Snelevacature Amsterdam

Drugs vergiftiging – hoeveel is te veel?

Viele unterschätzen die Gefahr von Arzneiwirkstoffen
Velen onderschatten het gevaar van drugs, krijgen recept kopen. Als gevolg van een verhoogde hoeveelheid Paracetamol vergiftiging kan resulteren in de dood, de experts waarschuwen: een Overdosis over-the-counter geneesmiddelen kan gevaarlijk zijn. Wij hebben voor u de actieve stof-Check.

Het gebeurt miljoenen malen per dag in Duitsland: Iemand gaat naar een apotheek en koopt een drug. Hetzij omdat hij wil redden van een reis naar de dokter. Of omdat hij weet dat het Product, en het heeft geholpen hem voor. Het Probleem is dat Veel apotheek klanten in het kader van het risico dat de werkzame stoffen beschikbaar zijn over de toonbank waarderen. Ongeveer 30 000 van hen in Duitsland. In het Algemeen, slechts een gering risico van een toevallige Overdosis. Er zijn uitzonderingen, van alle bekende en zeer populaire producten.

Paracetamol zou in de mening van deskundigen, vandaag, geen registratie meer

Vooral gevaarlijk kan Paracetamol. De actieve stof wordt verkocht sinds de jaren 1950 in de pijnstillers zou vandaag volgens vele deskundigen, worden niet toegelaten. De aanbevolen dosis voor volwassenen is van 2000 tot 4000 mg per dag. Maar de bijwerkingen zijn aanzienlijk: in aanvulling op verhoogde bloeddruk en beschadiging van de lever kan leiden tot hartaanvallen en schade aan de hersenen. Een paracetamol vergiftiging leidt vaak tot de dood (dodelijke enkelvoudige doses van 7,5 gram).

Waarom is het deze medicijnen, ondanks de bewezen risico ‘ s bij elke apotheek? “Ze zijn gewoon erg populair. De merknaam vertrouwen van de pijn consumenten voor generaties”, Prof. Dr. Thomas Hohlfeld, Adjunct-Directeur van het Instituut voor farmacologie en Klinische farmacologie van het Universitair ziekenhuis van Düsseldorf. Echter, het is precies in deze vertrouwdheid ligt het gevaar. U wilt om zich te ontdoen van, bijvoorbeeld, snel koud, waardoor veel patiënten op het principe van “een Veel helpt veel”: een combinatie van verschillende pijnstillers, een warme drank kan anders

Drug trials zijn meestal uitgevoerd met de “volwassene”

Actieve ingrediënten combineert acht te vermenigvuldigen, maar de schadelijke bijwerkingen. “Je moet het vertrouwen van de patiënt in het geval van geneesmiddelen op recept, een grote expertise,” zegt de farmacoloog. Wat is de dosering voor kinderen en ouderen, toch? Drug studies zijn meestal alleen met volwassenen – en die in de middeleeuwen, en met ongeveer 70 kg lichaamsgewicht. Voor veel drug Overdoses, zijn stoffen die alleen bekend door de specifieke noodsituaties, en hoe het document over gif notzentralen.

Daarnaast is de mate van een Overdosis, het is ook afhankelijk van de specifieke Constitutie van de patiënt, bijvoorbeeld schade aan de lever, of een Overgevoeligheid voor bepaalde geneesmiddelen, is de gevaarlijke dosis is lager. Elke Patiënt moet daarom voorzichtig zijn op het bedrag dat hij een Drug, en wanneer de symptomen van een Overdosis, onmiddellijk medische hulp zoeken. Zelfs als het ingenomen geneesmiddel is een hoestsiroop …

De grote actieve stof-Check

Wij bieden u de meest voorkomende werkzame stoffen in de apotheek, over-the-counter of op recept. Ter vergelijking, we tonen ook de actieve ingrediënten van voedingsmiddelen of additieven, die kan worden in hoge doses schadelijk is. De dosering gegevens betrekking hebben, in het geval van bepaalde werkzame stoffen in de absolute dagelijkse dosis, of de dosis in het bijzonder bij kinderen per kilogram lichaamsgewicht. Let op: De dagelijkse dosis verwijst naar de hoeveelheid van een werkzame stof, die moet worden genomen binnen 24 uur (niet alleen van zonsopgang tot zonsondergang).

