Snelevacature Amsterdam

Een Infusie mij verlost heeft uit de etalage ziekte

Schaufensterkrankheit durch Durchblutungsstörungen
Roken en Obesitas bevorderen de bloedsomloop stoornissen – die afslanken en stoppen met Roken, vermindert het risico voor de zogenaamde claudicatio intermittens: Ongeveer vier en een half miljoen mensen alleen al in Duitsland om de gevaarlijke verstoring van de bloedtoevoer. Kurt Hartmann heeft ervaren wat het betekent voor de Betrokken persoon.

Zijn hele leven Kurt had gerookt Hartmann. Hij was te zwaar, en de Sport was niets voor hem. “Als ambtenaar zit je de hele dag,” zegt de gepensioneerde detective chief superintendent.

Dus de 65-jarige naar de klassieke risico groep voor de “Perifere Arteriële ziekte” (pad). Het wordt ook wel de “etalage-en vaatziekten”, omdat mensen regelmatig hebben om op te staan – zoals in het geval van window-shopping.

Risicofactoren voor intermittens

Naast Roken, Overgewicht en gebrek aan lichaamsbeweging, met name Diabetes en hoge bloeddruk zijn de belangrijkste risicofactoren van hart-aandoeningen.

Helaas, de Zieken, De pijn, als uw slagaders (meestal in de benen) is al sterk door afzetting van vet en calcium gesloten. Dan, op een hartaanval, beroerte, of het beroemde rook been bedreigend. De 60.000 amputaties worden jaarlijks uitgevoerd door etalagebenen.

Verdacht paod

In het geval van Kurt Hartmann de klachten van de ene Minuut op de andere. “Ik was toch in mijn werk kamer bestanden en een langere periode van tijd in de hurken zitten, toen voelde ik opeens een doof gevoel in mijn rechter been,” herinnert hij zich. Niettemin, Kurt Hartmann ging naar de dokter. Hij schreef zijn klachten naar een eerdere hernia.

Het was pas toen het kalf volledig verkrampt omhoog en hij kon niet lopen dat 20 meter zonder een stekende pijn, maakte hij een afspraak met zijn huisarts. De overgedragen had hem onmiddellijk naar het Ziekenhuis Elmshorn, omdat in de rechter voet, Kurt Hartmann is geen puls. De verdenking: Perifere arteriële occlusieve ziekte (paod).

Drie vragen aan Dr. Ernst Thies

1. Wat gebeurt er in het geval van paod?

Het gaat om het behoud in de beenslagader muur. Het bloedvat vernauwt. Spieren en weefsels zijn niet voldoende gevoed met voedingsstoffen en zuurstof.

2. Hoe herken je de ziekte?

Een arts kan de druk van de enkel slagader. De eerste voortekenen zijn van een verhoogde gevoeligheid voor koude, of een snelle vermoeidheid in de ledematen.

3. Hoe kan ik voorkomen dat de ziekte?

Veel van de oefening, de opleiding, een gezonde voeding en stoppen met Roken.

 

Infusie tegen bloed circulatie stoornissen

In de kliniek vasculaire chirurg, Dr. Ernst Thies, en de geneesheer-directeur van de Interne geneeskunde, Dr. Oliver Hader niet in gebruik is, gelijk aan het scalpel. Er is gekozen voor een andere therapie: de lysis. Omdat in het been van de patiënt had al vormden een gevaarlijke clot. “Voor 24 uur krijg ik een Infuus. Daarna voelde ik het bloed weer stromen, het been is warm en geen pijn.”

Echter, de Artsen ontdekten ook dat de slagader in de rechterknie, zo dun was dat ze dreigde te barsten. “We besloten dan om een Operatie in de zogenaamde Bypass procedure,” zegt Dr. Thies. “Wij vervangen het defecte deel van de slagader door een stuk van het lichaam de ader van de dij.” Na vijf dagen, Kurt Hartmann in staat was om het ziekenhuis te verlaten. “Nu weet ik wat de risico’ s ik werd blootgesteld aan mijn stijl van leven,” zegt hij.

Info: Regio-Klinikum Elmshorn, Duitsland, Telefoon: 0 41 21/79 81 51

Geef een reactie

Scroll To Top