Snelevacature Amsterdam

De verkoudheid: een diagnose op basis van symptomen

 • Overzicht
 • Oorzaken
 • Symptomen
 • Diagnose
 • Behandeling
 • Preventie
 • Tijdens een koude, de arts stelt de diagnose op basis van de vragenlijst en een lichamelijk onderzoek.

  De arts zal vragen welke klachten u heeft en of uw klachten geleidelijk of plotseling. Ook hij wil voor de diagnose van een koud kennis, sinds wanneer de klachten zijn en of het koud is atypische symptomen, zoals hoge koorts of een hoest met slijm. Ze kunnen wijzen op andere aandoeningen, zoals bijvoorbeeld een griep of een Bronchitis.

  Onderzoek van de neus en keel voor de diagnose van een koude

  Eine Ärztin untersucht eine junge Frau

  Voor de diagnose van een verkoudheid in de neus en Keel onderzocht

  Na de enquête, het lichamelijk onderzoek, vooral van de neus en de keel. In het geval van een verkoudheid de neus en de Keel zijn aanzienlijk rood. Daarnaast is de huisarts voor de diagnose van een koud is om te luisteren naar de bronchiën en longen, om mogelijke infecties van de lagere luchtwegen te sluiten.

  De diagnose van de verkoudheid, of de diagnose van longontsteking?

  Het vermoeden ontstaat van een koude in het Kielzog van de diagnose van een ernstige ziekte zoals longontsteking, dus de arts voor verdere diagnose een bloedonderzoek of een röntgenfoto van de longen.

  Bij een verkoudheid wordt gevaarlijk

  Het Verraderlijke: het is Niet altijd een longontsteking door typische symptomen (zoals koude rillingen, hoesten en koorts). Sommige patiënten klagen alleen van aspecifieke symptomen zoals vermoeidheid, hoofd – en spierpijn, gewrichtspijn en verlies van eetlust. Als gevolg van de besmettelijke ziekte is geconstateerd in veel gevallen te laat. Ademhalings-en nierfalen, hartproblemen of ernstige bloedvergiftiging zijn mogelijke gevolgen.

  Lees meer: behandeling

  Geef een reactie

  Scroll To Top