Snelevacature Amsterdam

“Een Laser OPERATIE bevrijd mijn man uit zijn moeilijkheden bij het slikken”

Älteres Ehepaar mit Schluckbeschwerden beim Picknick
Tot slot, het eten smaakt weer! Sinds de operatie, Gerald heeft geen problemen met het slikken van Elke maaltijd was voor Gerald te kwellen. Een zachte laser procedure was in staat om te elimineren de zwakke plek in zijn slokdarm. Hier kunt u alles te weten over de nieuwe procedure voor de behandeling van dysfagie.

Gourmet-Gerald – Beate H.* riep haar man liefdevol voor vele jaren. Omdat de 61-jarige hield van goed eten, gekookt zelf gek van. ,,Dat is de reden waarom ik was ook Bezorgd, zoals ik merkte op een gegeven moment, als hij worstelde elke beet,” vertelt de 58-jarige. Op de voor de hand liggende benaderd, kwam Gerald terughoudend om te werken met de taal. Maar toen legde hij uit waarom miste hij meer en meer gemeenschappelijke maaltijden: Hij had al enige tijd problemen bij het Slikken, het eten zou hebben hem letterlijk vast te zitten in de keel. Soms is het zelfs zo erg dat hij moest alles terug.

Een blik op de hals brengt de diagnose

Gelukkig, Beate was in staat om te overtuigen haar te Gerald, om uiteindelijk naar de dokter gaan. Dit vermoed op basis van de moeilijkheden bij het slikken dat het aan de slokdarm. Tot slot, alle andere bevindingen waren onopvallend. Hij overgedragen aan de 61-jarige naar een gastro-enteroloog, een specialist in het maag-darm gebied. Dit leidde onmiddellijk tot een speciale x-ray onderzoek, waarbij de Patiënt tijdens een Video-opname te drinken van een contrastmiddel. Dus de arts ziet in real time op het scherm, wat er gebeurt als je slikt in je keel. Zijn diagnose was: Zenker ’s divertikel – een weefsel-Aneurysma”. Om dit te doen, moet je weten: De slokdarm is een soort gespierde buis die is bekleed met een slijmvlies. En deze kan onder ongunstige omstandigheden in het bovenste gedeelte van de slokdarm, een tas verdiept langzaam. De klacht wordt dan geactiveerd door het Slikken van delen van het voedsel bereiken in dit uitgroeisel, en er om te worden opgelost. Omdat het Probleem met de tijd erger wordt, moet een divertikel is altijd verwijderd.

De Laser verwijdert de moeilijkheden bij het slikken

Dat,op aanbeveling van Gerald arts, en we gepland een afspraak met Prof. Dr. Sven Koscielny in het Universitair ziekenhuis van Jena. Daar kunt u voorkomt zo het vet met een zachte Laser procedure”, zegt Beate. De KNO-arts legde het Paar van de opdracht: ,,Vroeger geopereerd moest worden vanwege een snee in de hals. Vandaag kunnen wij, dankzij de moderne apparatuur de risico ‘ s zijn lager, en zonder een litteken direct via de mondholte. Door middel van een slang, introduceren we een Laser die scheidt een stukje spier tussen de slokdarm en de divertikel. Dit neemt de druk van de stof van de tas terug zakken en de SIP wordt geëlimineerd rem. De gehele procedure duurt niet langer dan een half uur.”

Patiënten kunnen ongemak na het slikken OP snel weer eten

Dat Gerald kreeg een Algemene anesthesie, en na ongeveer 20 minuten was alles voorbij is,” herinnerde Beate. Op de volgende dag van de Dresdner zacht voedsel te eten. Uit voorzorg had hij aan de antibiotica een infectie te voorkomen. Na een week in het ziekenhuis, Gerald was terug thuis. De Hele achterkant is nu een jaar en een half. Vandaag, mijn man is mijn rug ,Gourmet-Gerald’ en de paar kilo die hij heeft sindsdien meer, storen mij helemaal niet,” lacht Beate.

*Naam veranderd door de redactie

Geef een reactie

Scroll To Top