Snelevacature Amsterdam

De Tsunami in het hoofd: Dit gebeurt met een Trauma

Traumatisierter Rettungssanitäter
Als mensen in uw beroep – zoals paramedici – worden vaak geconfronteerd met traumatische gebeurtenissen die kunnen leiden tot post-traumatische stress stoornis Wat gebeurt er bij mensen met een post-traumatische stress-stoornis? Leren hoe een Trauma is gemaakt en wat er gebeurt met de hersenen van een getraumatiseerde mensen.

Drie jaar van zijn eerste opdracht als een paramedicus. Tobias S. was uiterst veerkrachtig. Hij hield van de Baan, was een zware dobber. “Privé heb ik niet de ervaring heeft mij – in de avond, dat was het einde ervan.” Op een Ochtend wil hij stak de sleutel in het slot. Maar zijn handen te schudden, hij kan het niet gaan. Niets gaat meer. De dag voordien had hij delen van het lichaam van een jonge vrouw uit het Asfalt pick-up – een frontale Crash op de snelweg. “Het was alsof mijn hersenen zou hebben geweigerd met een Moment van de service. Zoals het was in de staking.”

Post-Traumatische Stress-Stoornis

“Beter kon het niet een arts te beschrijven”, zegt de trauma login Linda Christiansen. “Vaak is het in deze Tijd te veel. De hersenen niet meer kunnen verwerken van ervaringen, het geweigerd voor de toepassing. In het ergste geval, de kracht van het trauma is altijd dicht bij het leven van het slachtoffer”, zegt de Klinisch psycholoog aan de Universiteit van Keulen. “Velen zijn over een aantal maanden niet kunnen werken, niet verlaten uw huis. Je bent als verlamd.” De effecten van post-traumatische stress-stoornis (PTSS).

Ongeacht of inbraak of een auto-ongeluk, een natuurramp of een oorlog, pesten of echtscheiding: Veel gebeurtenissen kunnen leiden tot een Trauma – op het einde is het de onmacht in het gezicht van een bedreiging voor het levensonderhoud van de waargenomen Situatie. Artsen, psychologen en neuro-wetenschappers om therapieën te ontwikkelen die oncontroleerbare herinneringen van de mastering. En wil je weten: Wat gebeurt er in de geest, wat er in de hersenen gebeurt als mensen, out of the blue last hebben van een Trauma?

De marteling van het geheugen: Getraumatiseerde soldaten

Als Jens S. escape verlaat het appartement van zijn vriend, hij weet niet waarom. Sindsdien maakt hij een buiging naar zijn huis en is niet meer aan de telefoon toen de vriend oproepen. Zijn therapeut zal je later: dit Nummer was hetzelfde, dat liep een jaar geleden in Jens’ auto voor de koplampen van een in de tegenovergestelde richting van de opkomende voertuig verborgen. “Trauma slachtoffers soms ontwikkelen bizarre gedrag, vermijden van plaatsen en situaties die op het eerste gezicht, geen verbinding met de oorspronkelijke gebeurtenis. De zogenaamde vermijden is slechts één van de drie symptoom complex gedrag,” zegt psycholoog Ursula rijk bos van de Universiteit van Tübingen. “Het is een spiraal van angst, de-geschroefd. Zoals we weten uit de angst van het onderzoek, leidt tot vermijding gedrag tot een versterking van de aandoening.” Het tweede symptoom complex, de dwang heeft betrekking op gedachten. Vooral vrouwen reageren in het geval van een post-traumatische stress-stoornis met intrekking en helse gedachten. De flitsen van het Geheugen, de Flashbacks, de hersenen van lawine, overstroming. Het derde gebied bestaat voornamelijk uit fysieke symptomen: vervormde waarneming, een gestoorde hormoonhuishouding. Maar ook slapeloosheid, Verslaving, prikkelbaarheid en agressie. “Een typisch mannelijke Trauma reactie,” zegt Linda Christiansen.

Wie is Martin J. de deur opent, op zoek naar de loop van een geweer. De blinds zijn kleine appartement aan de rand van de stad Kiel is Martin, meestal aan de onderkant. Hij is altijd in beweging. Zijn rechterbeen stuitert als hij zit. Dan springt hij plotseling. Het is precies hetzelfde met zijn gedachten, je hoeft niet heen en weer te springen, het beste van alles, denkt hij. Maar het grootste Probleem is zijn agressie. Twee assault kosten, de voormalige Afghanistan-Reservis al. “Ik wacht op de eerste killer”, zegt Norbert Kröger, een voormalige psychiater bij de Bundeswehr ziekenhuis in Berlijn. Voorbeelden uit de VS, hij is bekend genoeg: elite vechters dood van hun vrouwen. Terugkeerders die liep Amok. Self-moordenaar. Elke achtste soldaat is getraumatiseerd, het aantal niet-gemelde gevallen aanzienlijk hoger.

Kan een Trauma nuttig?

Alle gevallen van het dagelijks leven trauma ‘ s zijn onderzocht: kinderen en jongeren zijn bijzonder kwetsbaar, omdat hun hersenen nog in ontwikkeling zijn. Hersenen fysiologische veranderingen door de kracht van de media in staat waren om aan te tonen onderzoekers hoe de Aken-gebaseerd neuroloog Klaus Mathiak al.

Maar: Het hoeft niet zo te zijn – vooral voor volwassenen – zo ver. Met zijn lange-termijn studies W. Keith Campbell, heeft een opschudding: “Het Trauma is een Fifty-Fifty beslissing”, aldus de sociaal-psycholoog van de Universiteit van Georgia. Hij bleek Meer dan de helft van alle Trauma ‘ s van slachtoffers verslagen over positieve effecten op je leven. De “post-traumatische groei” dat maakt meer tolerante en meer attente mensen. En: Slechts tien procent lijdt op de lange termijn psychische schade.

Zugunglück

Veel stuurprogramma ‘ s die zijn uitgevoerd via mensen, last van post-traumatische stress-stoornis

Het Trauma van de ingenieur

Echter, zelfs de meest stabiele Psyche moet beperk uw blootstelling. Gerd H. heeft al op zes mensen, die had gegooid zelf in de voorkant van zijn trein. Niettemin, de chauffeur gaf niet op zijn beroep. Maar dan komt de dag dat hij loopt over de zevende man – een oude, witharige man liggen op de rails. Op een keer, niets meer. Gerd heeft om zijn Taak. De foto ‘ s van de witte glinsterende haar niet meer gewoon uit te gaan van zijn hoofd. Een kwelling voor hem – en uitgangspunt voor zijn therapeut. De schok ervaring is altijd gesproken van het weer. Net als in een film, is de ervaring van verschillende camera is verlicht perspectieven. Op deze manier is het bevroren geheugen te ontdooien en leg ze op hun juiste plaats zullen worden verplaatst.

Het wijzigen van een Trauma aan de hersenen?

Trauma patiënten lijden als slachtoffers van een lichamelijk letsel. Drie hersengebieden zijn in het bijzonder getroffen: De Hippocampus, waar wordt besloten wat het zal worden opgenomen in het lange-termijn geheugen. De Prefrontale Cortex, die evalueert risico ‘ s. En de Amygdala, ons emotionele systeem van het alarm. In traumatische situaties, impressies komen ongefilterd in de Amygdala, de bescherming van de wand van de Hippocampus en de Prefrontale Cortex is overspoeld. Resultaat: Het geheugen van de horror nooit verdwijnt.

Geef een reactie

Scroll To Top