Snelevacature Amsterdam

Enuresis

 • Overzicht
 • Oorzaken
 • Symptomen
 • Diagnose
 • Behandeling
 • Preventie
 • Enuresis beschrijft de reguliere enuresis van kinderen ouder dan vijf jaar. De eerste vereiste voor een echte enurese is dat er een lichamelijke oorzaak is afwezig. In veel gevallen is het een onschuldige ontwikkeling vertraging. Ouders moeten maar een arts te bespreken, bijvoorbeeld, gedragsmatige interventies.

  Wat is Enuresis?

  Kinderen leren er na verloop van tijd aan controle over hun blaas bewust. Zoals met alle ontwikkelingen, dus dit proces is heel individueel. Tot de leeftijd van vijf jaar, nachtelijke enuresis is dus volkomen normaal. De Enuresis verwijst alleen naar de oudere kinderen. U kunt dat doen tijdens de dag (Enuresis diurna), maar komt veel vaker in de nacht (Enuresis nocturna). Deze twee vormen komen in de combinatie. De Enuresis van de dag is ook bedoeld om de jeugd van urine-incontinentie.

  Bei der Enuresis handelt es sich meistens um eine harmlose Entwicklungsverzögerung bei Kindern

  Nachtelijk bedplassen – de enurese, het is meestal een onschuldige vertraging in de ontwikkeling bij kinderen

  Artsen maken een onderscheid tussen primaire en secundaire Enuresis. Primaire Enuresis is wanneer het kind het nooit helemaal droog. Intervallen zonder nachtelijke enuresis kan oplopen tot zes maanden. In de meeste gevallen, een boven-gemiddelde langzame ontwikkeling is gebaseerd op de primaire Enuresis. Ouders moeten, echter, trekken de kinderen van de dokter voor hulp. Omdat de bevochtiging kan voor het kind een grote psychische belasting, omdat hij voelt de teleurstelling van de ouders, en misschien schamen ze zich dat draagt bij aan het ongemak. Deze vicieuze cirkel wordt door een professioneel advies en, in voorkomend geval, andere therapeutische maatregelen.

  De bevochtiging treedt vaak op in de nacht

  Het is anders in het geval van secundair bedplassen, die alleen optreedt na een langdurige periode van droogte. Typisch, de nachtelijke enuresis in het geval van grote emotionele stress is hier. De Enuresis is relatief vaak voor. Op de leeftijd van zeven jaar, dit is een Probleem van ongeveer elke tiende kind bekend, waarbij de primaire Enuresis overheerst aanzienlijk, en een aandeel van ongeveer 75 procent van het totaal. In de meeste gevallen, de bevochtiging ontstaat vaak ‘ s nachts en in eerste instantie is gelijkmatig verdeeld over de seksen. Het aantal meisjes daalt in de hogere leeftijdsgroepen in de verhouding echter zo dat in het geval van de Elf-jaar-bijna twee keer zo veel jongens als meisjes worden beïnvloed. Ook onder jongeren een tot twee procent strijd met nachtelijke Enuresis.

  De Enuresis treedt op binnen het gezin. De kans is verhoogd als ouders of broers en zussen als kleine kinderen problemen had, te droog.

  Meer: oorzaken

  Geef een reactie

  Scroll To Top