Snelevacature Amsterdam

Ebola – oorzaken, symptomen en behandeling

 • Overzicht
 • Oorzaken
 • Symptomen
 • Diagnose
 • Behandeling
 • Preventie
 • Ebola is een Virus-geïnduceerde, levensgevaarlijke epidemie besmettelijke ziekte. Het leidt tot een hoge koorts en kan leiden tot interne en externe bloedingen (hemorragische koorts). De gevaarlijke virussen de oorzaak zijn van het midden van de jaren 1970 in Centraal-Afrika, de eerste grote Ebola-uitbraak. Volgens de huidige kennis, het Ebola-koorts is in 50 tot 90 procent van alle gevallen dodelijk.

  Kenmerken van het Ebola-virus

  Het Ebola-virus behoort tot de familie van Filoviruses (“thread virussen”), de draad-vormige RNA-structuur is de naam. Dus Ebola behoort tot de Algemene groep van RNA-virussen. Deze ziekteverwekkers klasse, de Ribovirus is biochemisch gekarakteriseerd door het feit dat de gehele Genoom bestaat uit een RNA (ribonucleïnezuur) en niet zoals gebruikelijk uit een DNA -. Met een diameter van ongeveer 80 nanometer per Virion van het Ebola-virus is waarschijnlijk de grootste van alle bekende RNA-Virus.

  Ebolavirus

  Het Ebola-virus is een draadvormig vorm, en is een van de grootste bekende RNA-virussen

  Ebola virus is vernoemd naar een rivier

  In 1976, het Ebola-virus, is het onderscheiden – de virologen in vijf vormen in de Centraal-Afrikaanse land van Zaïre (sinds 1997, de democratische Republiek Congo). In hetzelfde jaar, kwam in een dorpje in de buurt van de rivier de Ebola voor de eerste grote uitbraak, waarin ongeveer 280 mensen overleden. Voortaan één stem in verbinding met het Virus alleen door Ebola.

  Oorsprong van Ebola

  De oorsprong van Ebola, de zogenaamde Virus Reservoir of de belangrijkste gastheer te worden bepaald – kan nog, zonder twijfel. Als de meest waarschijnlijke belangrijkste gastheer verschillende bbt van toepassing op soorten zoals, bijvoorbeeld, de Nilflughund, de beren, de enige soort die voor antilichamen tegen Ebola en de nauw verwante virussen (bijv. Marburg-virus). Bepaalde soorten apen, zijn er ook van verdacht te worden van de Ebola host dieren. Eén theorie suggereert dat apen en andere dieren infecteren zich door zijn achtergelaten fruit te eten, de vleermuizen verteerde en geval.

  Gevallen van Ebola

  Ebola-infecties komen voornamelijk in de regio ‘ s waar de veronderstelde belangrijkste gastheer dieren leven. De meeste van de Ebola-uitbraak in Midden-en West-Afrika en in Zuid-Oost-Azië opgenomen. Alleen geïsoleerde gevallen van Ebola infecties hebben plaatsgevonden buiten deze gebieden. De infectie heeft plaatsgevonden in alle gevallen in Afrika.

  Fledermaus als Hauptwirt für Ebola

  Als meest waarschijnlijke is, dat het hoofd van het Ebola-host-ziekte, diverse soorten vleermuizen, zoals, bijvoorbeeld, de Nilflughund

  Ebola-gevaar voor Duitsland?

  Zelfs als de bevolkingsdichtheid in Duitsland erg hoog is, en dat vergroot het risico, dat kan een Virus snel is in Duitsland onderzocht het risico van een Ebola-uitbraak zeer laag. Dit is vooral te danken aan de hechte en technisch sterk ontwikkeld, medische zorg van de situatie in Duitsland, waardoor een isolement en intensieve medische verzorging van Geïnfecteerde mogelijk. Het gevaar in Duitsland van een Ebola-epidemie, kan niet worden uitgesloten volgens de duitse autoriteiten voor de volksgezondheid, maar wiskundig is Nul.

  Meer: oorzaken

  Geef een reactie

  Scroll To Top