Acetylsalicylzuur (Asa) | Aspartaam | Bisoprolol | Dextromethorfan | Dimenhydrinate | Dimetindenmaleat | Doxylamine | Ibuprofen | Cafeïne | Nootmuskaat | Phenoxy Methyl Penicilline (Penicilline V) | Zout | Simvastatine | Xylometazoline

 

Werkzame Stof: Nootmuskaat

De nootmuskaat is Myristicine, de verschijnselen tot hallucinaties en ernstige vergiftiging en zelfs de dood In de keuken van het normale bedrag van een snuifje van de spice is volledig onschadelijk.

Aanbevolen Dosering

Volwassenen en kinderen: Als een smaakstof, zoals in aardappelpuree, niet meer dan een klein snuifje (1 snuifje)

Toxische Dosis

Volwassenen: één dosis van 4 g (1 moer weegt ongeveer 6-7 g; Corr. 1 EL). Dodelijke van 20 g. kind: ca. 250 mg/kg lichaamsgewicht (ongeveer 1 THEELEPEL)

Het gebeurt er als ik een Overdosis

Begin van de symptomen ca. drie tot zes uur na het eten: zweten, hoofdpijn, Misselijkheid en evenwichtsstoornissen, angst, hallucinaties, ademhalingsstilstand, de dood.

 

Werkzame Stof: Acetylsalicylzuur (Asa)

Een pijnstiller, koorts te verlagen en bloedverdunnende medicijn, sinds het begin van de 20e eeuw. De eeuw onder de naam van Aspirine op de markt gebracht en is een van ‘ s werelds meest populaire hoofdpijn verhelpen. De werkzame stof in ACE is verkregen uit het sap van de wilgenbast.

Aanbevolen Dosering

Volwassenen: max. 4 g/dag

Kind: kinderen, de AAS moet worden toegepast alleen op medisch advies

Toxische Dosis

Volwassenen: 10 g

Een enkele dosis kind: 75-100 mg/kg lichaamsgewicht is dodelijk: 400 mg/kg

Het gebeurt er als ik een Overdosis

De zogenaamde salicylic magnetisme zich voordoet: een stoornis van de cellulaire ademhaling. Symptomen: Hyperventilatie, resulterend in een verlies van CO2 leidt tot een stijging van de pH van het bloed, uitdroging, rusteloosheid, Misselijkheid, verwardheid, Tinnitus, duizeligheid veroorzaken. Bij zeer hoge doses: nierfalen, longoedeem, coma.

 

Werkzame Stof: Ibuprofen

Pijnstiller die heeft ook anti-inflammatoire en antipyretische, evenals voor reuma. Ibuprofen is over het algemeen goed verdragen pijnstiller.

Aanbevolen Dosering

Volwassenen: 200-800 mg/dag – max. 1.2 g per dag, gelijk aan drie van 400 mg tabletten

Kind: 20-30 mg/kg lichaamsgewicht op de dag

Toxische Dosis

Volwassenen: 1200 mg per dag

Kind: 30 mg/kg lichaamsgewicht

Het gebeurt er als ik een Overdosis

Binnen 45 minuten tot 2 uur: vertroebeling van het bewustzijn, stupor, of zelfs coma; korte agitatie, duizeligheid, Tinnitus en epileptische aanvallen. Andere bijwerkingen: buikpijn, braken, oppervlakkige ademhaling, hyperthermie, metabole acidose.

 

Werkzame Stof: Phenoxymethylpenicillin (Penicilline V)

Een recept antibioticum dat effectief is tegen bacteriële infecties.

Aanbevolen Dosering

Volwassenen: 3-4 x per dag 295-885 mg

Kind: 8-12 jaar (meer dan 30 kg lichaamsgewicht) 708-1416 mg/dag

Toxische Dosis

Volwassenen: onbekend

Kind: onbekend

Het gebeurt er als ik een Overdosis

In het Algemeen, de toxiciteit van phenoxymethylpenicillin is erg laag. Uit de folder: “In het geval van orale inname, het is vrijwel onmogelijk te bereiken concentraties, de aansturing van neurotoxische symptomen.” Dergelijke symptomen kunnen worden pijn, Misselijkheid, braken, buikpijn, en diarree.

 

De Werkzame Stof Simvastatin

Deze werkzame stof behoort tot de groep van de statines verlagen het cholesterolgehalte in het bloed. Het is ook de bedoeling om het risico op een hartaanval en beroerte evenals vasculaire occlusies voorkomen.

Aanbevolen Dosering

Volwassenen: 25-80 mg/dag.

