Snelevacature Amsterdam

Een gezonde voeding vermindert het risico van Roken longkanker

Voor de eerste keer, het is in staat de franse wetenschappers aangetoond dat het risico voor chronische obstructieve pulmonaire ziekte kan verminderd worden door een gezond dieet van maximaal 30 procent. De basis van deze verklaring, worden de gegevens van twee grote studies, zodat het resultaat kan worden beschouwd als beveiligd.

Wat zijn de chronische obstructieve pulmonaire ziekte?

Chronische obstructieve pulmonaire ziekte (COPD) verwijst naar geen specifieke ziekte. Integendeel, een aantal ernstige ziekten zijn hier, met vaak een fatale afloop zijn samengevat. In het bijzonder, is een onderscheid gemaakt tussen acute respiratoire infecties, bepaalde vormen van Bronchitis, evenals niet nader bepaalde longaandoeningen.

Als de belangrijkste oorzaak van COPD is roken. Daarom wordt het genoemd in de volksmond, Roken longkanker. Het gevaar van sigaretten is zeker belangrijk. Volgens recente studies, de gevolgen van een ernstige verontreiniging zijn echter vooral voor COPD, verantwoordelijk. Verrassend, dieet speelt ook een rol, zoals in het geval van een verhoogde inname van voedingsmiddelen met nitriet-curing salt of nitriet, de kans op ziekte toeneemt.

De drie belangrijkste symptomen van COPD zijn van een geel-bruinige afscheiding, diepe hoest en kortademigheid, zelfs met kleine fysieke inspanning. Een diagnose kan echter alleen met een arts. Individuele symptomen kunnen ook andere, vaak zonder veel drama uitgevoerd oorzaken.

Verdeling van COPD in Duitsland

Ongeveer 13 procent van de Duitsers lijden aan COPD. Een totaal van vijf procent in een meer ernstige Vorm van de zogenaamde GOLD – stadium II-en in het geval van een procent met de GOLD-stadia III en IV ernstige tot zeer ernstige vormen. Jaarlijks meer dan 25.000 mensen sterven in Duitsland volgens het duitse bureau voor de statistiek COPD – en de tendens is stijgend.

Prominente slachtoffers in de afgelopen tijd, de Schlager zanger Roland Kaiser, die net was gaan door middel van een longtransplantatie opgeslagen, evenals de legendarische Mr-Spock-acteur Leonard Nimoy, die stierf aan het einde van februari 2015, de gevolgen van deze ziekte.

Voeding kan COPD invloed op uw risico op het ontwikkelen van

Mittelmeerdiät für RaucherlungeNu hebben wetenschappers van het franse Inserm hebben ontdekt dat een bepaald dieet, de COPD-verhoging van het risico, maar ook kan beperken.1 Inserm staat voor “Institut national de la santé et de la recherche médicale” en is als een ontwikkelings-en onderzoekscentrum van het franse onderzoek en het Ministerie van volksgezondheid.

Daarnaast is er een samenwerkingsovereenkomst met de AMERIKAANSE aangegaan leren-Amerikaanse science. De focus van hun onderzoek, de toegenomen consumptie van volkoren producten, meervoudig onverzadigde vetten en noten, met een lager verbruik van rode en, bijvoorbeeld, worst, verwerkt vlees, meel, en gezoete drankjes.

Gegevens van meer dan 120.000 personen

Een belangrijk gewicht wordt gegeven aan het onderzoek door het feit dat de meeste op de gegevens van twee van de meest uitgebreide en best gedocumenteerde lange-termijn studies die zijn uitgevoerd. Dit is aan de ene kant, de Nurses’ Health Study en de Health Professionals Follow-up Study.

In de Nurses’ Health Study, medewerkers in de gezondheidszorg. Hier zijn de resultaten uit de jaren 1984 tot en met 2000. Het tweede onderzoek heeft betrekking op de resultaten van het onderzoek in mannelijke Artsen in de periode tussen 1986 en 1998. Kortom, de gegevens van meer dan 120.000 mensen uit de verenigde staten kon worden gedragen samen. Voor de deelnemers was om ervoor te zorgen dat zij hebben ingevuld in hun vragenlijsten over eetgewoonten regelmatig en volledig.De studies zijn zeer zinvol.

In het geval van degenen die tussen 1984 en 2000, emfyseem – dit zijn grote luchtbellen in de longen, die niet te genezen of chronische Bronchiale Lijden werd gevonden was een Review over COPD. Deze diagnose werd op 890 personen, 723 vrouwen en 167 mensen, positief. De discrepantie tussen het aantal ziekten bij mannen en vrouwen het gevolg van het feit dat aanzienlijk meer vrouwen hebben deelgenomen aan de originele studies dan mannen.

COPD risico-reductie van 30 procent van de voeding mogelijk

Voor de analyse, het franse onderzoekers aangepast aan de gegevens van 12 andere factoren, zoals de leeftijd, de mate van fysieke activiteit, roken, Body Mass Index, en etnische Achtergrond. Het is alleen voeding-gerelateerde kenmerken die verband houden met de COPD risico bleef links. Hier rechtsaf, de wetenschappers ontdekten dat de deelnemers die had-volgens de Alternative Healthy Eating Index 2010 (AHEI-2010) en de gezondste eten ongeveer 30 procent lager risico om COPD te ontwikkelen dan degenen met een gezonde voeding zijn het minst ernstig.

Achter de AHEI-2010

De AHEI-2010 is gebaseerd op de Gezondheid van het Eten van Index-2005 (HEI-2005). Dit is niet de Amerikaanse richtlijnen voor een gezonde voeding, rekening gehouden met de relatie tussen voeding en het risico van chronische ziekten. Met de AHEI-2010, elf nutritionele factoren gedefinieerd die een invloed hebben op de incidentie van hart-en vaatziekten, Diabetes, kanker, of de verhoogde sterfte.

Het is precies deze risico ‘ s, een verhoogde consumptie van groenten, volkoren producten, noten, meervoudig onverzadigde vetzuren en lange-keten Omega-3 vetzuren en een verminderde consumptie van alcohol voor-maar niet onthouding. Extract van de bloem (gewone witte bloem), rood en verwerkt vlees en suiker-gezoete dranken zijn minder op de supply lijst.

Voeding kan de COPD-risico ‘ s verminderen, vergelijkbaar met het opgeven van het Roken

Met de huidige Inserm-studie, de naleving van de AHEI-richtlijnen 2010 kunnen worden bekeken, ook in het geval van chronische obstructieve pulmonaire ziekte als een risico-verminderende. In feite, zelfs mensen die Roken ziek zijn geworden, in vergelijking met actieve rokers, ongeveer een derde afname van het risico op COPD. De franse wetenschappers hebben hun bevindingen op het belang van de opkomst van de gewoonten in de geschiedenis van de ontwikkeling van COPD.

http://www.bmj.com/content/350/bmj.h286

Geef een reactie

Scroll To Top