Snelevacature Amsterdam

Een hoge dosis Omega-3 voor de droge leeftijdsgebonden maculaire degeneratie (AMD)

Een hoge dosis Omega-3 vetzuren uit visolie (DHA en EPA) kan het voorkomen dat een ontsteking in droge leeftijdsgebonden maculaire degeneratie.

De term macula degeneratie is voornamelijk afgeleid van de carotenoïde Luteïne bestaande Macula lutea. Dit betekent “Gele vlek” en verwijst naar een klein gebied in het midden van het netvlies van het oog, van invloed zijn op ons vermogen om te zien scherp, voor een groot deel. Een Degeneratie van de Macula lutea kan optreden om verschillende redenen en één is altijd wazig zult visuele perceptie. Op veruit de meest voorkomende droog leeftijdsgebonden maculaire degeneratie optreedt.

Het verloop van de ziekte, bijvoorbeeld door het innemen van een hoge dosis Luteïne verminderd, echter, als ongeneeslijk. Een Probleem dat zich voordoet Ziek is, naast de beperking van het gezichtsvermogen, bestaat in de gevoeligheid van de getroffen gebieden voor ontstekingsreacties. Het is precies hier dat een team van onderzoekers in staat was om aan te tonen dat de gespecialiseerde kliniek Ophthalmos Oog en Laser centrum behoren tot de Ophthalmos Onderzoeks-en onderwijsinstelling in Cyprus met een verbluffende effect van meervoudig onverzadigde Omega-3 vetzuren.

Bij 100 procent van de proefpersonen verlies voor de betere

trockene AMD altersbedingte MakuladegenerationIn hun pilot-studie, is onderscheiden met een hoge dosis Omega-3 vetzuren aan patiënten die lijden aan droge leeftijdsgebonden maculaire degeneratie.1 De dagelijkse inname was 3,4 g eicosapentaeenzuur (EPA) en 1,6 g van docosahexaeenzuur (DHA).

Na vier en een halve maand van het nemen van de voedingssupplementen, de wetenschappers waren in staat om te bepalen dat 100 procent van de proefpersonen had een verlies van het gezichtsvermogen in een betere richting was het resultaat op zijn minst in een weergave.

De verantwoordelijkheid van de onderzoekers tot de ontsteking van de made-inflammatoire effecten van de Omega-3 vetzuren in de Macula lutea alsmede hun omgeving. Dit resultaat is in tegenspraak met de eerdere studies, die had gevonden geen significante werkzaamheid, haaks, volgens Dr. Tassos Georgiou, het hoofd van het onderzoek, voornamelijk te wijten aan twee redenen.

De Cyprioten hebben een hogere totale dosering, en op de andere, ze hebben meer de verhouding van EPA. Dit was vier tot vijf keer hoger dan de dosis die gebruikt werd in de vorige twee studies met negatieve resultaten. Gegeven het feit dat er geen curatieve behandeling voor de droge leeftijdsgebonden maculaire degeneratie, en in hun studie alle patiënten de voordelen van het hebben gedragen, Georgiou en zijn team om te verkennen van het positieve effect van de Omega-3 vetzuren.

Dosering boven het als een risico-vrije toepassing zijnde bedragen

Van een zelf-therapie met de bovengenoemde dosering, echter, wordt niet aanbevolen. De wetenschappers benadrukken dat zij slechts in een derde van de dosis, zoals in de studies voor de behandeling van ernstige hersenletsel of attention-deficit/hyperactivity disorder (ADHD).

Hoogwaardige, in de handel verkrijgbare capsules bevatten echter, er zijn geïsoleerde gevallen van sterke afwijkingen, per stuk slechts ongeveer tussen de 250 en 300 milligram EPA en 150 tot 200 milligram DHA. Om te komen tot de in het onderzoek, de toegepaste dosis zou moeten dagelijks worden genomen in plaats van de aanbevolen twee tot drie capsules 12. Hier dient te worden vermeld dat dit bedrag ligt ruim boven het algemeen als veilig beschouwd gerenommeerde dagelijkse dosis van maximaal drie gram Omega-3 vetzuren.

Bron:

Geef een reactie

Scroll To Top