Snelevacature Amsterdam

Een vitamine B12-tekort op oudere leeftijd is een punt van zorg (onderzoek)

Wetenschappers hebben opgemerkt in de ouderen een Vitamine B12-tekort, ondanks een goede Algemene levering

Te behoren tot de canadese Schlegel Dorpjes 16 voorzieningen in de hele staat Ontario op dit moment. Ongeveer 3.000 oudere mensen die hier wonen volgens het concept van begeleid wonen. De Dorpen, of dorpen die zijn vernoemd naar hun stichter, Dr. Ron Schlegel, kenmerkt zich onder andere door het feit dat hier een natuurlijke, dorp-achtige community-gevoel in principe zelf vervaardigde.

Echter, niet alleen de vriendelijke en sympathieke architectuur en de organisatie van de gemeenschap zijn de opvallende kenmerken van de Schlegel Dorpen. Achter hen, de inzet en het onderzoek van de Schlegel-Research Instituut voor de Vergrijzing (RIA), die heeft haar activiteiten gebundeld met de Universiteit van Waterloo, ook in Ontario, Canada.

Vitamine B12 studie in model-lange-termijn-zorg

Wetenschappers van RIA en Waterloo University zijn nu in staat om te ontdekken in een studie verontrustende feiten over de Vitamine B12 Status van de Schlegel Dorp bewoners. Dit was mogelijk omdat in deze instellingen in de langdurige zorg van Vitamine B-12 niveaus bij het opnemen in de jaarlijkse Tests te vinden. De onderzoekers brachten alle inwoners van een aselecte, representatieve selectie, en gekozen uit acht Dorpen, van een totaal van 412 deelnemers. Van deze, 69 procent, of 286 personen waren vrouwen.

Psychologische factoren kan blokkeren van de beschikbaarheid van Vitamine B12 in aanvulling

De bestaande gegevens toonden dat op het moment van toelating, van 13,8 procent van de bewoners had een Vitamine B12-tekort. Bij 38.3%, een lichte Vitamine B12 tekort. Alleen 47.6 procent van de personen van de normale Vitamine B12-niveau zouden kunnen worden gedetecteerd. Een angstaanjagende manier duurde het Optreden van Vitamine B12-deficiëntie in het eerste jaar van hun verblijf onder de bewoners voor een periode van vier procent.

In dit verband kon echter geen gebrek aan Algemene zorg over het dieet. Het was eerder het geval dat, als gevolg van de Overgang naar een nieuw leven en de Stress en de bijbehorende Angsten van het lichaam, de opgenomen Vitamine B12 duurde slechts een zeer klein percentage. Psychologische factoren, daarom hebben gedocumenteerd leeftijdsgebonden verminderde vermogen om Vitamine B12 beschikbaar is voor het organisme.

Een vitamine B12-tekort op oudere leeftijd is vooral gevaarlijk

Een gebrek aan Vitamine B12, vooral bij oudere personen is van bijzonder belang, omdat het kan worden geassocieerd met een bijzonder ernstige gezondheidsproblemen. In tal van studies, correlaties aangetoond kunnen worden met het ontstaan van depressie, slaperig Staten, en osteoporose. Ook de ontwikkeling van dementie kan worden bevorderd.

Hoewel de symptomen van acute Vitamine B12 te worden verward-in de afwezigheid van vaak met die van een vroege dementie en verdwijnen snel als de Vitamine B12 leveren aan het organisme wordt geproduceerd door een verhoogde inname. De wetenschappers van de RIA-Waterloo Teams adviseren Schlegel Dorp om te consumeren van de inwoners, daardoor de Vitamine B12-supplementen of voedingsmiddelen die verrijkt zijn met Vitamine B12.

Bron: Pfisterer, Kaylen J., et al., Applied Physiology, Nutrition, and Metabolism, januari 2016, Epub gepubliceerd voorafgaand aan de gedrukte versie.

Geef een reactie

Scroll To Top