Snelevacature Amsterdam

Droge Huid

 • Overzicht
 • Oorzaken
 • Symptomen
 • Diagnose
 • Behandeling
 • Preventie
 • Een droge huid is een veel voorkomende en neemt toe met de leeftijd. De huid voelt ruw en broos. Begeleidende symptomen zoals gevoelens van spanning en jeuk kan optreden.

  Wat is een droge huid?

  Een droge huid is een fijne poriën, en bleek, voelt ruw en broos, en is niet zelden gepaard met gevoelens van spanning en jeuk. Zelfs kleine scheurtjes kunnen ontstaan in de huid en ontsteken. Kortom, een droge huid komt overeen met een bepaald type van de huid, het is niet synoniem met een huidziekte. Afhankelijk van de ernst van de droge huid kan de ziekte van een cosmetisch Probleem of een huid, die wordt geassocieerd met een verhoogd leed voor de Betrokken personen.

  Een droge huid gaat terug tot een gebrek aan vocht in de huid bovenste laag, genaamd de laag van het hoornvlies. Het watergehalte verminderd hier onder tien procent, dus het typische uiterlijk voorkomt een droge huid. Omdat een optimaal gehalte aan water van tussen de 20 en 30 procent. In principe, het vochtgehalte van de huid: hoe lager, hoe meer de huid is beperkt in totaal in uw functies.

  De huid ons grootste Orgaan

  Frau mit trockener Haut

  Een droge huid gaat terug tot een gebrek aan vocht in de bovenste laag van de huid

  De huid oefent een aantal belangrijke functies: Met een oppervlakte van twee vierkante meter en een gewicht van tussen de drie en tien kilogram van de vorming van de barrière in de richting van de omgeving. Het beschermt, in het bijzonder, pathogenen, zonne-invloeden, geen straling en andere milieu-evenals vóór de uitdroging van het lichaam. Daarnaast, de huid is voor de verordening verantwoordelijk te zijn. Afhankelijk van de temperatuur, verhoogde of verminderde bloedtoevoer in de bloedvaten van de huid. Het lichaam kan overtollige warmte, bijvoorbeeld door te zweten, of het verlies van warmte-energie te verminderen. Dan, het vermindert de doorbloeding in de bloedvaten van de huid. Het oppervlak van de huid afkoelt, wordt soms het kenmerk “kippenvel”.

  De huid is ook een zintuig, in de temperatuur van het oppervlaktewater, en de touch-sensoren. Ze dienen als bescherming, maar ook de interactie met het maken van je omgeving “voelbaar”. Onder UV-straling, de huid produceert ook Vitamine D, in het bijzonder voor de vorming van bot en stabiliteit.

  Droge huid: Een van de 5 verschillende huidtypes

  Ongeacht de functies van de huid van de huid arts maakt een onderscheid tussen vijf verschillende huidtypes:

  • gevoelige huid
  • vette huid
  • droge huid
  • normale huid
  • Gemengde huid.

  De zogenaamde gemengde huid komt het meest vaak. De huid van mensen met een gecombineerde huid is samengesteld uit de verschillende huidtypes. Dus een droge huid op romp, armen en benen kunnen optreden met een vette huid in het gezicht gecombineerd. Met toenemende leeftijd, de neiging neemt toe tot droge huid. De meest voorkomende oorzaak van een droge huid is een genetische predispositie. Maar ook invloeden van buitenaf, zoals verwarming ervoor dat de lucht, frequente blootstelling aan gechloreerd water of het nemen van bepaalde medicijnen kunnen een droge huid. Hier is een plantaardig Alternatief, zoals, bijvoorbeeld, Hametum Wond helende zalf met de werkzame stof hamamelis helpt.

  Meer: oorzaken

  Geef een reactie

  Scroll To Top