Snelevacature Amsterdam

De ziekte van bechterew is niet waargenomen bij vrouwen vaak

Physiotherapie bei Morbus Bechterew
Bij vrouwen met de ziekte van bechterew, de verstijving van de wervelkolom is langzamer dan in de getroffen mannen – dat is de reden waarom de ziekte wordt vaak over het hoofd gezien is de verstijving van De wervelkolom in de ziekte van bechterew is lang beschouwd als een mannen-en vaatziekten. Vandaag de dag weten we dat Bij vrouwen is het over het hoofd gezien gewoon vaker.

Als vrouwen of terug gezamenlijke klachten van pijn, veel Artsen osteoporose of misschien artritis, reuma of jicht. Maar aan de ziekte van bechterew? Nauwelijks! Ze moeten, zegt Dr. Volker Smasal, orthopeed van München. Omdat het aantal niet-gemelde gevallen van de ziekte van bechterew Patiënten is niet alleen voor vrouwen. Daarom is de verhouding van de getroffen vrouwen aan de getroffen mannen kunnen ook worden gebruikt alleen door experts schatten dat tussen een derde, zeg. Bijna de helft van mijn anderen.

Verstijving van de wervelkolom

De “ziekte van Bechterew” (de technische term is te vertalen als “verstijving wervelkolom ontsteking”) is een van de reumatische ziekten, maar moet niet worden verward met de (gewrichts)reuma. De oorzaak is nog onduidelijk, een rol van de erfenis. Het gaat om pijn en ontsteking van de pees bijlagen, met name langs de wervelkolom, het heiligbeen en de a. iliaca. Ook, de heup of de fascia pees op de hiel kan worden beïnvloed door de ziekte van bechterew.

De ziekte van bechterew: een Hoge mate van onderrapportage bij vrouwen

De typische verstijving van de wervelkolom is bij vrouwen, meestal langzamer. Daarom wordt de ziekte vaak niet herkend, hoewel de eerste symptomen, die vaak al vóór de leeftijd van 45 jaar. De leeftijd van optreden en op de algemene gang is mild.

De typische symptomen van de ziekte van bechterew

Vraag: ik Heb pijn aan de achterkant van de zitting tot het einde? Om deze te krijgen wat af tijdens de nacht en laat u in beweging? De gewrichten in de ochtend stijf, en deze stijfheid is slechts ongeveer 30 minuten? Deze symptomen aanhouden langer dan drie maanden?

In tegenstelling tot reumatoïde artritis, geen reumatoïde factoren bij de ziekte van bechterew in het bloed aan te tonen. Toch, het bloed wordt onderzocht op de markers van Ontsteking. Ontsteking in het vroege stadium blijkt dat er een magnetische resonantie imaging (MRI), en later de wervelkolom radiografische veranderingen zichtbaar zijn. In 95 procent van de bechterew patiënt een Antigeen genaamd “HLA-B27” is niet op te sporen.

Therapie bij de ziekte van bechterew

De therapie is afhankelijk van het individuele verloop van de ziekte. Dit omvat fysieke therapie en pijn zijn borstvoeding en anti-inflammatoire geneesmiddelen zoals nsaid ‘ s, coxibs (bijv., Arcoxia) en TNF-Alfa-Blokker (bijv., Remicade). Goede ervaring, veel patiënten met een jaarlijkse verblijf in de Radon-tunnels (bijv. in Bad Gastein of Bad Kreuznach). Daarnaast is de Patiënt zelf kan bijdragen aan het succes van de therapie: veel beweging, gezonde voeding, stoppen met Roken en het vermijden van Overgewicht.

Geef een reactie

Scroll To Top