Snelevacature Amsterdam

Doofheid

 • Overzicht
 • Oorzaken
 • Symptomen
 • Diagnose
 • Behandeling
 • Preventie
 • In de loop van het leven, de verbondenheid in vrijwel elke door de mens, maar doofheid is niet alleen een ziekte van de oude mensen. Iedereen kan getroffen worden op elke leeftijd. Voorkomende oorzaak van een continu geluid met veel geluid, hetzij op het werk of door de constante harde muziek te luisteren via een koptelefoon. Maar gehoorverlies kan vele andere oorzaken.

  Wat is gehoorverlies?

  Schwerhörigkeit im Alter

  Met de leeftijd, het komt in bijna ieder mens tot leeftijdsgebonden gehoorverlies

  Doofheid is een meer of minder beperkt gehoor, die bemoeilijkt een goed Begrip van de taal door middel van het oor, maar toch. Het concept van doofheid omvat alle verschillende gradaties tussen de normale, gezonde Horen en complete doofheid of de doofheid. Kan een onderscheid worden gemaakt tussen licht, medium, hoog en gevoelloosheid van de grens van doofheid. Van de doofheid, de doofheid verschilt ook in een hoge Rang, om te horen dat met technische bijstand van de taal op het gehoor, maar niet, of slechts gedeeltelijk juist.

  Er zijn twee soorten van doofheid: Conductief en perceptief gehoorverlies. In het geval van een geleidingsverlies is een stoornis in het buiten-of middenoor. Geluid signalen zijn stiller gehoord, de kwaliteit van de Module, is echter nauwelijks door beïnvloed. Het perceptief gehoorverlies veroorzaakt een verstoring in het gebied van het binnenoor, de gehoorzenuw of in de hersencellen zelf. Functies voor deze doofheid is dat het volume van de Module is nog steeds relatief goed, de taal verandert, maar in hun bouw, hun geluid en hun kwaliteit en te begrijpen, daarom zwaarder. In het geval van de zogenaamde gecombineerde gehoorverlies met zowel een geleidingsverlies en een geluid – sensatie slechthorenden.

  Gehoorverlies kan voorkomen op elke leeftijd

  Wereldwijd, van een totaal van ongeveer 400 miljoen mensen van de zogenaamde leeftijdsgebonden gehoorverlies worden beïnvloed. Maar doofheid is geen ziekte die alleen van invloed op oudere mensen – het kan op elke leeftijd voorkomen. Vooral bij kinderen met een tijdelijk gehoorverlies, bijvoorbeeld door otitis media is heel gebruikelijk. Drie van de duizend kinderen met een aangeboren gehoorverlies.

   

  Meer: oorzaken

  Geef een reactie

  Scroll To Top