter humeur, meer bacteriën van bepaalde stammen in de darmen optreden.

Het Probleem voor veel patiënten: medisch specialisten voor psychische aandoeningen hebben vaak lange wachtlijsten – patiënten moeten wachten voordat uw eerste afspraak wordt vaak maanden lang. In deze tijd, het is nuttig voor de behandeling van de symptomen van het prikkelbare darm syndroom met medicijnen (bijv., Carmenthin).

Hamburg-harburg, 6. Januari 2016

Geef een reactie

Scroll To Top