Snelevacature Amsterdam

Endometriose

 • Overzicht
 • Oorzaken
 • Symptomen
 • Diagnose
 • Behandeling
 • Preventie
 • De expert zegt
 • In het geval van endometriose, endometrium, groeit buiten de baarmoeder. Deze goedaardige gezwellen zijn niet gevaarlijk, maar kan leiden tot ernstige symptomen, afhankelijk van waar ze zich voordoen. Sterke endometriose is een veel voorkomende oorzaak van onvruchtbaarheid.

  Wat is endometriose?

  In het geval van een gezonde vrouw, het slijmvlies in de huid groeit niet alleen in de baarmoederholte. Ze is ontdekt buiten dit bereik, spreken Artsen van de endometriose. De naam is afkomstig van het Endometrium – de technische term voor het slijmvlies van de baarmoeder. Dit weefsel wordt gewoonlijk vervullen een belangrijke functie voor de voortplanting. Het lichaam maakt ze alle vier weken, dus dat kan de innesteling van een eventueel bevruchte Eicel. Wordt gecontroleerd door de groei proces via de hormonen van de eierstokken, Oestrogeen en progesteron. Het gaat om een zwangerschap, sloughs uit het niet nodig is van het slijmvlies, die zich manifesteert door het Optreden van de menstruatie. Van endometriose alleen bij vrouwen, daardoor worden beïnvloed. Daarnaast is deze ziekte treedt alleen op in de reproductieve leeftijd, dat wil zeggen dat na de eerste Menstruatie.

  Frau mit Endometriose und negativem Schwangerschaftstest

  Een negatieve zwangerschapstest kan het gevolg zijn van endometriose door

  De gezwellen van de baarmoeder slijmvlies zijn onschadelijk

  In het geval van endometriose, het slijmvlies is de huid die groeit buiten de baarmoeder, net als het slijmvlies in de baarmoeder als gevolg van hormonen. Daarom endometriose kan kudde ook bloeden in hetzelfde ritme als de normale cyclus van de vrouw. De desquamated weefsel en bloed, maar kan niet stromen. Het zal ofwel langzaam afgebroken door het lichaam, of is er een bloed-traffic jam, van de zogenaamde endometriose cysten. Uw bloedige bruin inhoud, je bent de bijnaam van chocolade-cysten of teer cysten.

  Deze gezwellen van de baarmoeder slijmvlies zijn onschuldig en hoeven niet te worden in elk geval behandeld. Als ze zeer uitgesproken of in ongunstige locaties groeit, kunt u bellen, echter onder zware pijn en leiden tot verdere afwaarderingen. Ongeveer elke tweede vrouw, vanwege onvrijwillige kinderloosheid behandelen, ontdekken de Artsen als een oorzaak van endometriose.

  Endometriose komt het meest vaak in het genitale gebied

  Door de ruimtelijke nabijheid van de baarmoeder endometriose komt het meest voor in het genitale gebied, zoals in de eierstok, de urineblaas, in de vagina of in de wand van de baarmoeder, de eileider. Buiten het genitale gebied is meestal te vinden op de darm of in de navel. Zelden, andere organen zijn aangetast, zoals de longen of de lever.

  De incidentie van endometriose is niet precies bekend. Experts schatten dat tussen de twee en tien procent van de vrouwen worden beïnvloed. Een hoog aantal niet-gemelde gevallen is het waarschijnlijk, omdat endometriose is veroorzaakt in veel gevallen geen of slechts geringe klachten, de genomen van de vrouwen onder de heerschappij van de pijn en niet worden onderzocht.

  Meer: oorzaken

  Geef een reactie

  Scroll To Top