Snelevacature Amsterdam

Drie dagen koorts

 • Overzicht
 • Oorzaken
 • Symptomen
 • Diagnose
 • Behandeling
 • Preventie
 • De drie dagen koorts is een besmettelijke, meestal ongevaarlijke infectie ziekte bij kinderen, gekenmerkt door plotselinge ziekte, hoge koorts en een latere huiduitslag. Vooral nadelig is voor baby ‘ s en kinderen tot twee jaar. De drie-daagse koorts wordt veroorzaakt door bepaalde herpes virussen, en is wereldwijd verspreid.

  Wat is het drie dagen koorts is dit?

  Tijdens de drie dagen van koorts, Exantema subitum, Roseola infantum, of ‘zesde ziekte’ (in het engels, de zesde ziekte wordt veroorzaakt door virussen van infectieziekten bij kinderen. De drie-daagse koorts, vooral zuigelingen en kleine kinderen ziek worden op de leeftijd van 6 tot 24 maanden. Ongeveer 95 procent van de gevallen doet zich voor in het tweede jaar van het leven.

  Kenmerkend voor de drie dagen van koorts, de naam te geven, plotseling, tot 40 graden Celsius hoge koorts, die duurt meestal tussen de drie en vijf dagen lang. Daarnaast koortsstuipen optreden, de aanloop, maar is meestal onschadelijk en niet een gevolg kan schade veroorzaken. Vaak optreden wanneer andere symptomen van braken en diarree.

  De drie dagen koorts is één van de zogenaamde exanthematösen besmettelijke ziekten die zich voordoen, voornamelijk kinderen. In aanvulling op de drie dagen van koorts zelfs roodvonk, rode hond, mazelen, en de wind omvatten, onder andere, de pokken. Een uitslag is een plotseling optredende huiduitslag die vaak optreedt bij besmettelijke ziekten. Tijdens de drie dagen van de koorts, huiduitslag ontwikkelt alleen wanneer de koorts is verdwenen. Hij komt met het lichaam, maar vooral op de romp en de nek en is gekenmerkt door een bleke rode, kleine en middelgrote, dicht patches.

  De verwekker van drie dagen koorts, is twee specifieke vormen van Menselijk herpes virus (HHV): de HHV-6 en, minder vaak, HHV-7, beide gevonden in de wereld. Type HHV-6, er zijn twee verschillende varianten (de zogenaamde serotypen): serotype 6A en serotype 6B. Type A is vooral te vinden in Afrika, voor ziekten in Europa, HHV-6A. De virussen zijn zeer besmettelijk en de Transmissie gebeurt rechtstreeks van persoon tot persoon via de droplet-infectie, d.w.z. via de lucht door Niezen, hoesten of Praten.

  Eine Ansteckung mit dem Dreitagefieber erfolgt durch Husten

  Een infectie met drie dagen koorts is door hoesten, Niezen of Spreken

  De drie dagen van koorts is het meest voorkomende virus-ziekte in de eerste twee jaar van het leven, die wordt geassocieerd met een huiduitslag (exantema). Vanaf het derde jaar van de leeftijd van bijna alle kinderen hebben een infectie. De meest voorkomende infecties met Exantema subitum in de lente en de herfst. Tegen de drie dagen van koorts er is geen vaccinatie een infectie is in de meeste gevallen, maar complicaties, vaak asymptomatisch en onopgemerkt.

  Meer: oorzaken

  Geef een reactie

  Scroll To Top