Snelevacature Amsterdam

Droge ogen van de Computer? Omega-3 vetzuren helpen!

Je hebt van droge ogen, vooral als u werkt in de voorkant van het scherm? De borden: Omega-3 kan werken voor droge ogen – verder onderzoek is vereist.

Het werk op de Computer is vermoeiend. Daarnaast worden meer en meer, vooral jonge mensen, te leren tijdens de pauzes van uw aandacht op de Smartphone. In de avond gaat het dan op met het Surfen op Internet, Sociale Media en het TV-programma. Velen van ons worden geconfronteerd met rond-de-klok met schermen. Het resultaat is bekend, de eenzaamheid, maar kan ook worden geassocieerd met een gebrek aan lichaamsbeweging, evenals alle latere optredens. Een ander gevolg van droge ogen met heel veel mensen.

De belangrijkste oorzaak van de droge ogen

Eigenlijk is het belangrijkste scherm werkt oorzaak voor de Afwezigheid van scheuren vloeistof op het oogoppervlak. Er is een heel eenvoudige reden: In normale situaties, we knipperen ongeveer 15 Keer per Minuut een beetje meer vaak, de andere iets minder.

Het geconcentreerd kijken naar het scherm, echter, dat deze frequentie kan worden teruggebracht tot slechts een knipperen per Minuut. Dit zorgt ervoor dat het oog veel moeilijker de scheur vloeistof gelijkmatig op het oppervlak. Vreemde stoffen kunnen schade veroorzaken aan de gevoelige ogen oppervlak makkelijker en het is ook aanzienlijk meer wazig. Maar niet genoeg:

Naast de reductie in het aantal Lidaufschlägen wordt geproduceerd op basis van het werk op de Computer, minder totale scheur vloeistof. Indiase wetenschappers hebben nu ontdekt dat meervoudig onverzadigde lange-keten Omega-3 kan helpen vetzuren te voorkomen van droge ogen.

Tegen droge ogen: de Omega-3 uit vis-olie of olijfolie?

Omega 3 FettsäurenGeleid tot het resultaat van een studie met bijna 480 deelnemers die last van droge ogen.1 de wetenschapper van verschillende oogziekten, gespecialiseerde ziekenhuizen, alsmede door de microbiologische Afdeling van Narayan Medical College, Sasaram, India. Een voorwaarde voor de deelnemers was dat elk van hen heeft zijn werk voor ten minste 12 maanden voorafgaand aan het begin van de studie voor een gemiddelde van drie uur of langer per dag op de Computer. Allereerst werden gevormd volgens een gerandomiseerde methode, twee groepen. Dit werd ontvangen als een controle groep van 236 deelnemers, de olijf-olie capsules.

Olijfolie is rijk aan Omega-6 linolzuur en mono-onverzadigde Omega-9 oliezuur, maar bevat slechts verwaarloosbare hoeveelheden van de meervoudig onverzadigde vetzuren en nauwelijks Omega-3 vetzuren. Voor de huidige studie was, daarom ook geschikt als een Placebo. In de tweede, een 220-sterke groep op twee capsules, is bekroond met een dagelijks Supplement met een dagelijkse dosis van 600 milligram Omega-3 vetzuren. De samenstelling is verdeeld in 360 mg eicosapentaeenzuur (EPA) en 240 mg docosahexaeenzuur (DHA). Dus, de Omega-3-vetzuren werden gebruikt, die vooral zijn te vinden in vette vis, maar ook in krill olie.

Met Omega-3: 70 procent van de deelnemers vrij van symptomen

Na het nemen van drie maanden kan worden opgericht als een primaire resultaat daarvan was verbeterd in de Omega-3 groep zijn de symptomen van droge ogen aanzienlijk. Zo ‘ n 70 procent van de deelnemers waren hier na 12 weken van de Omega-3 inname volledig vrij van symptomen. In de Placebo groep, er waren slechts 14,9 procent. Daarnaast zijn er diverse Tests uitgevoerd. Deze omvatten:

  • de indeling van het oog parameters volgens Nelson (Nelson Leerjaar),
  • de Schirmer-Test meet de productie van tranen vocht
  • een meting van de traanfilm break-up tijd of Scheur in de Break-Up Time (TBUT), evenals
  • cytologische onderzoek van het oogweefsel als de “conjunctivale indruk cytologie” (CIC).

Als secundair resultaat, de Indiase wetenschappers waren in staat om het vastleggen van hier, die voor de deelnemers van de Omega-3 groep van de test resultaten waren gunstig.

Factoren die het relativeren van de uniciteit van de resultaten van het onderzoek

Dit is zeker een welkome ontdekking, zoals door middel van een eenvoudige inname van Omega-3 kan een aantasting van de gezondheid, die gepaard gaan met ongemakken zoals jeuk en Branden in de ogen, kan worden voldaan. Dus de studie is niet het resultaat maar.

Het moet worden toegevoegd dat droge ogen van een samenspel van veel verschillende factoren. Scherm werken de belangrijkste oorzaak is. Daarnaast is de kwetsbaarheid stijgt met de leeftijd, van ongunstige invloeden van buitenaf, zoals sigarettenrook, maar ook als gevolg van verschillende ziekten en infecties. Geslacht spelen ook een rol: vrouwen vaker dan mannen.

Dit alles betekent dat een causale relatie van Omega-3 vetzuren kunnen niet worden vervaardigd tegen droge ogen zo gemakkelijk. Bovendien zijn sommige van de Tests, zoals TBUT en Schirmer test zijn niet gestandaardiseerd. Daarom, hun resultaten zijn niet zo robuust als wenselijk zou zijn. Daarnaast zijn veel testen van de procedures zijn onvoldoende met de subjectieve Symptomen perceptie van de proefpersonen in de relatie.

Dit alles doet niet af aan de waarde van de huidige resultaten van het onderzoek, het toont duidelijk aan dat de resultaten bevestigd moeten worden in verdere studies, voordat een concrete aanbeveling kan komen.

Bron:

Geef een reactie

Scroll To Top