Snelevacature Amsterdam

Eieren van gelukkige kippen zijn ook gezonder?

Freiland-Hühner auf einer Wiese

De eieren van deze kippen hebben een duidelijk voordeel ten opzichte van eieren. Zelfs als je een beetje duurder in de tussentijd, veel consumenten de voorkeur eieren van vrije uitloop. De goede daad voor het dier zou worden beloond met een gezonder Ontbijt eieren.

Veel van de mensen die de Dierlijke belangen op het hart, kies je in de supermarkt voor eieren van vrije uitloop kippen dan voor eieren uit de schuur. De reden hiervoor is dat de kippen in vrije uitloop moeten hebben betere leefomstandigheden. Vrije uitloop betekent dat elke kip heeft een uitloop van minimaal vier vierkante meter en in een “natuurlijke” omgeving, dat is, onder de open hemel en op de grond, bedekt met Gras en andere planten, kan stoppen. Daarnaast lopen kippen kunnen onderdak vinden, op grond waarvan u in de voorkant van roofvogels en andere vijanden van de refuge. Alle van de houding en de in Duitsland inmiddels verboden kooi niet op de Bodem van de zaak. In beide soorten van landbouw, de dieren meestal zie geen licht van de dag en worden blootgesteld aan vanwege de beperkte vrijheid van verkeer en van een hoger risico van letsel. Ook, als zelfs de vrije uitloop moet nog ziekteverwekkers sommige van de nadelen (toename van de verontreiniging van de bodem door kippenmest, evenals vaker contact te hebben met de ziekte), het staat buiten kijf dat deze Vorm van industriële productie van eieren is de oorzaak van de minste dierenleed. Maar er zijn, in aanvulling op het goed een Aantal andere, misschien zelfs de gezondheid van redenen, te kopen om de eieren van kippen met vrije uitloop hebben?

Gelukkiger de kip, hoe gezonder het Ei?

Blijkbaar, Ja. Zoals is aangetoond in een recent gepubliceerde studie uit het Verenigd Koninkrijk dat eieren van kippen met vrije uitloop hebben bevatten 30% meer Vitamine D nodig dan de eieren van de kippen, de deadlines in de kooi of op de Grond van hun bestaan. Voor de studie, de voedingsdeskundigen om te Guo Jing en Kirsty Kliem van de Universiteit van Reading in het verenigd koninkrijk, 270 supermarkt eieren werden onder de loep. Het resultaat is niet verrassend, aangezien de kippen, net als mensen, Vitamine D vooral via de huid en gedeeltelijk op het eten. Kippen geniet van meer natuurlijk licht, meer Vitamine D en dit wordt weerspiegeld in de Vitamine D-gehalte in het eigeel van hun eieren.

De vitamine D-inname van eieren van gelukkige kippen?

Vitamine D voorkomt niet alleen kanker, maar kan ook beschermen tegen ziekten van Diabetes en hart. Omdat Vitamine D is met name gevormd met het in het licht van de zon, hebben veel Europeanen in de Winter, een Vitamine D-tekort. Eieren van gelukkige kippen kon het tegengaan van dit tekort. Eigenlijk, de eieren lijken gezonder, gelukkiger de kip is. De studie door de Universiteit van Reading bleek dat de eieren van de kippen op biologische boerderijen, waar de kippen hadden het grootste bereik van de beweging, niet alleen de hoogste niveaus van Vitamine-D-waarden had, maar, in aanvulling, verhoogde niveaus van Vitamine D3 (25-Hydroxy-Vitamine), een voorloper van Vitamine D, opgenomen.

De resultaten van een ander onderzoek uit de verenigde staten had getoond in 2007 dat eieren van scharrelkippen met een derde bevatten minder cholesterol, drie keer zo veel Vitamine E, twee keer zoveel Omega-3 vetzuren en zeven keer zo veel beta-caroteen.

© door wat wordt uitgezonden

Geef een reactie

Scroll To Top