Snelevacature Amsterdam

Eczeem

 • Overzicht
 • Oorzaken
 • Symptomen
 • Diagnose
 • Behandeling
 • Preventie
 • De expert zegt
 • Het is een van de meest voorkomende ziekten bij kinderen: atopische dermatitis. Al de baby ‘ s kunnen last hebben van hen, en hebben een zogenaamde melk schurft. Later het gaat om een droge, schilferige huid met een vaak zeer sterke jeuk.

  Wat eczeem is?

  De atopische dermatitis, ook atopische Dermatitis of atopisch eczeem is een chronische huidziekte die niet besmettelijk is. Afhankelijk van de Patiënt, de eczeem kan heel gevarieerd. Meestal wordt het begeleid door een sterke jeuk. Dit kan soms van invloed zijn op School en prestaties op het werk, leiden tot problemen in de sociale omgeving, of zelfs tot een depressie.

  In de meeste gevallen, atopische dermatitis optreedt in een milde Vorm. Zelden, de ziekte duurt een ernstig verloop van de formulieren, die verminderen de kwaliteit van leven op de lange termijn aanzienlijk. Frequente complicaties zijn infecties, veroorzaakt door bacteriën, virussen of schimmels.

  Wat is een atopische dermatitis is te wijten, is nog niet volledig begrepen. Een genetische aanleg kan de oorzaak zijn, dat de bescherming is een verminderde functie van de buitenste laag van de huid voor het milieu en dus irriterende stoffen kunnen doordringen. Het resultaat: een verhoogde neiging tot infectie.

  Mädchen mit Neurodermitis

  Eczeem is een van de meest voorkomende ziekten in de kind leeftijd

  Eczeem, vooral bij kinderen

  Het eczeem komt vooral voor bij kinderen. In Europa, zo ‘ n 10 tot 15 procent van de kinderen last tot het begin van het schooljaar, ten minste tijdelijk, onder de ziekte. Dus, de atopische dermatitis is een van de meest voorkomende ziekten in de kindertijd. Bij volwassenen, de ziekte is aanzienlijk minder vaak voor dan bij kinderen – in Duitsland, 1,5 tot 3 procent ziek zijn.

  In de laatste vijftig jaar, de incidentie van atopische dermatitis is aanzienlijk toegenomen. Hij en 1960 werden ziek in de jaren 1950, slechts twee tot drie procent van de nog niet-schoolgaande kinderen. De redenen voor deze enorme toename wordt besproken op dit moment, maar, onder andere, wijzigingen in de Algemene voorwaarden van het leven als de oorzaak.

  Meer: oorzaken

  Geef een reactie

  Scroll To Top