Snelevacature Amsterdam

De diagnose van jicht – Wat de ziekte moet weten

 • Overzicht
 • Oorzaken
 • Symptomen
 • Diagnose
 • Behandeling
 • Preventie
 • Jicht-en vaatziekten is een Algemene term voor verschillende metabole te accumuleren in die veel urinezuur in het bloed. Op lange termijn zure kristallen worden afgezet in de gewrichten en weefsels en pijnlijke trigger ontsteking te vormen in de urine.

  Wat is jicht?

  Met jicht (Urikopathie) de meeste mensen denken bij een aandoening van de gewrichten. In feite de oorzaak van jicht in het urinezuurmetabolisme, zelfs als de symptomen doen zich vooral voor in de gewrichten.

  Urinezuur is het eindproduct van de afbraak van de zogenaamde Purines. Het lichaam maakt deze aan de ene kant, want ze zijn nodig, onder andere als bouwsteen van het genetische materiaal (DNA). Aan de andere kant, nemen we de Purines in aanvulling op het voedsel. Het zal worden uitgefaseerd permanent Purines. Van u urinezuur dat we uitscheiden via de nieren (80 procent) en door de darm (20 procent). Het is daarom ook altijd in een bepaalde concentratie in het bloed (urinezuur).

  Gicht ist ein Oberbegriff für verschiedene Stoffwechselerkrankungen, bei denen sich zu viel Harnsäure im Blut ansammelt

  Jicht-en vaatziekten is een Algemene term voor verschillende metabole te accumuleren in die veel urinezuur in het bloed

   

  In het geval van jicht ziekte van het evenwicht tussen de productie en de verwijdering van ureum wordt verstoord zuur, en het urinezuur niveau is verhoogd in het bloed (hyperurikemie). De Artsen onderscheiden zuur tussen een primaire verhoogde urinezuur niveaus, die erfelijk is, en een secundaire Vorm. Het wordt geactiveerd ziekten veroorzaakt door andere redenen, zoals als gevolg van Diabetes mellitus type 2 (“diabetes”) of een verminderde nierfunctie. U kunt echter ook ontstaan door de inname van drugs.

  Voor jicht is het dan eindelijk komt, als gevolg van de verhoogde urinezuur niveau kristallen in de gewrichten en in de weefsels gestort. Hoe langer dit proces blijft onopgemerkt, hoe groter het risico voor een acute jicht aanval. In de meeste gevallen, de Patiënt ‘ s nachts wakker wordt met een plotselinge pijn in de gewrichten na een paar dagen te verdwijnen. Zonder behandeling kan een herhaling van de vangsten in steeds kortere tussenpozen, waarin de voortgang op het gebied van chronische jicht. Blijvende gewrichtsschade is een mogelijk gevolg. Met tijdige therapie, dergelijke complicaties kan meestal worden vermeden.

  Mannen worden getroffen veel meer kans op jicht dan vrouwen in de leeftijd tussen de leeftijd van 40 jaar. en 50. Jaar. Vrouwen hebben vaak last voor de menopauze. Waarschijnlijk het vrouwelijk geslacht hormonen beschermen vrouwen tegen de ziekte.

  Meer: oorzaken

  Geef een reactie

  Scroll To Top