Snelevacature Amsterdam

Entero-virus-infecties: hoe bescherm uw kind

Kinderärztin Dr. Nadine Hess verschafft Durchblick bei KiTa-Viren
Expert Dr. Hess: “In 95 procent van de gevallen, de infectie met entero-virus is nog steeds klinisch stil, dat is te zeggen, het is al aangesloten, maar er blijkt helemaal geen symptomen.” Waar doen enterovirussen en hoe om besmet te raken? Wat zijn de symptomen van een infectie en wat te doen als het ging om een ziekte met de ziekteverwekkers?

De kinderarts Dr. Nadine zegt Hess

De laatste keer dat ze zijn opgetreden in mijn praktijk meer en meer, vooral bij jonge kinderen, infecties met enterovirussen.

Enterovirussen behoren tot de groep van de Picornavirussen, waarvan Poliomyelitis Coxsackie en echo-virussen behoren. De poliomyelitis-virus, de verwekker van poliomyelitis, bespaar ik je hier, als ze zich voordoen, gelukkig, door de vaccinatie, en een afzonderlijk worden besproken ziekte.

Wat zijn enterovirussen?

Enteroviren werden durch Körperkontakt der Kinder in KiTas weitergegeben

Enterovirussen overleven voor een relatief lange tijd in de lucht. Het virus zal alleen worden overgedragen van persoon tot persoon, meestal via besmette handen

Hoewel men zou kunnen aannemen van de naam die deze ziekteverwekkers-darmkanaal zijn vooral voor infecties van het maag-darmstelsel is verantwoordelijk (omdat de “Entero”: “intestinale op”), zullen ze leiden tot meer infecties van de bovenste luchtwegen: een zere keel, heel hoge koorts, regionale lymfeklier zwelling, hoofdpijn en pijn in de ledematen, en vaak een sterk gevoel van ziekte. In zeldzame gevallen, een Bronchitis van entero virussen veroorzaakt kan worden. Ook de Hand-voet-mond-en vaatziekten met een klassieke uitslag rond de mond, aften in de mond, op de handen, voeten en vaak in de luier gebied, wordt veroorzaakt door enterovirussen, voornamelijk door het Coxsackie virussen van groep A16, en minder vaak door een echo-virus uit de groep van 7. In 95 procent van de gevallen, de infectie met enterovirussen, blijft echter klinisch stil, dat is te zeggen, het is al aangesloten, maar vertoont geen symptomen.

Hoe gevaarlijk is het enterovirus infecties?

Kind mit Hautausschlag durch Hand-Fuß-Mund-Krankheit

De Hand-voet-mond-en vaatziekten veroorzaakt door enterovirussen. Symptomen bij kinderen: uitslag rond de mond, op de handen, voeten en in de luier gebied, evenals aften in de mond

Het probleem met enterovirussen is dat ze kunnen worden over geëlimineerd vier tot zes weken na de resolutie van infectie via de darm. Dus, de entero-virussen de geïnfecteerde Persoon blijft besmettelijk, hoewel het voelt een lange tijd weer gezond en helemaal geen symptomen. Het virus om te overleven voor een relatief lange tijd in de lucht. Ze zijn alleen van mens op mens overgedragen, meestal via besmette handen, raak deurknoppen en co. en zo veel mensen te infecteren.

Wat te doen als het kind enterovirus?

In het Algemeen zijn infecties met enterovirussen zijn geen probleem. Na een paar dagen tot de symptomen verdwijnen vanzelf. Antibiotica zijn niet handig, want het is een virale ziekte en antibiotica zijn alleen effectief tegen bacteriën. Therapeutisch, kan dus alleen worden verhandeld symptomatisch zijn: koorts lager, en de nek-, hoofd -, en ledematen pijn te behandelen. De vermindering van Koorts kan soms lastig zijn omdat koorts strike-verlagende medicijnen in het geval van entero-virus infecties, meestal direct. Alleen pasgeborenen die slagen voor de geboorte rond de moeder, ziek en in sommige gevallen moeilijk met pneumonie (longontsteking), meningo (hersenvliesontsteking en een ontsteking van de hersenen), myocarditis (ontsteking van de hartspier), Hepatitis (leverontsteking) en Sepsis (bloedvergiftiging).[1]

Wat zijn virussen?

 

[1] literatuur: DGPI Handbuch, p. 5. Edition, 2009, blz. bes. P. 230-32

Geef een reactie

Scroll To Top