Snelevacature Amsterdam

Een Vergrote Prostaat (Benigne Prostaathyperplasie)

 • Overzicht
 • Oorzaken
 • Symptomen
 • Diagnose
 • Behandeling
 • Preventie
 • De expert zegt
 • Met toenemende leeftijd, meer en meer mensen klagen over de problemen in het water. Trigger vergroting van de prostaat is vaak. De goedaardige vergroting van de prostaat, de zogenaamde benigne prostaat hyperplasie, is vaak voor bij mannen en neemt toe met de leeftijd.

  Wat is een vergrote prostaat?

  Benigne prostaathyperplasie (BPH), de medische term is een goedaardige vergroting van de prostaat (prostaat). De prostaat is een kastanje-en kleinbedrijf klier onderaan de urineblaas en het eerste deel van de plasbuis tot de bekkenbodem omringt. Het is een klier van een gender-en vormt een Afscheiding die deel uitmaakt van de zaadvloeistof en ejaculatie (zaadlozing) in de plasbuis worden geleverd. Samen met de afscheiding van het sperma, de prostaat, blaasjes, en de testes is van het sperma.

  Grafik der männlichen Geschlechtsorgane

  De prostaat (prostaat) ligt onder de blaas. Vergroting van de prostaat leidt vaak tot problemen met plassen

  Vergroting van de prostaat vernauwt de plasbuis

  De ligging van de prostaat om de plasbuis is de reden waarom het in het geval van een vergroting van de prostaat vaak problemen met plassen (micturition), bij mannen: vergroting van De prostaat vernauwt de plasbuis en de urine kan niet vrij stromen.

  Een vergrote prostaat is niet altijd gepaard met klachten

  Een beetje aan de term: benigne prostaathyperplasie bedoelde alleen goedaardige vergroting van de prostaat. Dit hoeft niet te betekenen dat de betrokken man heeft ook klachten. De vergrote prostaat veroorzaakt echter problemen met water, dit heet de benigne syndroom (BPS).

  Tissue regeneration voor het voordeel van een vergrote prostaat

  De prostaat is verdeeld in vier zones: de anterieure fibromuscular Stroma, de Centrale Zone, de perifere Zone (hier overigens vaak prostaatkanker), als de zogenaamde präprost kenmerkende stof van de overgangszone (overgangszone). In deze overgangszone komt van de 30. Jaar-cel voortplanting, die verdringt de rest van de stof. Deze vorming van weefsel kan leiden tot vergroting van de prostaat, die, op zijn beurt, kan een vernauwing van de plasbuis als gevolg.

  Een goedaardige vergroting van de prostaat komt met de leeftijd

  Een goedaardige vergroting van de prostaat optreedt bij mannen komt veel voor en neemt toe met de leeftijd. Door de leeftijd van 40 jaar. Jaar oud zijn nog steeds te lijden zeer weinig. In de leeftijdsgroep van 50 – tot 59-jarigen zijn al klagen ongeveer een kwart van de een over de prostaat problemen. In de leeftijd groep van meer dan 70 Jaar oud is, raakt ongeveer 70 procent.

  Meer: oorzaken

  Geef een reactie

  Scroll To Top