Kind: 10 jaar: 1 x per dag en 5 mg (meestal stationaire)

Toxische Dosis

Volwassenen: meer dan 80 mg per dag

Kind: geen antwoord

Het gebeurt er als ik een Overdosis

Pathologische veranderingen in de spieren, abnormale leverfunctie, beroerte, myocardinfarct. Belangrijk om te weten: De regelmatige consumptie van grapefruitsap moet vermeden worden tijdens de behandeling met Simvastatine. Voorzichtigheid is ook geboden bij combinatie met bepaalde antibiotica en andere vette snijders.

 

Werkzame Stof: Bisoprolol

Behoort tot de groep van de bètablokkers (Beta-receptor-blokkers). De werkzame stof wordt gebruikt zwakte in hypertensie en chronische hart.

Aanbevolen Dosering

Volwassenen: 2.5-10 mg/dag

Kind: niet aanbevolen omdat er geen therapie ervaring

Toxische Dosis

Volwassenen: 20-550 mg/dag

Kind: 5 mg (zoals door het per ongeluk inslikken)

Het gebeurt er als ik een Overdosis

De sterke daling van de bloeddruk, een trage hartslag, hart-en spierweefsel zwakke punten, en een cardiogene shock. Bovendien, stoornissen van het bewustzijn, aandoeningen van de luchtwegen, Misselijkheid, en epileptische aanvallen kunnen optreden van epileptische aanvallen.

 

Werkzame Stof: Dimenhydrinate

Deze stof is opgenomen in vele middelen tegen Misselijkheid en reisziekte (bijv., Vomex).

Aanbevolen Dosering

Volwassenen: één dosis: 50-100 mg; sustained-release vormen van maximaal 150 mg / dag maximum dosis: 400 mg

Kind (7-12 jaar) enkele dosis van 25-50 mg, de maximale dagelijkse dosis van 150 mg

Toxische Dosis

Volwassenen: één dosis van 400 mg

Kind: 3 mg/kg lichaamsgewicht

Het gebeurt er als ik een Overdosis

Vertroebeling van het bewustzijn, ernstige slaperigheid tot bewusteloosheid, wazig zien, hartkloppingen, hoge koorts, warm en gespoeld huid en droge slijmvliezen, rusteloosheid, angst en agitatie, verhoogde spier-reflexen en hallucinaties.

 

Werkzame Stof: Dimetindenmaleat

Dimetindenmaleat (ook Dimetinden) is een anti-allergische werkzame stof uit de groep van antihistaminica. Het wordt gebruikt voor de behandeling van allergische aandoeningen, zoals hooikoorts of netelroos (bijv., Fenistil capsules of druppels).

Aanbevolen Dosering

Volwassenen: 3 x 2 mg/dag

Kind (3 jaar) 3 x 1 mg per dag

Toxische Dosis

Volwassenen: Exacte Overdosis onduidelijk; gegevens probeert op dit moment de enige dier dat bekend staat

Kind: 0.2-2 mg per kg (versehentl. Inslikken)

Het gebeurt er als ik een Overdosis

Het kan leiden tot overmatige slaperigheid, hallucinaties, spasmen, droge mond, koorts en, in ernstige gevallen, zelfs coma.

 

Werkzame Stof: Dextromethorfan

Dit medicijn werkt direct in op het zenuwstelsel en wordt voornamelijk gebruikt als een hoest suppressants. Het wordt verkocht in medicijnen, zowel als enige component of als onderdeel van combinatie preparaten zonder recept verkrijgbaar (bijv., Wick MediNait).

Aanbevolen Dosering

Volwassenen: 3-4 maal daags 30 mg

Kind: gecombineerde preparaten, zoals Vicks MediNait wordt niet aanbevolen voor kinderen onder de leeftijd van 16. U kunt ook: Rhinotussal sap: 2 x 10 ml per dag. (6-12 jaar)

Toxische Dosis

Volwassene: vanaf ongeveer 100 mg enkelvoudige dosis

Kind: 30 ml sap Rhinotussal

Het gebeurt er als ik een Overdosis

Vermoeidheid, slaperigheid, respiratoire depressie, snelle hartslag, hoge bloeddruk, wazig zien, Nystagmus, ataxie, convulsies, prikkelbaarheid, verwardheid, gevoelsstoornissen, hallucinaties, psychosen, en een coma.

 

Werkzame Stof: Doxylamine

Het heeft ook een sterk kalmerende en anti-Allergie. Als een korte-termijn-therapie, de werkzame stof in over-the-counter slaap aangeboden fondsen (bijvoorbeeld Hoggar Nacht).

