Snelevacature Amsterdam

Die yoghurt maakt je gelukkig?

Vanille-Joghurt hebt die Stimmung
Een recente studie toont aan magere vanille yoghurt kan de stemming van een persoon hebben een positieve invloed te hebben in een Goede stemming die je kunt eten. Onderzoekers hebben nu ontdekt dat Bepaalde smaken til de stemming. Hoe kan je helpen met de juiste voeding, uw geluk op de sprongen, die je hier kunt vinden.

Onderzoekers uit Nederland, Finland en Oostenrijk zijn onderzocht voor hun studie, verschillende soorten yoghurt, met het doel van het uitzoeken welke invloed ze hebben op ons humeur. Het resultaat: vanille yoghurt maakt de onderwerpen gelukkig dan de andere smaken. Een Verrassing was: magere yoghurt liften de stemming nog beter dan de normale variant. De studie toont ook aan dat fruit yoghurt heeft geen invloed op de emotionele reactie van een Persoon.

“We waren verbaasd toen we meten de emotionele reactie van de deelnemers en op deze manier informatie over een aantal van de producten heeft ontvangen, ongeacht of ze geproefd van de proefpersonen of niet,” zegt Dr. Jozina Mojet, auteur van de studie en een onderzoeker aan de Universiteit van Wageningen. “Dit soort informatie kan zeer waardevol zijn voor het product van de fabrikant door het geven van een inzicht in hoe we onbewust reageren op een product.”

Stimulans projectie test meet de stemming

De onderzoekers gebruikten een zogenaamde stimulus projectie test om te bepalen wat het effect van verschillende yoghurts op de stemming van de mensen. De deelnemers aan de studie foto ‘ s van andere mensen werden getoond, die u moet toewijzen zes positieve en zes negatieve kenmerken. Het idee achter deze Test is dat mensen hun emoties op een ander project, en deze diagnostische informatie over hun eigen stemming.

Voor het onderzoek worden drie groepen kreeg minstens 24 deelnemers in elk van de twee yoghurt van hetzelfde merk, maar de verschillende smaken of verschillende niveaus van lichaamsvet. Het onderzoeksteam onderzocht vervolgens de verschillende emoties van de proefpersonen.

De wetenschappers kwamen tot de conclusie, dat het nauwelijks invloed heeft op de stemming, als je weet van een levensmiddel of iets dergelijks. Cruciaal is de vraag of sommige van de verwachte smaak verschilt, dat is, of we van de ervaring aangenaam verrast zijn of teleurgesteld.

Waarom vanille maakt je blij

Waarom staat het nu, van alle dingen, vanille onze stemming? De welriekende kruiden met uw zoete Geur, niet alleen voor een aangename smaak – het stimuleert de secretie van het “gelukshormoon” Serotonine in de hersenen. Volgens de onderzoekers is dit ook een reden is dat de vanille is het ijs seizoen en Kerst gelijk.

Dus gezonde yoghurt

Maar yoghurt is niet alleen maakt je gelukkig. Klik hier om te lezen wat de miracle Gezonde alles.

Hamburg, 10. In November 2015

Geef een reactie

Scroll To Top