Snelevacature Amsterdam

Doorliggen (Decubitus)

 • Overzicht
 • Oorzaken
 • Symptomen
 • Diagnose
 • Behandeling
 • Preventie
 • Iedereen weet dat – en we zitten lang op één plek, het begint te pijn. Bewust of onbewust maken we daarom voortdurend de bewegingen en belasting, dus nooit hetzelfde continu plaats gedurende een lange periode van tijd. Maar dit is niet mogelijk – bijvoorbeeld in het geval van verlamming kan leiden tot decubitus (doorligwonden) decubitus, de zeer lange re-genezen.

  Wat is doorliggen?

  Een van decubitus, in de volksmond bekend als doorliggen is een van decubitus. Dit is een herkenbaar met het blote oog veranderingen in de huid en vaak de onderliggende weefsellagen, gemaakt door een aanhoudende druk van buitenaf. Aangezien de behandeling van decubitus is erg duur, en de genezing vervelend, het is gerekend met de chronische wonden.

  Risico voor decubitus

  Druckgeschwüre entstehen häufig im Pflegeheim

  Vooral de oude bedlegerige mensen worden vaak beïnvloed door een decubitus

  Naar schatting 400.000 mensen in Duitsland het ontwikkelen van een decubituswond die moet worden behandeld. Vooral mensen die niet kunnen bewegen alleen, aan bed gekluisterd patiënten in ziekenhuizen of ouderen in verpleeghuizen, maar ook in de behoefte van de zorg in de huiselijke omgeving van het Contracteren van de ziekte. Studies tonen aan dat in de poliklinische setting, de verpleging is meer dan 30 procent van de patiënten, en in de zorg meer dan de helft van de bewoners de woningen hebben zelfs een hoger risico om doorligwonden te voorkomen.

  Getroffen Delen Van Het Lichaam

  De meest voorkomende decubitus in de huid die liggen in de buurt van een bot, omdat er, door het ontbreken van een onderhuidse vetweefsel, het contact met de druk het grootst is. Voorbeelden hiervan zijn het heiligbeen en de tuberositas regio, alsmede de hielen en ellebogen. In het geval van personen, kan alleen liggen in een zijdelingse positie, zijn de meest voorkomende is de zogenaamde glooiende heuvels van het dijbeen en de enkel de enkel gewricht is aangetast. Met ongeveer 40 procent voor een decubituswond op de stuit is de meest voorkomende.

  Meer: oorzaken

  Geef een reactie

  Scroll To Top