Snelevacature Amsterdam

De Verharding Van De Slagaders (Atherosclerose)

 • Overzicht
 • Oorzaken
 • Symptomen
 • Diagnose
 • Behandeling
 • Preventie
 • In het geval van een verharding van de slagaders (arteriosclerose arteriosclerose) het verkleinen van de slagaders – de bloedvaten waardoor het hart pompt het bloed in het hele lichaam. Achter een verharding van de slagaders vet en diverse bloed vast te leggen van de componenten, de muren, de tijd om het interieur van de buizen stevig vast en naast calcium winkel. Diabetici, rokers en mensen met een verhoogde Bloed lipide niveaus hebben een verhoogd risico voor de verharding van de slagaders.

  De verharding van de slagaders – wat betekent dat?

  De verharding van de slagaders is een ziekte die zich ontwikkelt verraderlijk. Niet zelden, een kleine laag van vet in het bloed deposito ‘ s al in de adolescentie aan de binnenkant van de wand van het vat. Met toenemende leeftijd, verschillende bloedbestanddelen, bindweefsel -, kalk-en kleine bloedstolsels verzamelen zich hier, zodat de wand van het vat wordt steeds dikker en de slagader kan geheel afgesloten worden. Artsen noemen deze ziekte ook wel atherosclerose of aderverkalking.

  Vanuit het oogpunt van vele onderzoekers, de verharding van de slagaders is de meest voorkomende dodelijke ziekte in de Westerse Landen. Omdat van de atherosclerose in hart-en vaatziekten, zoals coronaire hartziekten (CHD) en van perifere arteriële occlusieve ziekte (paod, “etalage ziekte”) is ook zeer nauw verbonden met de ontwikkeling van hart-en herseninfarcten samen aanvallen. Op hetzelfde moment, meer en meer mensen in Duitsland zijn van een verharding van de slagaders beïnvloed – aan de ene kant, omdat de risico factoren, zoals gebrek aan lichaamsbeweging en een dieet met een hoog vetgehalte toeneemt, en aan de andere kant, want de samenleving wordt steeds ouder. Het is dus belangrijk te weten wat de mechanismen achter atherosclerose en het actief tegengaan.

  Arterienverkalkung eine Ablagerung in der Gefäßwand

  In het geval van een verharding van de slagaders afzettingen in de bloedvaten en doorbloeding-stoornissen

  De operaties in het geval van een verharding van de slagaders zijn relatief complex: vetten zoals LDL-cholesterol afgezet in de binnenste laag van de vaatwand (Intima) en het gaat om de ontstekingsreacties, die schade aan de slagader. In deze processen, vele immuuncellen zoals fagocyten (macrofagen), T-lymfocyten, en bloedplaatjes (trombocyten), die ondersteunt in een deel. Er zijn zogeheten atherosclerotische ontstaan erotische Plaques, die uitsteekt in de Binnenkant van het bloedvat. Sinds deze Plaques slaan vaak met de tijd, calcium en verharden, de omgang met de spraak is de taal vaak gebruikt wordt door een verharding van de slagaders. Hier, de slagader vernauwt en de wand van het vat zelf is uit te breiden met de tijd, wordt dikker en minder flexibel.

  Bijzonder problematisch is wanneer een atherosclerotische scheuren erotische Plaquette op het oppervlak (de zogenaamde plaque ruptuur). Op het kraken van een bloedstolsel wordt gevormd, dat de reeds vernauwde bloedvat diameter, volledig gesloten – dit gebeurt in een kransslagader, het gaat om een hartaanval.

  Meer: oorzaken

  Geef een reactie

  Scroll To Top