Snelevacature Amsterdam

Fibroadenoma

 • Overzicht
 • Oorzaken
 • Symptomen
 • Diagnose
 • Behandeling
 • Preventie
 • De fibroadenoma is een goedaardige knooppunt in de vrouwelijke borst. De pijnloze knooppunten komt vooral voor bij jonge vrouwen. De Palpatie van de borst is meestal de eerste aanwijzing. Om onderscheid te maken tussen een fibroadenoma van andere knooppunten zijn, echter, een bezoek aan de dokter en verder onderzoek is belangrijk. Het risico op borstkanker niet verhoogd door fibroadenoma. In het geval van onzekerheid van het knooppunt, kan een chirurg verwijderd worden.

  Fibroadenoma zijn goedaardige knooppunt

  Een fibroadenoma is de meest voorkomende goedaardige knooppunten in de borst. Een van de drie vrouwen voor de menopauze wordt beïnvloed. De voorkeur leeftijd tussen de 20 en 40 jaar, een bijeenkomst voor jonge vrouwen in de leeftijd van 20 tot en met 24 jaar. De overgrote meerderheid van de Fibroadenoma zich alleen op de ene zijde zijn, en alleen. Ze zijn ingesloten in een omhulsel van bindweefsel. Binnen, de verharding bestaat uit een mengsel van bindweefsel en klierweefsel van de borst.

  Fibroadenome sind meist gutartige Knoten in der Brust

  Fibroadenoma zijn meestal goedaardig knooppunten in de borst, en komen vooral voor bij jonge vrouwen

  Fibroadenoma betekent een hoger risico voor borstkanker

  Op gemiddelde, de knooppunten bereiken een grootte van één tot twee centimeter. Ondanks het goedaardige karakter ook Fibroadenoma kan groeien ze echter meer bedragen dan een grootte van vijf centimeter in de regel. Een variant met een snelle groei, de zogenaamde giant fibroadenoma (juveniele fibroadenoma). Het kan worden bereikt in een korte tijd een omvang van 20 centimeter. De Phyllodes Tumor (Cystosarcoma phyllodes) is een speciale vorm van Fibroadenoms. Hij kan groeien in het uiterste geval zelfs tot 30 cm. Het risico voor de ontwikkeling van borstkanker is echter niet hoger dan in het gezonde borstweefsel.

  Of het om een goedaardige of een kwaadaardige knobbeltjes in de borst, kan niet worden bepaald door Palpatie van de borst vaak definitief. Verder onderzoek door een gynaecoloog van belang.

  Meer: oorzaken

  Geef een reactie

  Scroll To Top