Snelevacature Amsterdam

Dysfagie

 • Overzicht
 • Oorzaken
 • Symptomen
 • Diagnose
 • Behandeling
 • Preventie
 • Als dysfagie practitioner wordt gebruikt voor het beschrijven van het ongemak bij het Slikken. De slik reflex is verstoord, meestal in de keel of de slokdarm, en heeft een verscheidenheid aan oorzaken. Een grondig onderzoek van de klachten en een geschiedenis van de door uw arts geeft meestal snel duidelijkheid. De opties van de behandeling is afhankelijk van de exacte oorzaak. Betrokken medische en chirurgische procedures. Langdurige moeilijkheden bij het slikken, moet u uw aandacht trekken en te leiden naar uw arts.

  Slikklachten: Als de Zwaluw is problematisch

  Het Slikken wordt verstoord of moeilijk is, spreken Artsen van een dysfagie. Hier een voedsel kan niet worden vervoerd van de mond of de keel in de slokdarm. Of de beet blijft van het gevoel in de slokdarm. Deze verminderde proces is pijnlijk, het is bedoeld als Odynophagia. Daarnaast is er een dysfagie is, zelfs als lang na een maaltijd, voedsel deeltjes weer omhoog worden gebracht.

  Noch solide noch vloeibaar voedsel kan passeren door de Slikken in de maag, toegepast in het concept van Aphagie.

  Frau mit Schluckbeschwerden

  Moeite met slikken kan veel verschillende oorzaken hebben en in elke leeftijd optreden

  Bij het Slikken is een van de vele zenuwen en spieren gecontroleerd Reflex, dat is verdeeld in drie fasen. De Reflex is gestart is actief, de Rest wordt automatisch uitgevoerd.

  De afzonderlijke stappen in het proces van Slikken

  • Fase 1: De beet wordt overgebracht door de tong en in de mond in de keel (Farynx). Tegelijkertijd is de ingang van de luchtpijp wordt afgesloten.
  • Fase 2: Uit de kaken van de beet wordt verplaatst door de spieren van de Keelholte in de slokdarm (Oesofagus). De weg naar de neusholte wordt afgesloten door een strakke Spieren gesloten (Passavant-ring kraal).
  • Fase 3: De slokdarm brengt de beet met wave-achtige bewegingen in de maag. Vloeistoffen bijna zonder deze golven tot in de maag. Uw plezier, dus minder kans om in dysfagie.

  Slikken aandoeningen kunnen worden ingedeeld naar de plaats van hun oorsprong in twee types. Een stoornis in de eerste en tweede Fase van de Schluckakts is bedoeld als orofaryngeale dysfagie (uit het latijn: os = mond, uit de griekse keelholte = keel). Het Transport van de mond of via de keelholte in de slokdarm wordt verstoord. Het eten is gewurgd in plaats van, of zelfs in de neus. Als de slokdarm zelf is niet correct, dit staat bekend als de slokdarm dysfagie (van het griekse slokdarm = slokdarm). In deze Vorm, het gevoel van de vast te bijten, is typerend.

  Ongeacht van deze twee vormen is er een functionele dysfagie (Globus gevoel). U komt in aanmerking als alle andere oorzaken zijn uitgesloten. Het is een foutieve aansluiting van de zenuwen en spieren, hoewel beide van hen zijn niet beschadigd. De Globus gevoel wordt uitgedrukt door middel van een constante buitenlandse lichaam gevoel in de keel tussen de maaltijden. In tegenstelling tot de andere dysfagie varieert in ernst van de pijn bij het Slikken.

   

  Meer: oorzaken

  Geef een reactie

  Scroll To Top