Snelevacature Amsterdam

Fibromyalgie

 • Overzicht
 • Oorzaken
 • Symptomen
 • Diagnose
 • Behandeling
 • Preventie
 • Aanhoudende pijn die zich voordoen op diverse Punten van het lichaam op hetzelfde moment, kan duiden op een zogenaamde fibromyalgie. De ziekte wordt ook wel aangeduid als fibromyalgie-syndroom. Het hoe en waarom van fibromyalgie komt is nog niet bekend. Maar met de juiste therapie kan verlichting van de symptomen.

  Wat is fibromyalgie?

  De fibromyalgie – fibromyalgie syndroom (FMS) is een aandoening die pijn doet het zachte weefsel in verschillende Plaatsen van het lichaam, zonder een bekende oorzaak. Letterlijk vertaald fibromyalgie “fiber spier pijn” betekent. Waarschijnlijk over drie tot vier procent van de bevolking in Duitsland lijden aan fibromyalgie. Ongeveer 80 tot 90 procent van de slachtoffers zijn vrouwen. Ze zijn meestal tussen de 40 en 60 jaar oud.

  Voor een lange tijd, fibromyalgie werd beschouwd als een psychologische stoornis die zich manifesteert door middel van fysieke klachten. Dit is echter niet volgens de huidige kennis, te corrigeren. In feite, is het zo dat patiënten met fibromyalgie-syndroom hebben vaak ook psychische problemen, zoals depressie. Sommige mensen kan de pijn nog erger wanneer je Stress.

  Het fibromyalgie syndroom is een vervelende ziekte. Het is echter niet vermindert de levensverwachting en leidt tot een Patiënt die zorg nodig hebben. Echter, de fibromyalgie kan beperken Betrokken persoon in het dagelijks leven in meer of minder. Veel van het huis werk valt, bijvoorbeeld, of hun beroep ernstig. Zo ver is het niet mogelijk om te genezen van fibromyalgie. Veel van degenen die Getroffen zijn om te gaan, maar na een tijd is het altijd beter met uw klachten en kan genieten van je leven meer.

  Meer: oorzaken

  Geef een reactie

  Scroll To Top