Aanbevolen Dosering

Volwassenen: 25-50 mg/dag

Kind: niet aanbevolen

Toxische Dosis

Volwassen: 15 mg/kg lichaamsgewicht

Kind: 2 mg/kg lichaamsgewicht

Het gebeurt er als ik een Overdosis

Rusteloosheid, verhoogde spier-reflexen, verlies van bewustzijn, Depressie van de ademhaling en de bloedsomloop arrestatie, verwijde pupillen, koorts.

 

Werkzame Stof: Xylometazoline

De werkzame stof is gebruikt voor het verminderen van de Zwelling van het neusslijmvlies. Xylometazoline is opgenomen in vele populaire decongestivum neussprays en neusdruppels, en het werkt door te helpen de bloedvaten in de neus verkleind.

Aanbevolen Dosering

Volwassenen: 3 x daags 1 spray per neusgat

Kind: 6 jaar: 2-3 x daags 1 spray per neusgat; experts raden het gebruik van slechts 12 jaar

Toxische Dosis

Volwassen: het langdurig gebruik van 5-7 dagen – risico van afhankelijkheid; inname van 0,1-0,2 mg/kg wt, van cares./Dag

Kind: inname van 0,1-0,2 mg/kg lichaamsgewicht/dag

Het gebeurt er als ik een Overdosis

Braken, bleekheid, onregelmatige hartslag, ademhalingsstilstand. Belangrijk: Niet langer dan 5-7 dagen. Anders, de afhankelijkheid en het verlies van de Riechvermögens, verminderd gevoel van smaak bedreigen.

 

Werkzame Stof: Cafeïne

Cafeïne is een Alkaloïde – een van nature voorkomende stof uit de groep van stimulantia. We weten het, natuurlijk, de koffie, maar ook energiedranken als een pick-me-up.

Aanbevolen Dosering

Volwassenen: 400 mg/dag (in 100 ml koffie, ongeveer 70 mg)

Kind: niet aanbevolen

Toxische Dosis

Volwassene: 1 g/dag (gelijk aan 10 l Cola); Fataal: ca. 10 g (gelijk aan 200 cups van dubbele Espresso)

Kind: 0,5 g/dag

Het gebeurt er als ik een Overdosis

Angst, Rusteloosheid, Verwardheid, Hoofdpijn, Slapeloosheid, Spierkrampen, Hartritmestoornissen. Let op in de combinatie van energiedrankjes met alcohol: cafeïne neutraliseert het noise effect, men denkt zichzelf nuchter te zijn, en een overdosis gemakkelijk.

 

Actieve Ingrediënten: Zout

Keukenzout (natrium chloride) is het belangrijk om te overleven, regelt, onder andere, de circulatie van het bloed en ondersteunt de vorming van bot. Echter, de aanbevolen dosis is alleen overtroffen door de afgewerkte producten.

Aanbevolen Dosering

Volwassenen: 3-5 g zout/dag wordt aanbevolen; het werkelijke aantal. AVG. Verbruik: 8-10 g/dag

Kind: 9 maanden geen zout; 1,5-3 jaar: max. 2 g/dag; 7-10 jaar: max. 5 g/dag

Toxische Dosis

Volwassenen: 40-75 g/dag (2-3 EETLEPELS) Fataal: ca. 10 EL

Kind: 10-15 g (1 EETLEPEL)

Het gebeurt er als ik een Overdosis

Te veel zout in het lichaam trekt het water uit de cellen (osmose). Resultaat: de spieren van De bloedvaten contracten, de bloeddruk stijgt. Vochtophoping in de weefsels (Oedeem) kan leiden tot ademhalings-of hartstilstand.

 

Werkzame Stof: Aspartaam

Een zoetstof, suiker, vier calorieën per gram. Sinds aspartaam is 200 keer zoeter dan suiker, een deel van deze zoetstof is slechts een fractie van de calorieën valt dus nauwelijks enig gewicht.

Aanbevolen Dosering

Volwassene en kind: 40 mg/kg lichaamsgewicht/dag (aanbeveling van de Europese autoriteit voor voedselveiligheid, EFSA)

Toxische Dosis

Volwassenen en kinderen: 30-100 mg/kg lichaamsgewicht/ uur (afhankelijk van 4-14 l dieet drank)

Het gebeurt er als ik een Overdosis

De effecten op de gezondheid van aspartaam zijn omstreden: sommige studies tot het schrijven van de stof is kankerverwekkend effect. Het is vaak gerapporteerd in het geval van een Overdosis van hoofdpijn, duizeligheid en vermoeidheid.

Geef een reactie

Scroll To Top