Snelevacature Amsterdam

Diverticulitis

 • Overzicht
 • Oorzaken
 • Symptomen
 • Diagnose
 • Behandeling
 • Preventie
 • Hardnekkige constipatie, vezelarme voeding, toenemende leeftijd – die kan leiden tot de darm zich in sommige Plaatsen en uitstekende delen, de zogenaamde diverticula, gevormd. Als deze uitstulpingen ignite – wat is iedere Vijfde Betrokken het geval is – praten met een dokter van een diverticulitis. Buikpijn, een opgeblazen gevoel, koorts en adviseren over de diagnose.

  Wat is diverticulitis?

  In het geval van een diverticulitis (diverticular disease) is een ontsteking van Diverticula in de darm (de uitgang ‘- itis ‘ op het einde van het woord is het geneesmiddel voor ontsteking). Diverticula uitstulpingen van de darmwand, die optreden als gevolg van aanhoudende constipatie, lage glasvezel (fiber-arm) dieet en met de leeftijd vaak zijn. Als u meerdere diverticula in de darm is diverticulose.

  De diverticula zijn onschadelijk en voor te bereiden, meestal geen klachten. Het is pas wanneer ze ontstoken raken – meestal vanwege een file van ontlasting in de darm, darm-inertie, is het meestal om klachten zoals hevige buikpijn, een opgeblazen gevoel, indigestie, koorts.

  Schmerzhafte Bauchkrämpfe sind ein typisches Symptom der Divertikulitis

  Pijnlijke maag krampen zijn een typisch Symptoom van diverticulitis

  In Azië en Afrika, diverticulitis is zeldzaam

  In 90 procent van de gevallen, diverticula in de dikke Darm – de “Sigma” – of S-vormige het laatste gedeelte van de dikke darm (Colon) zijn te vinden in de linker onderbuik. Dienovereenkomstig, het gesprek is van een Sigma-diverticulitis.

  In de geïndustrialiseerde landen, zoals Duitsland, ongeveer 60 procent van alle mensen ouder dan 70 jaar diverticula in de darm. Ongeveer 20 procent van hen – dus één op de vijf ontwikkelde een diverticulitis. In Azië en Afrika, echter, is de ziekte zeldzaam is, is het leven, het dieet, lijken een belangrijke rol bij de vorming van Diverticula.

  Meer: oorzaken

  Geef een reactie

  Scroll To Top