Snelevacature Amsterdam

“Een slaap-masker bevrijd me van mijn vermoeidheid”

Ein Mann schläft mit Atemmaske
Een spuitmasker kan voorkomen dat een patiënt met slaapapneu voor ernstige gevolgen, zoals een beroerte of een hartaanval Olaf Hartmann (45) last van chronische vermoeidheid. De reden: Hij had de nacht van gevaarlijke apneu, de zogenaamde slaapapnoe. Therapie hem gered had van de ernstige gevolgen van het gebrek aan Zuurstof. Klik hier en lees zijn verhaal.

Na negen uur slaap, Olaf Hartmann was niet rustte nog steeds. Constante vermoeidheid hem kwelden. “Ik kon me niet concentreren, en zo zat ik achter het stuur, ik zag de ogen,” zegt de 45-jarige. “Toen wist ik het: ik moet dringend iets doen!”

Apneu Screening aan huis

Stemde hij in met een afspraak in de slaap Departement geneeskunde van het Universitair ziekenhuis van Münster. “Wij maken met u een soort van Schläfrigkeits schaal,” zei Professor Dr. Peter de Jonge. Olaf Hartmann vertelde de arts dat hij soms in de nacht voor een moment, maar viel weer in slaap.

Voor verder onderzoek van het bureau, de arbeiders kregen een apparaat met thuis, hij moest aansluiten in de avond naar zijn lichaam. “De zogenaamde apneu-Screening, meten we de adem, de uitbreiding van de borst en de zuurstof verzadiging. Zo kunnen we bijhouden van uw pauzes in de ademhaling,” zei de specialist.

Tests in een slaap laboratorium om de diagnose te bevestigen “slaapapneu”

Omdat van de luchtwegen geschorst meer dan tien Keer per uur gedurende meer dan tien seconden, gemaakt moest worden in de patiënt voor verdere Tests. Olaf Hartmann bracht twee nachten in het slaaplaboratorium. “Hier zijn we getuige van, in aanvulling op de ademhaling, van je hersenen golven. Zo kunnen we zien als de pauzes in de ademhaling optreden in de slaap-fase”, zei de deskundige.

Ademhalingsmasker voor apneu

De arts stelt de diagnose van slaap apneu de ademhaling in de nacht op een regelmatige basis. “Het lichaam wordt geleverd met te weinig zuurstof. Dit kan leiden tot een beroerte of een hartaanval”, aldus Dr. Jong. Hij aanbevolen om de patiënt, een speciale ademhaling masker voor de slaap-apneu. “Ik was bang dat dit masker is helemaal niet meer slapen. Echter, de beslissing om het apparaat te testen, was het goed,” de 45-jarige.

Al in de eerste nacht met het masker, was hij in staat om te slapen en in een lange tijd. De vermoeidheid was verdwenen. “Ik moet nog steeds op de ademhaling masker elke nacht. Maar ik ben blij dat mijn leven niet beïnvloed.”

Geef een reactie

Scroll To Top