Snelevacature Amsterdam

Een jodiumtekort tijdens de zwangerschap: iodisiertes zout is niet genoeg!

Studie vindt jodium-tekort bij Zwangere vrouwen, ondanks het gebruik van gejodeerd zout

Het mineraal Jodium behoort tot de sporenelementen, op de van de menselijke basisbehoeften. Dat is, hij moet worden ingenomen via de voeding. Dit is nodig omdat de meeste van de inname van jodium is opgeslagen in de schildklier, en het aminozuur L-tyrosine is een gejodeerde. Het resultaat van het aminozuur Diiodtyrosin (DIT) Triiodothyronine en thyroxine.

De twee schildklierhormonen essentiële taken in de energie-stofwisseling. Bovendien kunt u de controle van de cel groei en de groei van het hele organisme. Andere functies van Jodium in de neurologische ontwikkeling, alsook de veranderingen in de stofwisseling tijdens de zwangerschap, die wordt geassocieerd met een verhoogde behoefte aan het sporenelement. Jodium is een voedingsstof zeer belangrijke micro.

Gezondheidsclaims voor Jodium

De Europese autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA), het mineraal heeft een heel vijf gezondheidsclaims, zodat de gezondheid-gerelateerde informatie, de leverancier van Jodium zijn toegestaan gebruik te maken van producten. Daarom Jodium draagt

  • tot een normale cognitieve functie
  • tot een normaal energieleverend metabolisme
  • de normale functie van het zenuwstelsel,
  • tot de instandhouding van normale huid en
  • tot een normale productie van schildklierhormonen en normale schildklierfunctie.

Wat is de dagelijkse Jodium eisen?

Bestaan er verschillende opvattingen zijn, echter, wanneer het gaat om de aanbevolen inname per dag. De EFSA adviseert volwassenen 150 microgram, bij zwangere en zogende vrouwen, 200 microgram moeten worden. De wereld gezondheid organisatie ziet in de laatste eis van 250 microgram, en in Engeland slechts 140 micro aanbevolen gram zonder speciale aandacht van de Zwangerschap en Lactatie.

Om te komen tot een laag niveau, is het vaak nodig, bepaalde voedingsmiddelen te jodieren vooral zout. Dit is omdat in veel Delen van de wereld, waaronder in Duitsland, de bodems zijn zo arm aan Jodium dat een extra voeding nodig. Soms, echter, deze zijn niet voldoende, zoals in de volgende studie toont.

Studie in jodiumtekort gebied van Trabzon, Oost-zwarte zee-regio van Turkije

Jodmangel in der SchwangerschaftOm dit te bereiken, gaan we in het diepe Oosten van Turkije en de zwarte zee regio. Hier zijn de stad Trabzon, dat is ook het centrum van de gelijknamige provincie. Een ander kenmerk van de Regio is dat van oudsher, voor de laatste keer in 1997 geïntensiveerd jodiumtekort is gevonden.

Sinds 1999 zijn er echter ook in Turkije, een verplichte jodering van keukenzout. Dit werd bereikt in 2007, dat in het geval van de studie van schoolgaande kinderen met Jodium deficiënties werden waargenomen. Alleen de kinderen hebben de minste behoefte aan Jodium. Voor Zwangere vrouwen het ziet er niet alleen heel anders, ook waren er in de Regio, op slechts een paar studies te leveren met Jodium. De wilde veranderen, wetenschappers aan de Technische Universiteit van de Zwarte zee, de Kanuni opleiding en onderzoek ziekenhuis, zowel Trabzon en Ankara Universiteit in de hoofdstad.

De urine concentratie van Jodium is tussen 62 en 143 microgram per Liter

Ze onderzocht 848 gezonde, zwangere vrouwen in de gemiddelde leeftijd van 28 jaar. Geen van de vrouwen nam extra Jodium supplementen. De overgrote meerderheid, 90.7 procent, echter, het gebruik van gejodeerd zout. Het is de functie van de schildklier gecontroleerd, de Jodium-concentratie in de urine, en een echo-onderzoek van de schildklier.

Het resultaat was dat de gemiddelde jodium concentratie van fraude in de urine van 102 microgram per Liter. De verdeling varieerde van 62 tot en met 143 microgram per Liter. In de top-eenderde van de gemiddelde 122 microgram, in het midden op 97 en 87.

Volgens de Definitie van de WHO, alle van de ondervraagde vrouwen last van een tekort aan jodium

Volgens de WHO geen jodiumtekort is alleen van een urine inhoud van 150 microgram per Liter. In Trabzon alle vrouwen bestudeerd die in weerwil van Jodium-zout had, in de zeer sterk gezouten, een licht, medium, en in het uiterste geval, bijna erfelijke (50 microgram of minder) een tekort aan jodium. De wetenschappers afgeleid uit hun resultaten de aanbeveling dat zwangere vrouwen moeten in gebieden zoals Trabzon, een Supplement met 100 tot 200 microgram Jodium per dag (1). Een Chinese studie adviseert echter om voorzichtig te zijn, omdat een teveel aan Jodium kan leiden tot slechte werking van de schildklier. In hun studie, zij opgemerkt dat een aanzienlijk hogere incidentie, in het bijzonder, een sub-functie van de schildklier bij zogende vrouwen met een hoog Jodium (2).

(1) Anaforoglu, I., et al., Jodium status onder zwangere vrouwen na de verplichte zout Iodis atie, Br J Nutr. In 2015, November 24, Pp. 1 – 6. (2) Lixiang, Liu et al., De relatie tussen jodium voeding en de schildklier bij zogende vrouwen met verschillende jodium inname, het British Journal of Nutrition, Volume 114, Nummer 09, januari 2015, p. 1487 – 1495.

Display aminozuren info portal www.aminosaeuren.org/fruchtbarkeit/

Zo belangrijk aminozuren zijn voor de vruchtbaarheid van een man!

Geef een reactie

Scroll To Top