Snelevacature Amsterdam

Eetstoornissen zijn de waarschuwingssignalen

Dr. Nadine Hess
Expert Dr. Hess: “De Getroffen mensen zichzelf zien als veel te dik, maar ze zijn veel te dun. Per definitie, spreekt men van een anorexia hieronder een Body Mass Index van 17.5.” Wat zijn anorexia en boulimia? Hoe kan ik zien al snel dat er iets mis was? Hoe vaak eetstoornissen zijn en worden beïnvloed ook jonge? Hoe moeten ouders omgaan, wanneer de een heeft het vermoeden dat het kind is het ontwikkelen van een eetstoornis?

De kinderarts Dr. Nadine zegt Hess

Het aantal verslaving aan eetstoornissen, zoals magere en boulimia Patiënten blijft stijgen. Bijna alle ouders komen op de laatste aan het begin van de puberteit met het probleem van in touch – indien niet, gelukkig, het kind wordt beïnvloed, er zijn nu bijna in elk leerjaar niveau of in de vriendenkring van een kind dat lijdt aan één van de twee eetstoornissen.

De eetstoornissen anorexia en boulimia in een Oogopslag

In principe eetstoornissen zijn een zeer breed veld dat moet nog worden uitgewerkt, en voor elk van de aandoeningen afzonderlijk besproken. Dit artikel is bedoeld om de bewustwording van het onderwerp en een globaal Overzicht te leveren. Natuurlijk zijn er meer eetstoornissen dan de andere twee die Hieronder genoemd worden.

Anorexia – Anorexia nervosa

In het geval van anorexia, het komt door een opzettelijk sterk verminderde voedselinname deels dramatische verlies van het gewicht. Vaak komt voort uit de wens om te verliezen een beetje en vervolgens volledig uit de hand.

Meestal een vervormd lichaam perceptie in de loop van de tijd, de Getroffen voelen zich nog steeds als veel te dik, ook al zijn ze al veel te dun. Per definitie, spreekt men van een anorexia hieronder een Body Mass Index van 17.5.

Ess verpletterende verslaving – Boulimia nervosa

In het geval van boulimia, het gaat om het opzettelijk veroorzaakte braken na de maaltijd, meestal uit van de wens om gewicht te verliezen. Een heleboel van sport, die beide kunnen optreden, zelfs als de anorexia wordt bediend, bovendien, laxerend misbruik of buitensporig.

Eetstoornissen – hoeveel kinderen gaat het?

In een deense studie van de laatste maand toonde aan dat de Getallen voor anorexia in de laatste 16 jaar, blijven stijgen. De Cijfers voor boulimia ongeveer gelijk gebleven, met een geslacht verdeling van de meisjes verslaving aan jongens van een acht voor lean en één-op-twintig voor boulimia[1]. Significant meer meisjes zijn nog steeds eetstoornissen getroffen dan jongens, maar ook zij kunnen lijden.

Wat zijn de waarschuwingssignalen voor het begin van het einde van eetstoornissen?

De waarschuwingsborden zijn als het kind vermijdt plotseling samen maaltijden, voortdurend beweren niet hongerig of al het eten uit, opvallend veel het karakter heeft van een plotseling aanzienlijk meer sport-power en high-calorie voedsel te vermijden of te eten in één keer op een zeer selectieve basis.

Mädchen will nicht essen

Mogelijke waarschuwingssignalen voor het begin van het einde van eetstoornissen: Als de kinderen ineens heel kieskeurig zijn met eten, en vaak beweren te hebben al gegeten of geen honger hebt

Suggereert, op eetstoornissen, als kinderen willen vegetariërs?

Bijvoorbeeld, velen willen niet meer vlees te eten en te geven, om vegetarisch, dus dat kan je op zijn minst afzien met dit voedsel zonder verdere discussies. Natuurlijk MOET dit worden geen verwijzing naar een begin, of een bestaande eetstoornis, er zijn ook heel veel jonge mensen die willen om zich te onthouden van ethische en morele redenen, vlees-vrij, maar het kan een waarschuwing zijn. Ook jonge mensen kunnen drinken zeer laagcalorische vloeistoffen, zodat het gevoel van Honger is geminimaliseerd, of onmiddellijk na de maaltijd, op het toilet verdwijnen.

Wat te doen als u vermoedt dat eetstoornissen is sterker?

Als u zich Zorgen dat uw kind lijdt aan een eetstoornis, aarzel dan niet om uw kinderen – of huisarts – de beste die kent het kind het beste en heeft het vertrouwen – of vraag advies in uw regio. Praat met uw kind voorzichtig en in een rustige Situatie op hun waarnemingen, en delen dat je je Zorgen maakt.

 

[1] Steinhausen HC1, Jensen CM. 2015: de Tijd trends in de lifetime incidentie van eerste keer de diagnose anorexia nervosa en boulimia nervosa in 16 jaar in een deense landelijk psychiatrische register studie. Int J Eat Disord. 2015 23 Mrt. doi: 10.1002/eten.22402.

Geef een reactie

Scroll To Top