Snelevacature Amsterdam

Facebook-Hype ‘ Planking: Hoe gezond is het eigenlijk?

Planken
Veel gerespecteerde en vaak gekopieerd: De Plank Uitdaging belooft te worden, fast Fitness. Maar dat is echt geschikt voor iedereen? Wild Facebook partijen waren gisteren al de mensen die willen deelnemen aan de zogenaamde Uitdagingen. Meer dan een half Miljoen mensen volgden de oproep: 30 dagen de tijd om dagelijks zal worden planked. Een virtuele sport oefeningen voor meer kracht en uithoudingsvermogen – is het de moeite waard het echt? Wat is er achter de heetste Social Media Trend? We wilden er meer van weten en vroeg aan een expert.

Wat is de Plank Uitdaging?

Terwijl de trend-bewuste gebruikers van Sociale Media hebben al een paar jaar geleden, stijf als een Raad van bestuur, de “planken” in de voorkant van absurde achtergrond foto en vooral een kwestie van streden op die geplaatst van de grappigste foto, staat vandaag op de Plank Uitdaging is de versterking van de algehele spieren in de voorgrond. Veel van de deelnemers wilt starten om fitter te worden in het nieuwe jaar.

De “Plank ” Uitdaging” bij 1 begint. Februari 2015. In dit 30-daagse fitness oefening, die is gestart met een sport-leraar van Oostenrijk, iedereen kan meedoen via Facebook. Van de eerste 20 seconden, moeten de deelnemers te verbeteren door het einde van de Uitdaging tot 270 seconden. De Praktijk is om te vertrouwen op zijn onder de armen, strek de benen, de Billen en de rug benen en de maag. De voeten zijn dezelfde als voor normale pushups op de vloer. Klinkt eenvoudig, maar is het niet. 557 000 Plank-aanhangers hebben zich aangemeld voor de virtuele training – of is het echt allemaal te maken aan het eind, is natuurlijk een andere vraag.

Echter, hoe gezond de Plank Uitdaging echt is? Fysiotherapeut Henning Schade beantwoord deze en andere vragen over de nieuwe Facebook Trend.

Henning Schade

Henning Schade is een fysiotherapeut – in het Interview, hij beantwoordde onze vragen over het onderwerp van de planken

De heer Bad, wat zijn de voordelen voor de gezondheid van de plank?

De Oefening levert een whole-body stabilisatie, maar in het bijzonder voor de versterking van de voor-core spieren. Vooral van de buik, de borst-en schouderspieren, maar ook in de rug worden aangemoedigd.

Wat zijn de gezondheid van de nadelen van de planken?

Wanneer de kracht afneemt, zijn we automatisch in het zwembad te zinken. Vervolgens is er het risico van de tip in holle kruis. En dat, op zijn beurt, voor het lichaam is een schadelijke houding.

De zogenaamde “planken” voor elk? Ook voor ongetrainde mensen?

In principe, de plank is geschikt voor iedereen. Oudere mensen moeten natuurlijk zeker van te komen in de startpositie en terug naar de benen. De Oefening wordt gezien als te moeilijk, kan gemakkelijk worden opgetild naar de billen of nog makkelijker op de knieën in plaats van de tenen worden uitgevoerd.

Welke types van verwondingen die je kunt oplopen in de Uitoefening?

Wanneer er sprake is van een juiste Oefening uit te Voeren, is de kans op blessures laag op voorwaarde dat u niet lijdt aan een ernstige ziekte. Men moet niet het gevoel dat de Oefening in de onderrug. Dit is het geval, de buikspieren zijn te zwak om te houden van de Positie.

Wat kan ik doen als ik de Oefening voor langer dan 4 weken een dag?

Hoewel het is een full body versterkende oefening, men moet niet aandringen op een Opleiding op lange termijn, natuurlijk, alleen van een Oefening, om het handhaven van de gespierde balans. Bovendien, je kan opnemen variaties in de planken (bijv., knie, afwisselend licht van de romp voor de boeg, of schuif heen en weer).

Hoe weet ik dat ik beter stop met de Oefening?

Tijdens de implementatie, geen pijn mogen plaatsvinden! De positie vereist een goede schouder mobiliteit (vooral voor senioren) en stabiliteit. Als de abdominale spanning niet langer kan worden gehandhaafd en dus een holle is gevormd, moet worden gestopt met de Oefening.

Geef een reactie

Scroll To Top