Snelevacature Amsterdam

Dyslexie (Lees-en spelling-stoornis)

 • Overzicht
 • Oorzaken
 • Symptomen
 • Diagnose
 • Behandeling
 • Preventie
 • Mensen met dyslexie (Lees -, spelling-stoornis), is het moeilijk om te leren lezen en schrijven. Dyslexie valt meestal in de lagere school leeftijd; problemen met spelling in veel van de Getroffen tot in de volwassenheid. Met een gerichte, ondersteunende therapie voor de symptomen van dyslexie kunnen worden aangepakt.

  Wat dyslexie betekent?

  Dyslexie – dit is de term die de meeste mensen associëren spontaan met kinderen die moeite hebben met school-gerelateerde problemen, en veel spelfouten. Vaak, echter, is niet helemaal duidelijk wat precies moet worden verstaan, en het is concepten zoals het Lezen van de ronde daarnaast wet stoornis, Lees-schrijf-recht-zwakte -, Lees-schrijf-rechten van de problemen en dyslexie schrijven. Nu, waar zijn de verschillen, wat de dyslexie precies doet en wat kunnen betrokkenen doen?

  Mensen met dyslexie hebben problemen bij het lezen en/of bij het recht om te Schrijven. In de Opvoeding en ontwikkeling van de pedagogie dit wordt ook wel aangeduid als een Lezen-spelling-stoornis. Deskundigen zijn van mening dat vier tot vijf procent van de bevolking is dyslectisch – de volwassenen omvat, voor veel mensen vloeistof te lezen, en een grotendeels de juiste spelling is moeilijk, zelfs in de volwassenheid. Samengevat jongens lijden vaker aan dyslexie dan meisjes. Het is belangrijk dat de symptomen niet een Algemene vermindering van de intelligentie, fysieke of mentale handicap. Afgezien van hun problemen in het lezen en Schrijven van dyslectici zijn getroffen nauwelijks of helemaal niet in hun intelligentie, ook de ontwikkeling van grote talenten op andere gebieden. Niettemin, de dyslexie in de school bereidt naast de engelse lessen in andere vakken moeilijkheden als het gaat om huiswerk, schriftelijk Werk en examens.

  Maedchen Probleme bei den Hausaufgaben Legasthenie faellt oft schon im Grundschulalter auf

  Dyslexie is opvallend vaak voor de eerste keer in de basisschool leeftijd. Met de juiste ondersteuning van het Lezen-spelling-zwakte te beperken, maar

  Soms is het lezen en schrijven leren in het gedrang in een kind dat tijdelijk door een andere aandoening of externe omstandigheden (bijv. afwezigheid van school). Dan is een kind van de psycholoog en psychiater van het Lezen-spelling-zwakte (LRS) te spreken om deze te onderscheiden van de stand-alone stoornis, dyslexie. Vaak worden de termen taal, maar in de volksmond als synoniemen gebruikt. Van een dyslexie van de toespraak in de duitse meestal, wanneer mensen, bijvoorbeeld na een beroerte of schedel-hersenen-Trauma problemen in het lezen en Schrijven.

  Dyslexie komt meestal zichtbaar in de lagere school, waar er klachten zijn, die gebruikt kunnen worden in de pre-school leeftijd aan het begin van de stoornis. Voor sommige kinderen, dyslexie valt alleen erg laat, omdat zij afleiden van de werkelijke symptomen, bijvoorbeeld, met name “bockigem” of teruggetrokken gedrag. Er is ook een relatief hoog gemiddeld aantal kinderen dat gelijktijdig getroffen door attention deficit(hyperactivity) disorder-AD(H)S -. AD(H)S is voor aandacht en concentratie stoornissen, die kunnen intensiveren van de symptomen van dyslexie. De diagnose van deze aandoeningen, echter, moet altijd een deskundige, bijvoorbeeld, een kind en adolescent psychiater of kind en jeugd psycholoog.

  Meer: oorzaken

  Geef een reactie

  Scroll To Top