Snelevacature Amsterdam

De ziekte van Parkinson risico wordt verminderd door ijzersuppletie

Het ijzergehalte in het Serum heeft een directe impact hebben op de reductie in het risico op de ziekte van Parkinson

Ijzer is ongetwijfeld één van de sporenelementen op te observeren vaak een gebrek aan. Als het nemen van een voedingssupplement wordt alleen aanbevolen in geval van een medische indicatie, heeft de Achtergrond, dat ijzer is alleen moeilijk om de Plaatsen in het lichaam waar het oefent zijn gunstige effecten. Als dit niet gebeurt, kan het gebeuren dat het wordt opgeslagen in de lever met de gezondheid op lange termijn schadelijke gevolgen. Hier, zelfs een preferentiële behandeling voor de ziekte van Parkinson wordt verondersteld ziekte. In deze context, een nieuwe studie van de zeer gerespecteerde Europese Academie van Bozen / Bolzano (EURAC) in Zuid-Tirol, Italië laat zien dat ijzer suppletie kan het omgekeerde, de ziekte van Parkinson is een risico-verlagend effect.1

Wat lijkt op het eerste gezicht verwarrend en zelfs verontrustend, legt uit op een kijkje echter vrij snel. De Zuid-Tiroolse wetenschap leren, de ijzer-concentratie in het bloed, waar het gebonden is in de erytrocyten zijn rode bloedcellen in het hemoglobine. Een negatief effect of de Overdosis is niet bezet. Integendeel, de hemoglobine is voor het transport van zuurstof in de bloedsomloop bevordert de energievoorziening van het gehele organisme met voedingsstoffen.

Uitgebreide Meta-analyse blijkt het effect van ijzer tegen de ziekte van Parkinson

Als basis diende de onderzoekers, van de prachtige Zuid-Tirol voor hun Meta-analyse worden de gegevens uit verschillende studies, op voorwaarde dat de informatie over een aantal van 130.000 vrijwilligers uit Europa, Noord-Amerika en Australië. De wetenschappers ontdekten te ontwikkelen dat de prevalentie van de ziekte van Parkinson, zodat het risico, en tien microgram ijzer per deciliter van het bloed serum van drie procent gedaald. Op basis van de gegevens van een totaal 21.567 onderwerpen het hele genoom, uitgebreide analyse van de invloed van de twee genen werd uitgevoerd in het Hoge Ijzer-Fe (HFE) of erfelijke-hemochromatose Eiwit, en de Transmembraan serine protease 6 (TMPRSS6) op het ijzergehalte in het bloed.

Deze genen kunnen optreden in verschillende varianten. Dit heet in de genetica, polymorfisme. Drie van deze polymorfismen werden in het onderzoek van de onderzoekers op de voorgrond. Om te kunnen beoordelen wat is nu de invloed van deze genen, evenals de bijbehorende ijzer-concentratie in het Serum, werden de resultaten van het onderzoek van de verdere 20.809 personen onder het vergrootglas van de wetenschapper. Daarnaast 88.892 onderwerpen zijn opgenomen in een controle groep.

Vermoedens over het mechanisme van de werking van het ijzer tegen de ziekte van Parkinson

Hoewel de oorzaken van de ziekte van Parkinson zijn nog steeds in het donker, in staat waren om te bevestigen de onderzoekers op de Bolzano Academie, maar de hypothese dat een laag ijzergehalte in het Serum is geassocieerd met een verminderde functie van neuronale enzymen of receptoren.

Dit is te wijten aan het feit dat ijzer is een essentiële cofactor van tyrosine hydroxylase, het enzym katalyseert de stofwisseling van het aminozuur L-tyrosine om Levodopa, die op zijn beurt speelt een cruciale rol in de synthese van monoamine neurotransmitters, en op de ontwikkeling van de dopamine producerende zenuwcellen betrokken is. Daarnaast zijn de wetenschappers vermoeden dat er een laag ijzergehalte voorkomt de opslag van ijzer in het neurale Systeem. Er is in de vorm van Ferritine of Depot-strijkijzer en een tekort kan leiden tot te weinig ijzer beschikbaar voor neuronale enzymen. Er zijn verschillende factoren die zijn geassocieerd met het optreden van de ziekte van Parkinson, waarbij een ijzer-deficiëntie kan worden betrokken.

Bron:

Geef een reactie

Scroll To Top