Snelevacature Amsterdam

Epilepsie

 • Overzicht
 • Oorzaken
 • Symptomen
 • Diagnose
 • Behandeling
 • Preventie
 • De expert zegt
 • Het slachtoffer verliest het bewustzijn, valt op de grond en begint ongecontroleerd te trillen. Dit is de meest bekende beeld van een epileptische aanval. Maar epilepsies, die voortvloeien uit een disfunctie van het Centrale zenuwstelsel, zich kunnen Uiten heel anders. Een genezing van de ziekte is er nog niet, maar door de medicatie, de aanvallen kunnen in veel gevallen verminderen en deels voorkomen.

  Wat is epilepsie?

  Epilepsie is een neurologische (= “zenuw”-) ziekte, die kan optreden in zeer verschillende vormen. Medisch correct wordt uitgesproken, dus niet “een” ziekte van epilepsie, maar de epilepsie als een verzamelnaam voor verschillende ziekten. Het is belangrijk om onderscheid te maken tussen de symptomen van de ziekte, de epilepsie vorm, en de – meestal enkele minuten – lang-epilepsie als een Symptoom van de ziekte.

  Epileptische aanvallen worden niet buiten de invloed van functionele stoornissen van de zogenaamde Centrale zenuwstelsel (CNS, bestaande uit hersenen en ruggenmerg), veroorzaakt door een tijdelijke abnormale ontladingen van de grotere verenigingen van zenuw-cellen op het oppervlak van de hersenen. Tijdens de aanval, de communicatie tussen de zenuwen verstoord in de cellen met elkaar, zodat alle functies waarvoor ze eigenlijk verantwoordelijk zijn, zijn ook gestoord.

  Epilepsien sind die häufigsten chronischen (dauerhaften) Erkrankungen des zentralen Nervensystems

  Epilepsie is de meest voorkomende chronische (langdurige) ziekte van het Centrale zenuwstelsel. In veel gevallen, epilepsie ontwikkelt als gevolg van schade aan de hersenen als gevolg van verschillende ziekten, zoals een metabole aandoening van de hersenen

  Epilepsie kan op elke leeftijd voorkomen

  Afhankelijk van welk gebied van de hersenen is aangetast, kan de epilepsie daarom varieert sterk. Als de aanvallen afkomstig zijn van een specifieke, duidelijke omliggende gebied van de hersenen, praten Artsen aanvallen van focal. Ze hebben invloed op de hele hersenen zijn de zogenaamde gegeneraliseerde aanvallen. Na de epileptische aanval, het brein terugkeert naar zijn oorspronkelijke functie.

  Epilepsie is de meest voorkomende chronische (langdurige) ziekte van het Centrale zenuwstelsel. In Duitsland, ongeveer 500.000 mensen zijn momenteel ziek, wat overeenkomt met een bevolkingsomvang van ongeveer 0,6 procent. Jaarlijks, ongeveer 47 van de 100.000 mensen contract epilepsie. De ziekte kan op elke leeftijd voorkomen. Heel vaak begint het in de eerste jaren van het leven of na de leeftijd van 60 jaar. Jaar. In aanvulling op de ziekte epilepsie ook uniek voor epileptische aanvallen kunnen optreden, bijvoorbeeld als gevolg van overmatig alcoholgebruik, hoge koorts, of overmatige Vermoeidheid. Deze zogenaamde gelegenheid aanvallen komen voor bij ongeveer vijf procent van alle mensen ooit in hun leven.

  Meer: oorzaken

  Geef een reactie

  Scroll To Top